4 Posturi de Yoga Miraculoase Pentru Energie Dimineaţa La Trezire. Mai Multa Energie cu Yoga!

Ştiai că yoga te poate ajuta să îţi recapeţi energia? Îţi oferim 4 posturi miraculoase pentru energie dimineaţa la trezire. Acumulează mai multă energie cu yoga!

Unele dimineţi te îmbie să te bucuri de căldura patului şi de moleşeala plăcută de după trezire. Nu îţi vine să cobori din pat, nici dacă la marginea lui te aşteaptă papucii moi şi calzi preferaţi, cu buline roşii.

Cum să găseşti energia pentru a face toate acele lucruri pe care cu o zi înainte le-ai pus pe lista de treburi?

Am şi eu zile în care lista mea pare că nu se mai termină, în schimb energia mea dispare după primele ore ale dimineţii.

Un nivel de energie care să te ajute să faci cât mai multe din ce îţi propui vine din stilul de viaţă: o alimentaţie sănătoasă combinată cu mişcare.

Pe site-ul almette.ro am găsit o mulţime de sfaturi încurajatoare pentru a face mişcare: mers pe jos, plimbare cu bicicleta, înot, etc. Orice mişcare e benefică, atâta timp cât îţi faci un obicei de a practica periodic.

Ştiai că şi yoga te poate ajuta să îţi recapeţi energia?

Înainte de a prezenta posturile trebuie să ştii că în yoga cel mai important principiu este Non-violenţa faţă de propriul corp: Nu forţa corpul, încearcă să faci posturile doar atât cât îţi permite flexibilitatea corpului în acest moment. La cel mai mic disconfort te opreşti.

Precauţii: persoanele cu probleme de spate trebuie să ceară părerea medicului, la fel şi femeile gravide (pentru gravide există posturi speciale care pot fi făcute).

Iată 4 posturi care îţi dau energie fie că le faci dimineaţa la trezire, fie în cursul zilei:

1.

Războinicul (Warrior)

Posturi de Yoga Pentru Energie războinicul warriorÎncepi din poziţia stand în picioare: depărtezi picioarele: laba piciorului drept este perpendiculară pe marginea saltelei iar laba piciorului stâng este paralelă cu marginea saltei şi uşor îndreptată spre interior (spre dreapta). Vei îndoi genunchiul drept că să facă un unghi de 90 grade. Braţele se ridică paralel cu podeaua până la nivelul umerilor iar palmele sunt îndreptate în jos.

Inspiră şi expiră pe nas de câteva ori. Apoi schimbă poziţia picioarelor.

2.

Câinele (Downward-Facing Dog)

downward facing dog Posturi de Yoga Pentru Energie câinele
http://spiritualitgirl.com

Stai în picioare, cu tălpile uşor depărtate, întinde braţele în sus şi lăsate-în jos până atingi solul cu palmele, formând un V cu corpul (un unghi ascuţit). Capul atârnă greu între braţe, mâinile sunt perfect întinse, împinge şezutul spre tavan, tălpile stau bine fixate pe sol la fel şi palmele. Menţine poziţia şi respiră adânc de minin 5 ori.

3.

Podul pe umeri (Bridge pose)

Posturi de Yoga Pentru Energie bandhasana podul bridgeTe întinzi pe spate pe saltea, îndoaie picioarele, braţele stau întinse pe lângă corp, încercând să ajungi cu palmele la călcâie sau cât mai aproape de acestea. Te împingi în braţe, spate şi umeri şi ridici bazinul către tavan. Tălpile se sprijină pe podea, la fel umerii, braţele şi capul.

Menţine poziţia şi respiră adânc de minim 5 ori. Dacă este posibil, repetă de mai multe ori postura.

4.

Cămila (Camel Pose)

camel poseÎncepi din poziţia stand în genunchi, gleznele lipite de podea, călcâiele uşor depărtate, coapsele sunt perpendiculare pe sol. Întinzi braţele în spate şi te laşi pe spate către călcâie, atât de mult cât îţi permite flexibilitatea corpului, încercând să ajungi cu palmele pe călcâie. Menţine poziţia şi respiră adânc de minim 5 ori. Nu forţa din prima că să atingi călcâiele, da-i voie corpului să înveţe gradual mişcarea.


Descopera si tu pe site-ul almette.ro o multime de recomandari pentru o viata sanatoasa si plina de dinamism: sugestii pentru a face sport, idei pentru decorarea casei sau sugestii pentru un mic dejun rapid si gustos.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU