De ce e important ca bebelusii sa se acomodeze cu mediul acvatic pana la varsta de 1 an?

Meseria de parinte este una dintre cele mai minunate experiente si, totusi, una dintre cele mai complexe. In fiecare zi in viata parintilor apare o noua provocare, dar ceea ce ramane constant si comun tuturor parintilor este misiunea de a-i asigura celui mic fericirea.

Inca de la nastere suntem constienti ca deciziile pe care le luam vor contribui la dezvoltarea personalitatii copilului asa ca incercam sa luam cele mai informate si sanatoase actiuni pentru a crea experiente pozitive care sa conduca inspre o dezvoltare armonioasa.

Alegerile pe care le luam vor avea un impact definitoriu in viata copilului, tocmai de aceea venim in ajutorul noilor parinti prin analizarea a 5 dintre principalele motive pentru care lectiile de inot ar trebui sa fie o activitate esentiala in programul saptamanal al bebelusului.

1. Previne frica de apa 

Din nefericire, inecul ramane una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale printre copii pana la varsta de 5 ani . Deprinderea unor abilitati de baza pentru a supravietui in mediul acvatic este ingreunata daca cel mic nu este obisnuit cu apa si o considera o activitate complet necunoscuta.

Frica de apa se dezvolta la o varsta frageda tocmai pentru le este prezentata ca o activitate nenaturala, nefiind inclusa anterior in programul lor. Prevenirea acestei frici prin lectiile inca de la 4 luni elimina posibila anxietate in apa si il ajuta sa isi construiasca abilitati fundamentale pentru supravietuire.

2. Acomodarea naturala in mediul acvatic

La Acvatic Bebe Club sistemul automat de dezumidificare asigura o reglare automata a umiditatii, temperaturii apei si aerului astfel incat bebelusul este relaxat inca de la primul contact cu mediul acvatic.

Vei fi suprins cat de natural se comporta bebelusii in apa, caminul lor original fiind tocmai unul acvatic. Lectiile de inot au insa un impact pozitiv in mullte alte aspecte ale activitatilor de zi cu zi ale copiilor, usurand parintilor experienta baitei, iesirile si vacantele la mare si piscina.

3. Creste increderea in sine

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. in aceasta etapa a vietii sale este singura activitate in care el este cu adevarat independent, mai ales inainte de a putea merge singurel.

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc.Cei mici adora aceasta experienta in care isi pot imbunatati inclusiv capacitatile de coordonare. Veti fi foarte mandri de dorinta de explorare a copilului in momentul in care primeste un boost de incredere intr-un mediu sigur si relaxat.

 4. Dezvoltare armonioasa 

In afara de elementele de distractie si siguranta pe care sedintele in mediul acvatic le ofera veti putea observa si avantaje considerabile la nivel de sanatate pentru bebelusi, prin care ii asigurati atat o stare fizica cat si mentala ideala.

Inotul ajuta la dezvoltarea precoce a activitatii cerebrale sanatoase prin activarea simultana a tuturor celor 5 simturi: gust, miros, atingere, vedere si sunet.

Cu o rata a obezitatii in cotinua crestere la copii, inotul inca de la o varsta frageda seteaza o directie sanatoasa de dezvoltare care include exercitiile fizice in rutina saptamanala a acestuia. in acest fel ii puteti amplifica flexibilitate si stabilitatea, imbunatatindu-i totodata echilibrul si postura.

5. Fundamenteaza abilitatile de invatare  

Abilitatea de a inota este un cadou pe viata pentru copii , una care odata invatata nu mai poate fi uitata indiferent de varsta.

Conform unui studiu german bebelusii care incep sedintele acvatice ajung sa aiba abilitati sociale mai dezvoltate, inteligenta emotionla crescuta si nu in ultimul rand o mai mare receptivitate la a putea sa se adapteze in orice mediu. Explicatia se regaseste in cadrul activitatilor pe care le intreprinde in timpul lectiilor de inot cand este invatat sa fie responsiv la comenzi vocale prin care ii sunt largite capacitatile de intelegere.

Va asteptam cu drag la Acvatic Bebe Club sa va programati sedinta gratuita si sa va convingeti de beneficiile educatiei acvatice in viata celui mic.

Surse:

  • http://www.cbc.ca/parents/play/view/starting_swimming_lessons
  • http://www.desprecopii.com/info-id-1709-nm-Inotul-pentru-bebelusi-motive-cursuri-si-bagaj.htm
  • https://www.goldfishswimschool.com/blog/5-reasons-start-baby-swimming-age-1/
  • http://www.momjunction.com/articles/parenting-problems-solutions_0074354/#gref
  • H Sigmundsson1 & B. Hopkins, ‘Baby swimming: exploring the effects of early intervention on subsequent motor abilities’ in Child: Care, Health and Development Volume 36, Issue 3, pages 428–430, May 2010.
  • Professor Liselott Diem, German Sports Centre, Cologne, 1974-1976.
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU