Ziua Păsărilor – Eveniment educativ pentru copii si parinti

11:00:00 - 11:00:00
Duminică 31 Martie 2013

Eveniment educativ pentru copii si parinti

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Societatea Ornitologică Română, cu sprijinul Viasat Nature, vă invită duminică, 31 martie 2013, începând cu orele 11.00, la „Ziua Păsărilor”, eveniment ce se va desfăşura în incinta Muzeului Satului.
Societatea Ornitologică Română monitorizează populaţiile de păsări sălbatice şi face eforturi constante şi active pentru protejarea habitatelor acestora şi pentru protecţia mediului înconjurător în general. Activităţile SOR au rolul de a informa publicul şi a influenţa obiceiurile acestuia, în scopul biodiversităţii şi vieţii în general.
Printre proiectele desfăşurate de SOR, se numără proiectul „Spring Alive”, ce implică simpla observare a păsărilor, proiect în care sunt implicaţi anual copiii din 37 de ţări, proiectul „Protecţia berzei albe în România” şi  „Salvarea coloniei de Pelican creţ de pe insula Ceaplace” din Delta Dunării.
Împreună cu Muzeul Satului, SOR a demarat un proiect unic în România – construirea şi gestionarea unui Centru de Salvare şi Recuperare dedicat păsărilor sălbatice. Adăpostul va răspunde nevoii societăţii urbane de a se implica mai mult în protejarea mediului înconjurător, de educare a publicului larg în privinţa implicării directe şi acţionării în cazul unui dezechilibru.

 

La evenimentul organizat de Societatea Ornitologică Română la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”  publicul va putea participa la „Teatru de păpuşi Clopoţel”, atelierul de origami pentru copii şi atelierul de ornat turtă dulce.

De asemenea, vizitatorii vor descoperi momente din viaţa păsărilor, participând la vernisajul expoziţiei de fotografie expusă la Şura Bancu, la orele 13.00.

Cei ce doresc să afle mai multe informaţii despre viaţa acestor vieţuitoare sunt invitaţi să participe la vizionarea filmului documentar „Secretul păsărilor”, la Sala Multimedia iar trupa „Ţapinarii” va asigura momentul muzical al zilei.

Informaţii suplimentare: Biroul Relaţii Publice şi Biroul Programe Culturale: Tel: 021.317.91.03/ 178, 191

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 31 Martie 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Șoseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, Şos. Kiseleff nr. 28-30

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL