A aparut o noua platforma de studiu INTUITEX denumita Examenul Tau!

Adolescenți în misiune: adaptare la schimbare și pregătirea pentru viitor!

Supranumită și vremea marilor examene, adolescența e perioada emoțiilor puternice și a provocărilor în plan psiho-social. În ce privește responsabilitățile școlare, produsele de învățare online create de INTUITEXT sunt adaptate noilor generații digitale de elevi, încurajându-i să învețe de plăcere.

Între 13-19 ani fiecare dintre noi traversează un „timp al revoltelor“, cu toate că uneori încă din preadolescență pot apărea primele semne ale schimbării. Deși vulnerabili și (hiper)sensibili, tinerii simulează independența și puterea cu o convingere, de multe ori, surprinzătoare. Din acest motiv adulții pot să piardă din vedere uneori că acest comportament dificil are în spate o nevoie neîmplinită a copilului, exprimată „codat“ tocmai din lipsa de experiență a tânărului.

În plus, pe lângă confuzia pe care o generează noile stări interioare, adolescenții mai au de gestionat și alte presiuni: a grupului de prieteni și a școlii. În acest context, tinerii au nevoie de sprijinul familiei și al dascălilor pentru a-și forma abilități sociale sănătoase și pentru a-și construi o educație care să le asigure o carieră de succes.

Una dintre metodele prin care adulții le pot fi alături copiilor lor este ascultarea empatică. Înțelegerea problemelor cu care se confruntă adolescenții, susținerea necondiționată sau comunicarea eficientă sunt căi prin care se poate consolida relația părinte-copil.

Respectul este o altă metodă prin care adulții pot contribui la dezvoltarea emoțională a copiilor, oferindu-le astfel un model comportamental sănătos. O greșeală frecventă pe care o fac părinții în relația cu adolescenții este aceea de a le judeca sentimentele sau reacțiile din perspectiva lor adultă. Înțelegând resursele de care dispune copilul într-un anumit moment, se va evita proiectarea unor așteptări nerealiste asupra adolescentului, iar lui îi va fi mai ușor să depășească problema. În plus, e important ca tinerii să învețe să gestioneze situațiile de conflict, mai ales că în această perioadă tensiunile reprezintă o caracteristică obișnuită în cadrul relațiilor interpersonale.

platforma de studiu INTUITEX examenul tau

Totodată, așa cum sunt sprijiniți din perspectiva relațiilor sociale, adolescenții trebuie ajutați să-și construiască o relație cât mai armonioasă și cu școala. Și cum presiunile par a fi la tot pasul, iar educația este garantul unei cariere de succes, este esențial ca elevii să beneficieze de instrumente de învățare prietenoase. De pildă, www.examenultau.ro este un produs online de învățare, pregătire și testare pentru Evaluarea Națională la Limba Română și Matematică, special creat pentru noua generație digitală de elevi. Platforma de studiu INTUITEX ExamenulTau oferă filme de predare, probleme rezolvate, teste de fixare a noțiunilor, teste fulger și un simulator de examen pentru Evaluarea Națională, cu feedback imediat.

ExamenulTau-un produs INTUITEXT

ExamenulTau este un produs online de învățare creat de INTUITEXT (compania de produse educaționale din cadrul Softwin), ce are în portofoliu și comunități online dedicate educației: www.suntparinte.ro, www.didactic.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro, www.admitereliceu.ro.

Platforma de studiu INTUITEX  este dedicată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a care vor să se pregătească la Limba Română și Matematică atât pentru temele zilnice, cât și pentru teze sau Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a.

Folosind acest produs special creat pentru ei, elevii pot învăța autonom, pot relua un anumit video de câte ori au nevoie, iar părinții au acces la tot ce face copilul lor în fiecare zi, cu ajutorul rapoartelor de progres.

www.examenultau.ro

www.intuitext.ro

 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU