10 Lucruri Riscante Pe Care Orice Copil Ar Trebui Să Le Facă

Cu toţii ne aducem aminte că în copilărie ne erau permise multe lucruri riscante, pe care în prezent părinţii le consideră de-a dreptul periculoase. Şi chiar dacă nu ne erau permise unele dintre ele, fiind lăsaţi foarte mult să ne descurcăm, pur şi simplu ne luam libertatea de a le face. Doar eram „generaţia cu cheia la gât”!

Este evident faptul că acum avem tendinţa de a ne proteja excesiv copiii şi de aceea nu strică un efort conştient de a îi expune pe cei mici anumitor „riscuri” care să îi ajute să acumuleze putere, incredere şi rezistenţă. Îţi laşi copilul să se joace cu focul? Îl laşi singur la ţară la bunici în vacanţa de vară? În funcţie de vârstă vom putea gasi cu siguranţă mai mult de 10 lucruri riscante sau “periculoase” pe care orice copil ar trebui să le facă:

1. Cățăratul în copaci

Mulți părinți nu-și lasă copiii să se cațere în copac. Ar putea cădea, ar putea să-și rupă ceva. Dar ce plăcut era să te cațeri în copac, nu-i așa?! De ce le-am fura această plăcere copiilor noștri? În plus, copiii învață o mulțime de lucruri cățărându-se în copac: coordonare, echilibru, legile fizicii (gravitația). Li se dezvoltă mușchii și simțurile, precum și încrederea de sine.

2. Călătoria cu metroul pe cont propriu

Lenore Skenazy a fost numită “cea mai rea mamă din lume” după ce și-a lăsat fiul de 9 ani să călătorească singur cu metroul. Ea este de parare că cei mici sunt mult mai deștepți decât îi consideră părinții și că se pot descurcă foarte bine pe cont propriu. Deși criminalitatea este mai scăzută decât în anii ’70, intoxicarea media contribuie la panicarea excesiva a părinților care iau tot felul de măsuri ultraprotective. Desigur, copilul trebuie să știe multe despre riscurile unei călătorii de unul singur.

Citeşte şi:

Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta

Top 10 filme romanesti online pt copii din timpul comunismului

7 Obiceiuri Toxice în Comunicarea Părinte-Copil. Ce Să Nu îi Spunem Niciodată Copilului

3. Mersul în picioare

Au apărut tot felul de dispozitive pe care părinții le utilizează atunci când copilul învață primii pași. S-a ajuns până la a-i pune căscă de protecție. “Copilul nu trebuie să cadă!”, “Vai, să nu se lovească!”, sunt expresii des întâlnite. Atunci când copilul învață să meargă, el nu are nevoie decât de susținerea părinților. Atât!

Citeşte despre celelalte lucruri riscante sau “periculoase” pe care orice copil ar trebui să le facă în continuarea articolului pe sfatulparintilor.ro.

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU