Ateliere creative in timpul verii – Vacanta la Carturesti 2013

Artă și călătorie, artiști călători, locuri și orașe celebre – ateliere de creație pentru copii de 6-12 ani, iulie-august 2013

Studio Creativ și Librăria Cărturești (Verona) îi invită pe copiii de 6-12 ani la o nouă serie de ateliere de vacanță, inspirate de lucrările unor artiști celebri și de locurile în care au creat. Copiii vor descoperi peisaje pline de farmec, ilustrate în picturi celebre, vor experimenta diverse tehnici artistice, într-o atmosferă jucăușă și relaxantă, în spațiul primitor al ceainăriei Cărturești.

ateliere de vacanta carturestiPe parcursul primelor trei ateliere Peisaje de călătorie, invităm copiii într-o călătorie plină de culoare, pe urmele lui Vincent Van Gogh, în Sudul Franței, pe urmele lui Paul Gauguin în Tahiti și ale lui Claude Monet, în portul Le Havre. O bogata sursă de inspirație și de lectură va fi colecția de albume de artă, de la Cărturești și cartea Gauguin și culorile tropicelor (Editura Vellant).

Următoarele trei ateliere vor fi inspirate de locuri/cartiere din orașe faimoase, de artiști și arhitecți celebri, care le-au transformat pentru totdeauna: Paris – Montmartre și boema artistică, Barcelona și Antonio Gaudi, Viena și  Hundertwasser.

Toate programele sunt însoție de prezentări vizuale, adecvate vârstei copiilor. În pauză, ne răcorim cu ceai rece și ronțăim covrigi, fursecuri și alte bunătăți.

Întâlnirile noastre vor avea loc în perioada 23 iulie- 1 august, timp de două săptămâni, trei zile pe săptămână, marți, miercuri și joi, după cum urmează:

Modul I: Peisaje de călătorie

Marți, 23 iulie –  11.00h-14.00h – Vincent Van Gogh și Sudul Franței – atelier de pictură, tempera

Miercuri, 24 iulie – 11.00h-14.00h – Claude Monet  și portul le Havre, pictură în   acuarelă

Joi, 27 iulie, 11h-14.00h – Gauguin și culorile tropicelor – atelier de pictură, acrilic pe pânză

 

Modul II: orașe, cartiere și artiști celebri

Marți, 30 iulie – 11.00h – 14.00h-  Paris – cartierul Montmartre și boema artistică, peniță cu tuș și pastel (peisaj urban)

Miercuri, 31 iulie – 11.00h -14.00h – Antonio Gaudi și Barcelona (parcul Güell) – atelier colaj  

Joi, 1 august  – 11.h – 14.00h –  Viena și Hundertwasser  – atelier de desen, colaj – case fantastice

 

Durata unui atelier este de 3h, cu o pauză de 20 min (în care vom servi ceai, covrigei, fursecuri, oferite de Cărturești, copiii pot aduce si pachețel cu mancare)

Coordonatori ateliere: Doina Anghel (Studio Creativ) și Ana Niculescu (Cărturești)

locație: Librăria Cărturești, în ceainărie (parter) str. Arthur Verona nr.13-15 (intersecție bd. Magheru cu str. Arthur Verona)

 

tarif: 50 lei/1 atelier/3 ore

1 modul de 3 ateliere (marți, miercuri, joi) – 120 lei

2 module de 6 ateliere (marți, miercuri, joi) – 240 lei

pentru frați se aplică o reducere de 10%

plata se poate efectua prin transfer bancar (de preferință), în contul Studio Creativ Anghel RO11INGB0000999902858430, ING Bank Bucuresti sau direct la atelier

 locurile sunt limitate

 Participarea se face pe bază de înscriere prin e-mail [email protected]                      tel. O724 569 037

 detalii: www.studio-creativ.ro

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU