Balansoarul, bucuria copiilor. Cum să alegeți unul potrivit

Pe măsură ce opțiunile se înmulțesc, confuzia crește. Ori când vine vorba despre copii și nevoile acestora, orice părinte știe că pretențiile sunt înalte, variate, multiple. Se poate spune același lucru chiar și când vine vorba de jucării, pentru că scopul acestora este de a amuza, însă și de a educa și a-l învăța pe cel mic anumite aspecte ale vieții.

Un balansoar. Pare atât de simplu la prima gândire, însă atât de greu când trebuie selectat doar unul. Cert este că se definește ca fiind un lucru util și de dorit, având în vedere avantajele în utilizare. Să nu credeți că este simplismul cazului în care cel mic cunoaște plăcerea acelor mișcări lente de balansoar. Este mai mult decât atât.

Balansoarul și funcțiile sale

O invenție a anilor moderni a adus pentru părinți în primul rând un mic ajutor – balansoarul, cel care liniștește preț de câteva minute, care ajută la inducerea stării de bine, liniște, calm și relaxare. Pentru copil este o adevărată plăcere, având în vedere că mișcările imită legănatul de care are parte în brațele părinților.

Dincolo de asta, un balansoar este dotat cu tot felul de funcții și poate fi setat după caz, pentru a crea un confort sporit copilului. O dată cu acestea se poate crea o listă cu preferințe în materie de definiție a unui balansoar. Spre exemplu, este de preferat să se plieze, ca manieră de depozitare, pentru a nu ocupa prea mult spațiu. La folosire, este de preferat să se monteze la fel de ușor, pentru că brațele unui părinte sunt mereu ocupate. Iată și alte aspecte de care să vă preocupați, pentru ca alegerea să fie una mulțumitoare:

  • Să aibă un șezut confortabil ce se poate regla. Dacă cel mic adoarme, este destul de incomod să rămână în acea poziție sau să fie deranjat prin a fi mutat. Un șezut reglabil este mai mult decât util.

  • Nu numai designul contează, căci ce-i drept, tot ce ține de lucrurile copilului se alege după imprimeuri vesele; contează mai degrabă și dotarea balansoarului cu jucării. Pentru primele luni, când abia distinge culori, forme, este util să aibă jucării la îndemână care să îi atragă atenția. Atingerea este de asemenea necesară; știați că, un bebeluș cunoaște lumea mai întâi prin pipăit? Astfel că acele jucării de care va dispune un balansoar vor fi mai mult decât utile și captivante. Nu v-ați gândit vreodată că vor conta atât de mult detaliile, nu-i așa?

  • Cu melodii și vibrații. Un element important pentru a liniști copilul se referă la linii melodice, însoțite sau nu de vibrații. Acestea sunt în măsură să ofere o stare de bine, să calmeze. Pentru cine știe ce înseamnă colicii, atunci se înțelege și mai bine; agitația bebelușului poate fi contracarată cu melodii plăcute, în timp ce vibrațiile adaugă un plus la intensitatea legănatului.

  • Reglabil, cu husă, usor de intreţinut, de igienizat. Un bebeluș este mai predispus ca oricând în primele sale luni de viaţă să murdărească zonele din jur. Regurgitarea este un simplu exemplu.

În variante complexe, balansoarele sunt dotate și cu centuri de siguranță, pentru ca cel mic să stea foarte bine și să se elimine riscul de a cădea. Acest lucru este prea puțin probabil totuși, având în vedere că balansoarul dedicat bebelușilor se poate folosi din prima lună și este așadar proiectat conform vârstei: nu este înalt, are șezut ergonomic, deci cu atât mai mult cel mic va sta perfect în el și chiar dacă este agitat riscul să cadă este unul infim.

Balansoarul potrivit vârstei

Pentru copii ce depășesc 9 kg categoria de balansoare bebelusi începe să se definească diferit. Există așadar nevoia de selecție în funcție de grupa de vârstă. Ajuns deja la o etapă de curiozitate maximă și mobilitate, un balansoar poate fi o formă de animal, unul pe care se poate urca.

Față de un premergător spre exemplu, controversat în ceea ce privește posibila să influență asupra mersului, un balansoar nu are contraindicații sau posibile aspecte neplăcute. Este chiar o plăcere pentru copil să își petreacă câteva minute în balansoar. De asemenea, pentru categoria celor mai mari, când balansoarul este definit de un căluț; asta înseamnă posibilitatea ca cel mic să învețe să își mențină echilibrul, ca un prim efect benefic din joacă și utilizarea unui balansoar.

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU