Vacanța… ARTfel la MNAR | 7-12 ani, 6- 9 februarie

10:00 - 13:00
06-09 Februarie 2019
București

Vacanța… ARTfel!
Ateliere pentru copii, părinți, bunici în perioada 6-9 februarie 2019

Vrei să oferi copilului o vacanță ARTfel chiar aici, în București? Profită de ocazie și înscrie-l la unul din cele patru ateliere de vacanță organizate la Muzeul Național de Artă al României (sau, de ce nu, chiar la toate!). O ocazie unică de a explora expozițiile temporare prin desen, cuvânt, modelaj, și de a cutreiera lumea din România până în Japonia cea îndepărtată trecând prin Parisul lui Brâncuși.

Oferta se adresează copiilor între 7-12 ani, jucăuși, inteligenți, sensibili, dornici să facă înconjurul lumii prin artă pe parcursul a patru programe interactive.
Toate materialele sunt asigurate de organizator.

🎨 Miercuri 6 februarie: Oameni, roluri, personaje.

V-ați gândit vreodată de câte desene e nevoie pentru a face un portret? Sau ce face un portret cu-adevărat de neuitat? În expoziția ,,Corneliu Baba. Confesiuni” intrăm în atelierul unui maestru îndrăgostit de expresie. Desenând vedem de fapt mai mult, mai bine, înțelegem oamenii, relațiile dintre ei, privim lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel! Și ce învățăm aici ne poate ajuta să facem poze grozave !!!

Program susținut de Codruța Cruceanu și Gabriela Tofan
Orele: 10 – 13, Galeria Națională, parter
Preț: 50 lei/zi

🎎 Joi 7 februarie: Povești din Țara Soarelui Răsare.

Gravurile maeștrilor japonezi din expoziția Imagini ale lumii trecătoare… deschid o fereastră spre oameni de demult și obiceiuri mai puțin cunoscute nouă. Cum se distrau și ce le plăcea cel mai mult japonezilor de atunci? Cum am călători pe aripile unui cocor sau pe spatele unui iepure? Noi ce-am face dacă am trăi în Japonia zilelor noastre? Povestea călătoriei o compunem cu ajutorul unor elemente decupate din gravuri și al unor vorbe culese din zbor!

Program susținut de educatori muzeali ai MNAR.
Orele: 10 – 13, Expoziția Imagini ale lumii trecătoare – Hashira-e, Sălile Kretzulescu
Preț: 50 lei/zi

👑 Vineri 8 februarie: O regină, câțiva artiști, multe forme și culori.

Zi de zi mâncăm din farfurii, bem din căni și ne uităm la vasele din jur. Uneori le mai și spargem! Dar le privim cu-adevărat vreodată? Ce-ar fi însă ca de data asta să facem o farfurie așa de frumoasă încât nici măcar o regină să nu poată să o refuze? Cam așa s-au gândit probabil unii dintre artiștii pe care îi descoperim jucându-se liber cu forme și culori în expoziția „Regina Maria și creația ceramică modernă în România”

Program susținut de Irina Silivestru (ceramică) și Codruța Cruceanu
Orele 10 -13, Sala Rotondă, Str. Știrbei Vodă nr. 1-3
Preț: 50 lei/zi

🐦 Sâmbătă 9 februarie: De la pasărea pictată la mișcarea ascunsă în piatră.

Oare cum descoperă un sculptor forme misterioase ascunse în piatră? Căutăm răspunsul la această întrebare în atelierul lui Constantin Brâncuși. Ca o gazdă primitoare, artistul nu ne așteaptă singur, ci înconjurat de prieteni și discipoli. Oare despre ce discută? Nu cumva despre cum au găsit o pasăre în piatră?
Program susținut de Georgiana Iacob.
Orele: 10 -13, Galeria Națională, parter

Locuri limitate!!! Înscrierea se face la adresa [email protected]. Confirmarea rezervării se face după achitarea taxei de participare prin transfer bancar. Detalii legate de modalitatea efectuării plății veți primi după înscrierea la adresa mai sus menționată.

http://www.mnar.arts.ro/invata/familii


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
06-09 Februarie 2019

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL