Weekend la MNAC: Love art | Monet în căutarea luminii

11:00 - 13:00
Sâmbătă 23 Februarie 2019
București

LOVEART — Arta contemporană de la plancton la zbor intergalactic este o serie de ateliere care ne ajută să înțelegem expoziția Colecției MNAC, „Văzând Istoria. 1947-2007”, dar și de unde vine și se hrănește arta contemporană, în general.

Monet în căutarea luminii cu Irina Cangeopol
Când: sâmbătă, 23 februarie, între 11:00-13:00, în limita a 20 locuri disponibile.
Pentru: copii cu vârste cuprinse între 5-12 ani.
Acces: 32 lei. Costul biletului include și vizitarea muzeului pentru adulții însoțitori.
Înscrieri via e-mail, la [email protected].

Continuăm seria de ateliere cu „cel mai impresionist dintre impresioniști”, cum a fost numit de criticii vremii pictorul Claude Monet. Părăsind arta figurativă a timpului său, el picta cu precădere lumina, vântul, frigul, ceața – fenomene lipsite de o substanțialitate palpabilă. Vom vorbi despre instabilitatea formelor, inspirată nu doar de mișcare, ci chiar mai subtil, de atmosferă, freamătul luminii, oglindirea în apă, transparența aerului, sclipirile frunzișului. Apoi, copiii vor căuta modalități tehnice proprii pentru a fixa pe hârtie variațiile de culoare în lumina soarelui sau în umbra unui nor, folosind o tehnică mixtă: pastel uleios, acuarelă și carioca.

Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Februarie 2019

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL