Ateliere de creație pentru copii 1 – 2 iunie
1 iunie Creație individuală – Monștrii apelor
2 iunie Creație colectivă – Castelul părăsit
Între orele 15-17, sâmbătă și duminică, la Librăria Predania (București, Vulturilor 8)
Înscrieri la: 0751 328 268 / [email protected]
Preț: 50 lei/ 2 ore/curs
Profesor: Mădălina Tomulesei
Cursul de creație face parte din segmentul arte și urmărește lărgirea orizontului logic-creativ al copiilor. Acest curs propune încurajarea creativitatii într-un cadru distractiv, utilizand în mod inovativ și materiale reciclabile, introducandul-le într-un context nou și amuzant, dar mai ales educativ, copiii dobândind în același timp cunoștințe generale cu privire la conținutul fiecărei creații.
Într-un cadru general de organizare a gândirii si acțiunilor, cursul încurajează dezvoltarea abilităților practice ale copilului prin învățarea unor noi tehnici de pliere a hârtiei, tehnici de imprimare a culorii, perfectionarea decupatului, lipirea unor obiecte de dimensiuni reduse, construcții în spațiul tridimensional etc.
OBIECTIVELE CURSULUI
A. Formarea de deprinderi logice si artistice
• Dezvoltarea gandirii creative prin rafinarea simtului estetic și creativ.
• Dezvoltarea capacităților cognitive ale copiilor
• Formarea deprinderilor de a evalua cai alternative de rezolvare de probleme
• Formarea de mecanisme de adaptare la situație în condiții de resurse minime în rezolvarea de probleme
• Formarea de deprinderi privnd definirea logică a pașilor de urmat
• Stabilirea unei strategiii cultivarea spiritului inovativ intr-o manieră artistică.
Deoarece creativitatea este mai vizibilă la copii, părinții au oportunitatea imensa de a vedea cum copilul se dezvoltă și cum iși foloseste creativitatea.
B. Crearea unei context general al starii de satisfactie personala pentru copil
Asa cum noi, ca adulti, avem satisfacția muncii la serviciu, copiii o pot avea la gradinita, prin creațiile elaborate și trudite personal. Deseori, satisfactia aparent simpla a unui copil in fata unei creatii elaborate personal poate reprezenta un prototip al bucuriilor și satisfacțiilor concrete de mai tarziu, rezultate în urma realizarilor bazate pe effort și merit in perioada de maturitate.
Creația, insotită de emoție și dorință, este rezultatul celor mai mari satisfacții personale atunci cand este orientată catre visele pe care le avem de mici copii.
C. Formarea unui cadru general de dezvoltare a personalitatii pe termen lung
Valorificarea universului complex al mintii copilului este dovedită a fi un factor esențial în conturarea personalității printr-o reală încurajare a libertații de exprimare, cu o contributie esentiala in dezvoltarea creativitatii.
Fructificarea imaginarului infantil este, in mod indiscutabil, oglinda preoucupării inteligente a părintilor care constientizează valoarea originalitații și spontaneității într-o societate tot mai uniformizată și mai competitivă.
Detalii Eveniment
Perioada:
01-02 Iunie 2013
Ora incepere:
15:00:00
Ora terminare:
17:00:00
Orasul: