3 Paşi Hotărâţi ca să Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii

Începutul şcolii vine şi cu riscuri pentru sănătatea copilului. Urmează paşii de mai jos pentru a-ţi ajuta copilul să aibă o toamnă lipsită de răceli, guturai sau rinite.

Vezi cei 3 paşi hotărâţi pe care e bine să îi facem ca să ferim copilul de răceală la începutul şcolii:

1. Limităm expunerea la medii aglomerate şi spaţii poluate

Toamna imunitatea copilului scade și de aceea apare riscul de răceală sau gripă. Atunci când se întoarce în colectivitate riscul de a împrumuta viruşi creşte exponenţial. Expunerea la spaţii închise şi cu aer viciat poate provoaca copilului dureri de cap sau oboseală şi pe termen lung duce la scăderea imunităţii.

Cum Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii lego crowdDacă la şcoală putem afla în timp în ce măsură spaţiile sunt igienizate sau aerisite, e bine să fim vigilenţi şi atunci când ducem copilul la locuri de joacă de interior, la mall sau în spaţii de petreceri neaerisite sau cu aer poluat din diverse motive.

Semnale de alarmă

Dacă spaţiul în care copilul tău îşi petrece ziua nu este adecvat este posibil să apară următoarele simptome:
– oboseală, ameţeală, tuse, stare de rău inexplicabile
– iritaţii ale gâtului, ochilor, nasului sau chiar ale pielii

2. Punem la punct dulăpiorul cu remedii

Ne-am intors din concedii şi ne pregătim pentru începerea şcolii. Ne dorim ca cei mici să meargă la şcoală iar noi la serviciu. Ultimul lucru pe care ni-l dorim este ca cei mici să prindă o răceală sau o gripă şi să lipsească de la şcoală.

Cum Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii remedii homeopateDe aceea ne propunem să avem pregătite remedii cât mai potrivite pentru a răspunde rapid la provocările începutului de şcoală.

Cum ne pregătim

Apelăm la specialist pentru a le răspunde la timp simptomelor de răceală şi gripă. Cele mai frecvente afecţiuni sunt ale tractului respirator sunt: nas infundat, muci in nas si in gat, usturimi sau dureri de gat, durere de urechi, tuse, febra.

Cum ne dorim ca vindecarea să fie blândă, rapidă, de durată şi fără efecte secundare nedorite, apelăm la remediile homeopate cu ingrediente din surse naturale, minerale sau animale în doze sigure, infinitezimale. Terapia homeopata respecta in intregime mecanismele noastre naturale de aparare, neintervenind prin substante chimice straine de organism decât în cazuri atent si strict selectionate.

Substantele active homeopate care sunt utilizate cu rezultate bune în tratamentul simptomelor de răceală şi gripă:

  • răceală, guturai şi rinite: Allium cepa, Belladonna, Sabadilla, Kalium bichromicum, Gelsemium sempervirens, Pulsatilla
  • stări gripale de debut şi în perioada de stare, cu manifestări precum: frisoane, curbatură, febră, cefalee.
  • dureri faringiene, laringite şi răguşeli (disfonie): Mercurius solubilis,Pulsatilla, Spongia tosta, Bryonia, Bromum, Belladonna, Phytolacca decandra, Arum triphyllum, Arnica montana

3. Încurajăm odihna fizică şi psihică

Întărirea imunităţii în perioade de risc şi vindecarea presupun un ingredient-cheie: odihna prelungită. Cu doar câteva ore de somn în plus ajutăm organismul să îşi revină mai repede şi să lupte cu infecţiile.

Cum Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii copil doarme in masina

Cât trebuie să doarmă copilul

Respectarea orelor de somn este esenţială pentru o imunitate puternică. Cei mici trebuie să se culce în jurul orei 9 seara dar şi să doarmă la prânz în timpul zilei. Şcolarii şi adolescenţii se culcă în jurul orei 10 seara.

Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii cat doarme copilul
Sursa: https://sleepfoundation.org/excessivesleepiness/content/how-much-sleep-do-babies-and-kids-need

Pe lângă odihna fizică trebuie să subliniem că este necesar să ajutăm copilul să nu cadă pradă unui fenomen al vremurilor noastre: epuizarea mentală. Ritmul vieţii, expunerea excesivă şi conectarea permanentă datorată dispozitivelor electronice pun presiune asupra psihicului copilului. Este important să fim atenţi la semnalele pe care cei mici ni le dau pentru a-i ajuta în acest sens.

Printre simptomele epuizării mentale sunt: hiperactivitatea, nervozitatea, neliniştea, plansul, slaba concentrare. Sunt semnele care ne ajută să înţelegem că sunt necesare schimbări iar părintele trebuie să determine care sunt cauzele şi să deducă soluţiile: mai puţin ecran sau teme pentru şcoală, mai mult somn sau activităţi fizice, reducerea consumului de dulciuri.

Cum Ferim Copilul de Răceală la Începutul Şcolii copii bicicleta afara

Tu ce soluţii ne recomanzi ca să ferim copilul de răceală la începutul şcolii?

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU