3 Beneficii ale Alăptării pentru Organismul Mamei

Laptele matern este cel care susține dezvoltarea bebelușului, cel care acționează ca un scut împotriva infecțiilor sau a bolilor cronice, singura masă delicioasă pe care bebelușul o va cunoaște cel puțin în primele 6 luni de viață. Însă, alăptarea la sân nu este importantă doar pentru bebeluși, ci are foarte multe beneficii și pentru organismul mamei.

Vedem mai jos care sunt aceste beneficii ale alăptării:

1. Alăptarea te ajută să previi depresia post-natală

Despresia post-natală, numită și depresie postpartum, este o tulburare psihică întâlnită frecvent în rândul proaspetelor mămici. Se manifestă sub forma insomniilor, a sentimentelor de copleșire și labilitate afectivă, ajungându-se până la stări de anxietate. Depresia post-natală apare în primele zile de după naștere și atinge apogeul de obicei în ziua a patra după naștere. Studiile au arătat că alăptarea poate să prevină această depresie post-natală care afectează calitatea vieții mămicilor și modul în care interacționează cu cei din jurul lor. Alăptarea la sân este un moment de apropiere între bebeluș și mama, ajutându-i pe cei doi să se adapteze la noua viață. Acest moment intim care se desfășoară între voi doi te ajută să te obișnuiești cu viața de mămică și să menții un echilibru emoțional. Unii medici au observat și faptul că mămicile care experimentează totuși o fază a depresiei post-natală, reușesc să treacă mai ușor și mai repede peste ea spre deosebire de mămicile care nu alăptează.

Citește și: 9 Motive Serioase pentru care Să NU Alăptezi

depresie post partum2. Alăptarea te ajută să scapi mai repede de kilogramele puse în timpul sarcinii

Pe durata sarcinii, corpul acumulează fie că vrei, fie că nu, straturi suplimentare de grăsime pentru a susține alăptarea. După ce naști, tot alăptarea este cea care te ajută să elimini surplusul de grăsime fără să apelezi la tot felul de diete drastice (până la urmă, dacă alăptezi, trebuie să ai grijă de alimentația ta și nu îți permiți să sari peste mese sau să apelezi la tot felul de diete care ți-ar afecta calitatea laptelui). Specialiștii susțin că în procesul de lactație, organismul arde calorii în mod natural și ajută astfel la eliminarea kilogramelor în plus. Studiile au arătat faptul că femeile care alăptează pe o durată mai mare de 3 luni slăbesc mai mult decât cele care nu alăptează. Un lucru important de menționat este faptul că dacă alăptezi și vrei să slăbești cât mai repede, ar fi bine să nu apelezi la tot felul de diete și să exagerezi cu sportul pentru că în acest fel nivelul de toxine eliberate în laptele matern va fi mai mare, lucru ce îl va afecta în mod direct pe cel mic.

6 Pompe de Sân Eficiente și Confortabile pentru un Bebe Fericit – Caracteristici Esențiale

3. Alăptarea ajută la menținerea sănătății și la prevenirea anumitor afecțiuni

Efectele pe termen lung asupra organismului mămicilor care alăptează sunt extrem de importante. Cercetătorii susțin că în cazul femeilor care alăptează, riscul de apariție a cancerului de sân, uterin și ovarian este mult mai mic. În același timp, alăptarea duce la scăderea riscului de a dezvolta pe parcursul vieții diabet zahar de tip II, boli coronariene (dacă alăptezi cel puțin 2 ani), osteoporoză (dacă alăptezi cel puțin 8 luni) sau poliartrită reumatoidă.

Putem spune astfel că femeile care alăptează sunt mai sănătoase decât cele care nu alăptează.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU