West Side Flower Fest, cel mai mare festival de flori. Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant și zeci de mii de ghivece

31 Mai - 02 Iunie 2024
București

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în Parcul Drumul Taberei, din Sectorul 6 al Capitalei, și pe bulevardul adiacent. Evenimentul este organizat de Primăria Sectorului 6 și va fi unul spectaculos.

Grădini plutitoare pe lac, aranjamente florale gigant, peste 100 de expozanți și comercianți, ateliere, spectacole, conferințe, concursuri, acestea sunt doar câteva dintre surprizele care-i așteaptă pe vizitatori.

Și în acest an, la început de vară, Parcul Drumul Taberei se transformă într-o grădină de poveste. Timp de trei zile, ne vom bucura ochii și sufletul cu frumos: flori de toate felurile, sub toate formele și culorile, aranjamente impresionante, distracție și timp liber de calitate, petrecut împreună, în comunitate.

West Side Flower Fest (2)CÂND?

Evenimentul începe vineri, 31 mai și durează până duminică, 2 iunie.

În prima zi, programul este: 16.00 – 21.00, iar sâmbătă și duminică: 10.00 – 21.00.

UNDE?

În Parcul Drumul Taberei și pe o parte din Bd. Drumul Taberei, între Strada Brașov și Aleea Poiana Muntelui. Pe modelul „străzi deschise”, aici vor fi 80 de expozanți și 31 de comercianți pe zona de food & drinks, precum și momente artistice: flashmob, dansatori, muzicieni, artiști stradali.

Evenimentul are ca temă APA

West Side Flower Fest a devenit eveniment de referință în Sectorul 6. Anul trecut, la prima ediție, au fost peste 13 grădini tematice, 50 de expozanți, concerte, spectacole și 100.000 de vizitatori în trei zile. Ediția din acest an va fi mult mai spectaculoasă. Vor fi 20 de grădini tematice și de două ori mai mulți comercianți/expozanți.

Are ca temă APA. Mai exact, „inovații în peisagistică pentru utilizarea apei cu înțelepciune”. Astfel, grădinile tematice amenajate în Parcul Drumul Taberei vor demonstra cum poate fi utilizată apa în mod sustenabil în spațiile publice urbane. Conferința organizată la amfiteatrul din parc, la care participă peisagiști, profesori universitari, arhitecți, va avea ca subiect tot managementul apei.

20 de grădini tematice, unele plutitoare

Ca și anul trecut, grădinile tematice se numără printre principalele atracții ale evenimentului. În ediția din acest an, vor fi 20 – diferite, unice, inedite, unele plutitoare, pe lac. Două vor fi amenajate de ADPDU Sector 6 și de Proiectare 6, iar 18 sunt concepute de echipe de studenți de la Peisagistică din cadrul a șase universități din toată țara: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, București, Târgu Mureș. Acestea din urmă vor intra în competiție și două dintre cele mai frumoase, votate de public, vor fi premiate.

Alte surprize de la West Side Flower Fest

  • Construcții florale de mari dimensiuni, reprezentând personaje, buchete de flori. Șapte grădinițe și un liceu din Sectorul 6 vor aduce câte o bicicletă decorată;
  • Artiști stradali, pe bulevard, și spectacole la scena amenajată la amfiteatrul din parc. Printre artiștii care vor uca pe scenă se numără Alexandra Ușurelu, Marian Vasilescu, Rolly Polly, Blue Noise, Loris, dansatori, Corul Seniorilor, Corul Nostalgia;
  • Flashmob cu 150 de seniori și circa 30 de copii de la grădinițele, centrele de zi și cluburile DGASPC Sector 6;
  • Ateliere gratuite pentru copii și adulți, în cadrul cărora participanții vor învăța să facă terarii, tablouri cu licheni, să îngrijească plantele la ghiveci sau să facă decorațiuni din flori;
  • Pe 1 iunie, de ziua lor, copiii vor avea parte de picturi pe față, modelat baloane, dansuri, pantomimă, jocuri susținute de animatori și concursuri cu premii.

Și anul acesta, la West Side Flower Fest va fi prezent celebrul florist Nicu Bocancea, care va veni cu aranjamente spectaculoase din flori. Accesul a eveniment va fi gratuit.

📍Parcul Drumul Taberei – Vezi pe hartă/traseu

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.primarie6.ro/primarie_sector6/unicat-romania-gradini-plutitoare-pe-lac-aranjamente-gigant-zeci-de-mii-de-ghivece-la-west-side-flower-fest-cel-mai-mare-festival-de-flori


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Perioada:
31 Mai - 02 Iunie 2024

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL