Sucul și mousse-ul – gustari valoroase pe parcursul zilei

Când suntem tot timpul grăbiți și ne petrecem toată ziua la serviciu, la școală sau la facultate, e ușor să uităm regulile alimentare și să ne lăsăm pradă tentațiilor care ne pot influența negativ greutatea, dar și condiția fizică și dispoziția. Putem să luăm gustări între mese, dar importantă este calitatea și cantitatea lor.

Legumele și fructele proaspete, un pahar cu suc 100% sau o porție de mousse sunt o alegeri bune fiindcă, pe lângă astâmpărarea foamei, ne oferă și substanţele nutritive necesare organismului.

În privința gustărilor, merită să ne lăsăm conduși de regula că mai puțin înseamnă mai mult. O alternativă la produsele puternic industrializate o reprezintă legumele și fructele proaspete sau sucurile și mousse-urile preparate din ele.

Sucurilor de fructe li se reproșează, din neștiință, în mod eronat, că nu sunt cea mai bună alegere, deoarece conțin conservanți sau zahăr adăugat. Și nu e adevărat. Conform legii, în sucurile de fructe nu pot fi adăugate niciun fel de zaharuri sau îndulcitori, acestea conțin doar zaharurile conținute în mod natural de fructele din care au fost obținute. Sucurile nu pot, de asemenea, să conțină niciun ingredient artificial precum coloranții sau conservanții. Având în vedere aceste reguli,  un pahar de suc de 200 ml reprezintă o alegere excelentă și o porție optimă de suc în timpul zilei. Sucul este sursă de compuși nutritivi necesari și de vitamine, în special vitamina C. Sucurile de fructe 100% sunt un sprijin în cazul copiilor, fiindcă îi ajută să se obișnuiască cu gustul fructelor și legumelor ceea ce are ca rezultat dobândirea unor obișnuințe alimentare corecte.

Mousse-urile din legume

Consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi produsele din cereale integrale, fructele și legume, ajută la menținerea sub control a greutății corporale și reduce riscurile de boli cardiovasculare și diabet de tip II [1]. Mousse-urile din legume sau legume și fructe, fiind produse pe bază de pastă naturală, sunt sursă de fibre care reglează activitatea intestinelor și dau senzația de săturare. Un pliculeț de mousse de 100 g este o gustare ideală în perioadele de efort intelectual sau fizic intens dat fiind conținutul lor de carbohidrați – sursă de energie.

Numeroasele variante de gust, forma ușoară de servire și confortul sunt argumente în favoarea consumului sucurilor și mousse-urilor, ca vitamine într-o formă smart!

[1] http://www.eufic.org/article/en/artid/New-nutrition-guidelines-Europe-halfway-there/

DISTRIBUIE
Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 10 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU