20 Activități Antrenante cu Copilul în Casă

Pandemia sau vremea rece ne pot ține câteodată în casă și de aceea avem nevoie de idei noi de activități interesante pe care să le punem în aplicare cu cei mici. Dacă ai alte idei interesante te încurajăm să le împărtășești cu noi într-un comentariu mai jos, pentru a completa lista. Îți mulțumim!

20 ACTIVITĂȚI CU COPILUL ÎN CASĂ

1. CONFECTIONATI diverse obiecte din hartie – click pentru instructiuni: bărcuțe, avioane, flori.

2. CITIȚI ÎMPREUNĂ O CARTE INTERESANTĂ atunci cand copilul este activ si capabil sa fie atent. Cărțile citite la culcare nu-l ajuta foarte mult in dezvoltare, au doar rolul de a-l ajuta pe copil sa adoarma mai usor. Iata si cateva sugestii.

6 Jocuri de Societate pentru Copii, cu Cărți Inedite – Originale și Puțin Cunoscute

3. BUCATAREALĂ. Gatiti impreuna ceva la care copilul sa aiba o contributie cat mai mare. El va avea un sentiment de satisfactie atunci cand va vedea ceva pregatit cu propriile manute: fursecuri, placinta sau ce va face placere.

gatim impreuna activitate in casa4. DESEN/PICTURA. Ii poti pune copilului in fata ustensile ca sa deseneze sau sa picteze. Mult mai distractiv insă este să îl lași sa te picteze pe fata. Cu siguranta iti va cere sa il pictezi si tu pe el. Dupa care va lua o oglinda si se va picta singur. Va fi amuzant pentru amandoi si ii va da copilului un sentiment de putere.

5. MĂZGĂLIȚI ȘI VĂ DISTRAȚI! Intrați pe Quick, Draw!, desenați la comandă în 20 de secunde și vedeți dacă rețeaua neuronală care se află în spatele aplicației e în stare să recunoască ceva din ce faceți. Desenele voastre vor intra în cel mai mare set de desene de mână din lume.

bumerang desen

6. JUCAȚI UN JOC DIN COPILĂRIE. Am adunat la un loc 99 de jocuri distractive din copilărie din care, în funcţie de vârstă, să alegeţi ce vă inspiră pentru a-i antrena şi distra pe cei mici. Jocuri de socializare, de perspicacitate, jocuri de mişcare sau pur şi simplu de amuzament.

10 Jocuri de Vacanta Distractive pentru Grupuri de Copii gokid7. JUCAȚI-VĂ CU BALOANE. Umflati baloane si jucati-va cu ele: le puteti lovi pentru a le pastra in aer sau le puteti arunca dezlegate la gura pentru a zbura in toate partile, provocand „panica” ce distreaza orice copil.

8. ORGANIZAȚI O BĂTAIE CU PERNE. O activitate care detensioneaza si ii da copilului un sentiment de putere necesar. Nu uita sa te lasi „batut”, si copilul are nevoie sa castige!

bataie cu perne doi baieti9. TRÂNTA. La fel ca si bataia cu perne, tranta detensioneaza copilul si si ii incarcă de putere dar si conectare cu cel cu care se lupta. Si in acest caz este esential sa te lasi „batut”, asta il va distra nespus pe cel mic si va da ocazia sa va apropiati mai mult!

10. JUCAȚI CĂRȚI. Jocurile de cărţi îi ajută pe copii să îşi dezvolte atât aptitudinile cognitive cum sunt atenţia, concentrarea sau memoria, cât şi pe cele sociale, de rezolvare a problemelor în timp limitat şi chiar motorii.Dacă îţi doreşti să îţi înveţi copilul să joace cele mai cunoscute şi îndrăgite jocuri de cărţi sau vrei să jucaţi împreună în familie un joc de cărţi, te invităm să alegi unul din lista de mai aici.

11. FACEȚI UN PUZZLE ÎMPREUNĂ. Pentru copil un puzzle poate reprezenta o adevărată provocare însă cu insistență activitatea îl va ajuta să își dezvolte memoria și capacitatea de coordonare. Cu siguranță însă va aprecia munca în echipă care vă va apropia și va dezvolta încrederea în familie.

12. JUCAȚI UN BOARD GAME. Iată câteva sugestii inedite pentru cei mai mici jucători:
Superhero Lotto – joc de asociere si memorie 3-7 ani
Bed Bugs – joc interactiv pentru copii de 4-8 ani
World Memo – joc de memorie de 4-8 ani care vor sa descopere obiceiurile si caracteristicile unice ale diferitelor popoare
Joc Patru – joc simplu si captivant de atenție și strategie pentru copii de minim 6 ani

board game activitati antrenante cu copilul in casa13. CONSTRUIȚI PROPRIUL TEATRU. Dacă cel mic dă semne că este un mic regizor, îi putem stimula imaginația construind un mic teatru. Avem mai multe variante la dispoziție: un mic teatru de umbre ca aici sau unul de păpuși mai complex, cu scenă, fundal și personaje ca aici.

14. CONSTRUIȚI CU PIESE LEGO. Multe piese de lego, ceva timp la dispoziție și o idee de construcție e tot ce aveți nevoie pentru o oră petrecută la un proiect comun cu care să vă mândriți sau cu care să vă jucați un timp. Dacă îi plac animalele construiți o fermă prin care să imagineze viața la țară. Dacă îi plac mașinile contruiți un garaj sau chiar o originală mașinuță din lego. Dacă e un mic bucătar contruiți o bucătărie utilată în cele mai mici detalii.

15. CONSTRUIȚI UN CORT DE JOACĂ. Alegeți o cameră, câteva piese de mobilier – canapea, masa, scaune – și folosind cearceafuri, pături și câteva cârlige de rufe improvizați un cort în care să vă puteți muta spațiul de joacă.

Îți recomandăm: 10+ Super Idei de Petrecut Online 10 Minute Speciale cu Copilul Tău

16. CÂNTAȚI LA UN INSTRUMENT. Dacă nu găsiți unul prin casă nu ezitați să improvizați, bucătăria e plină de ustensile care de-abia așteaptă să fie reinventate pentru următorul concert improvizat în familie.

17. VIZIONAȚI UN FILM DE CALITATE. Chiar dacă cei mici au de cele mai multe ori gusturi bine conturate indiferent de vârstă, îi putem îndruma alegând un film de referință potrivit vârstei. O astfel de vizionare în familie îl ajută să experimenteze și să se deschidă către genuri noi. Puteți vedea spre exemplu un film românesc vechi pentru copii sau puteți alege un film din topurile 100 de filme pentru copii şi filme de familie pe care le poţi găsi online.

VIDEO. 15 Filme pentru Copii de Văzut în Familie de Sărbători

18. FACEȚI UN TUR VIRTUAL LA PAS. Dacă aveți chef de un pic de turism virtual puteți vizita la pas unul din cele 10 cele mai frumoase orașe mari ale lumii în tururi virtuale 4k, pentru a vedea cu ochii turistului la fața locului atât arhitectura cât și atmosfera și oamenii locului.

19. FACEȚI ÎMPREUNĂ UN COLAJ. Descătușați-vă imaginația și decupați din reviste pe care nu le mai folosiți, acele imagini care vă înspiră să creați cele mai creative colaje. Încercați să lucrați în echipă la aceeași operă de artă. Nu vă sfiiți să folosiți și elemente naturale pe care să le integrați în colaj (flori, frunze, conuri, etc.).
20. DESENAȚI FEȚE. Oricât de mic ar fi copilul tău, va fi cu siguranță interesat să învețe cu ajutorul unui tutorial cum să deseneze o față.

22 Jocuri în 2 pentru Copii, Familii sau Prieteni

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU