5 Animații Impresionante despre Natura Umană şi Adevăruri Incomode din Societatea Modernă

VIDEO. Vezi 5 filme scurte de animație despre despre natura umană şi adevăruri incomode din societatea modernă. Creaţii care au darul de a ne pune pe gânduri întrucât ating subiecte delicate precum: războiul, consumerismul, poluarea, dependenţa de tehnologie şi conformismul.

Specialiștii atrag de asemenea atenția asupra faptului că spectatorii care asistă la acte de bullying și nu intervin pentru a ajuta victima, devin implicați în fenomen și de cele mai multe ori sunt audiența agresorului care nu dorește decât să beneficieze de atenția lor sau să devină popular.

1.

HAPPINESS

Povestea unui rozător în căutarea fericirii şi împlinirii.

  • Muzica: ‘Habanera’ de Bizet şi ‘Morning Mood’ de Edvard Grieg
  • Creator: Steve Cutts

2.

IN SHADOW

O călătorie vizionară printre fragmentele marcate de inconştient ale societăţii moderne. Privim cu curaj umbrele lumii în care trăim pentru a încerca să ieşim conştienţi la lumină.

“Se spune că niciun copac, nu poate creşte până la rai dacă rădăcinile sale nu ajung până în iad” Carl Gustav Jung

Regizor şi producător: Lubomir Arsov
Coloana sonoră: “Age of Wake” de Starward Projections

3.

THE BOX IS FULL OF MISERABLE CREATURES – BUT ONE OF THEM DOESN’T BELONG HERE

Într-o cutie ciudată şi întunecată trăiește un grup de creaturi umanoide cu rădăcini în loc de picioare. Cele mai multe dintre ele sunt cufundate într-un somn catatonic, neștiind nimic despre lumea de afară. Una mai tânără însă se trezeşte şi devine conştientă şi începe să căute o cale de ieşire în afara cutiei.

Îţi recomandăm: 25 de Activități cu Copilul în Aer Liber. Cum Ne Jucăm cu Copilul în Parc sau la Picnic

4.

BEST FRIENDS

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, un bărbat singuratic este dependent de un produs virtual numit „Cel mai bun prieten”, care îi oferă… prieteni virtuali perfecţi!

5.

MAN

Un scurtmetraj de acelaşi Steve Cutts, despre relaţia din ce în ce mai complicată a omului cu natura: presiunea pe care o pune pe resursele naturale şi care generează poluare, distrugerea habitatelor şi dispariţia numeroaselor specii de animale, urbanizarea şi suprapopularea.

Muzica: In the Hall of the Mountain King de Edvard Grieg.

Vezi şi: 10 Desene Animate care îl Fac pe Copil Să Iubească Muzica Clasică. Capodopere ale Muzicii Clasice în Animaţii de Referinţă

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU