Cât de Repede Învaţă un Bebeluş să Înoate?

Care este cea mai buna metoda sa inveti bebelusul ceva nou? Provocarea de a ne coordona asteptarile ca parinti cu etapa de dezvoltare in care se afla cel mic este de multe ori dificil, mai ales fiindca vrem sa ne asiguram ca aducem si un plus de relaxare si extra distractie in programul acestuia.

Educatia acvatica, este o activitate naturala pentru bebelusi tocmai pentru ca sunt obisnuiti cu un mediu lichid inca din perioada anterioara nasterii. Nou nascutii au reflexe acvatice automate pana la varsta de 6 luni prin care isi pot tine respiratia si odata pusi in apa cu burtica in jos isi misca instinctiv manutele si piciorusele simuland inotul.Tocmai de aceea bebelusi se comporta asemenea unor inotatori innascuti.

Inseamna asta totusi ca bebelusii pot sa inoate? Nu conform definitiei conventionale prin care intelegem existenta unor tehnici coordonate ale activitatii.

intotdeauna trebuie sa ne raportam asteptarile la capacitatile motorii ale copilului in corcodanta cu varsta acestuia. Cat de repede si cat de mult poate progresa cel mic in activitatea acvatica este direct dependenta cu etapa de dezvoltare in care este.

Iata cateva asteptari realiste pe care le poti avea fata de educatia acvatica a celui mic in functie de varsta:

4 luni: Bebelusul este capabil sa fie relaxat in mediul acvatic

7 luni: Bebelusul poate sa faca o scurta imersiune in apa


 RECOMANDARE


12 luni: Bebelusul va putea sa execute asistat un scurt exercitiu de inot sub apa

18 luni: Cel mic va putea sa faca manevre independente in apa pentru 3-5 secunde folosind piciorusele pentru propulsie

30- 36 de luni: Cel mic va putea sa inoate cu fata in apa pentru 2-3 metri

2-3 ani: Copilul va putea sa inoate cu fata in apa si sa isi adapateze respiratia folosind diferite tipuri de tehnici simple .

4 ani+: Copilul va fi capabil sa inoate liber cu fata in apa pentru aproximativ 6 metri.

incepe perioada in care va putea executa diferite exercitii precum: fluturele si in care isi va perfectiona procedeele de inot.

La Acvatic Bebe Club urmarim evolutia pe care bebelusii o au la fiecare sedinta individuala prin fisa persoanala de progres.Te asteptam cu drag sa te convingi de experienta acvatica programand SEDINTA GRATUITA pentru cel mic.

Surse:

  • https://www.thoughtco.com/teach-a-child-to-swim-3169541
  • https://www.babycenter.com/404_is-it-true-that-babies-are-born-with-the-ability-to-swim_10313062.bc
  • https://www.waterbabies.co.uk/baby-swimming/about-baby-swimming
  • https://www.bluewaveswim.co.uk/blog/how-long-will-it-take-to-learn-swimming/
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU