Ateliere gratuite pentru copii in vacanta in Bucuresti

Caravana povestilor va umbla timp de 12 duminici in 7 parcuri din Bucuresti cu ateliere gratuite pentru copii care stimuleaza creativitatea si imaginatia. Biblioteca Metropolitană Bucureşti porneşte CARAVANA POVEŞTILOR în şapte parcuri din Capitală cu ateliere gratuite pentru copii în fiecare duminică, în perioada 3 iulie-18 septembrie.

Ateliere gratuite pentru copii – 12 duminici, 7 parcuri şi o caravană de poveste

Cei mici sunt aşteptaţi la ateliere de lectură (între 10.00 şi 11.00), la ateliere de joc şi joacă (11.00-12.00 şi 19.00-20.00) şi la spectacolele teatrului de păpuşi (18.00-19.00).

Activităţile se vor desfăşura conform calendarului de mai jos.

Intrarea este liberă la toate activitățile.

Ateliere gratuite pentru copii timp de 12 duminici in Bucuresti

LUNA SEPTEMBRIE – Ateliere gratuite pentru copii

 • 4 septembrie – Parcul Unirii (aleea principală)
 • 11 septembrie – Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă dinspre Str. Braşov)
 • 18 septembrie – Parcul Drumul Taberei (lângă locul de joacă, intrarea dinspre Tricodava).

După ce a străbătut Bucureștiul în lung și-n lat, Caravana Poveștilor oprește acum în ultimul parc de pe lista. E vremea ca și copiii din Drumul Taberei să asculte cele mari frumoase povești, să se întreacă în îndemânare și imaginație și mai ales să râdă cu poftă la teatrul de păpuși. Începând cu ora 10 avem ateliere de povești, apoi de la 11 creativitate după care vă aducem Greierele și Furnica într-o variantă pe care sigur nu ați mai auzit-o. Vă așteptăm pe toți în Parcul Drumul Taberei lângă locul de joacă dinspre Str Brașov, duminică 11 septembrie.

Ne vom întâlni din nou și duminica viitoare, tot în Parcul Drumul Taberei – lângă șahul mic.

Ateliere gratuite pentru copii timp de 12 duminici in Bucuresti

Atelierele de lectură şi teatrul de păpuşi au rolul de a stimula imaginaţia copiilor, atenţia şi capacitatea de concentrare, iar jocurile în aer liber îi ajută să-şi înfrângă timiditatea să socializeze unii cu alţii, dezvoltându-şi în acelaşi timp creativitatea şi aptitudinile practice.

LUNA AUGUST – Ateliere gratuite pentru copii

Duminică 7 august distracția se întoarce în Parcul Alexandru Ioan Cuza. Caravana Poveștilor revine „la derdeluș”. Lângă același loc de joacă, în aceiași remorcă galbenă aducem, jocuri și povești noi. Începem la ora 10 cu un atelier de povești alături de Marian Răducu, animator, şi Ozana Niţulescu, educator muzeal. Apoi devenim creativi la atelierele unde vom face jucării handmade.

Mămăliguță și teatrul lui de păpuși ne aduc o versiune diferită a operei lui Creangă, Capra cu trei iezi. Continuam joaca pana la ora 20.

 • 7 august – Parcul Al. I. Cuza (IOR) (lângă locul de joacă „la derdeluş”)
 • 14 august – Parcul Tineretului (pe aleea principală, intrarea dinspre Liceul „Gh.Şincai”)

  Caravana Povestilor se va opri în Parcul Tineretului, chiar pe aleea principală dinspre Liceul „Gh. Șincai”. Programul începe la 10.00 cu o oră de povești, iar de la 11.00 cei mici își vor arăta îndemânarea la atelierele de creație și vor dansa … zumba. Cel mai așteptat moment al zilei, reprezentația teatrului de păpuși de la ora 18.00, ni-l va aduce din nou pe scenă pe Mămăliguță hotărât să ne încânte cu o poveste nouă, cu vrăjitoare. După spectacolul de teatru, vom reveni la jocurile în aer liber pănă la ora 20.00. Vă așteptăm în număr cât mai mare. Accesul publicului este gratuit la toate activitățile.

 • 21 august – Parcul Tineretului (lângă locul de joacă „Lumea copiilor”)
 • 28 august – Parcul Izvor (lângă locul de joacă)

În ultima duminică din august, Caravana Poveștilor ajunge în Parcul Izvor. Locul de joacă, va marca următorul popas al remorcii aducătoare de povești. Și da, începând cu ora 10.00 poveștile vor prinde viață spre bucuria celor mici. Apoi, la 11, la finalul Atelierului de lectură ne apucăm de treabă, și vedem dacă îndemânarea este pe măsura imaginației. Câte se pot face din hârtie și dopuri, sticle, cutii și alte obiecte reciclabile? Există oare limite? În afară de limita orei 18.00 când, se ridică cortina Teatrului de păpuși, iar în lumina reflectoarelor revin Greiele și Furnica, cu o poveste diferită de cea pe care o știați. De la 19 trecem înapoi la joacă și Zumba. Mici sau mari, prichindei sau părinți sunteți toți invitați să vedeți dacă puteți ține ritmul.

LUNA IULIE – Ateliere gratuite pentru copii

 • 10 iulie – Parcul Kiseleff (lângă foişor)
 • 17 şi 24 iulie – Parcul Circului (lângă locurile de joacă amenajate pentru copii)
 • 31 iulie – Parcul Al.I. Cuza (IOR) (în capătul aleii care pleacă de la statuie către foişor)

  Din poveste în poveste, pe 31 iulie, remorca galbenă a caravanei va opri în Parcul Alexandru Ioan Cuza, lângă locul de joacă „la derdeluș”, unde animatorul Marian Răducu îi aşteaptă pe cei mici cu poveşti interactive de la ora 10.00.

  Prinde coada dragonului, Yeti sau Cât e ora, lupule? sunt doar câteva dintre jocurile pe care le-am pregătit pentru orele 11.00 şi 19.00. Mămăliguţă, marioneta poznaşă, va așteaptă la o nouă reprezentație a teatrului de păpuși de la ora 18.00. Intrarea este liberă la toate activitățile.

Ateliere gratuite pentru copii timp de 12 duminici in Bucuresti

Iti recomandam si :

Vara Tic, teatru gratuit pentru familii la Palatul Mogosoaia

Cauți un program de vară pentru copilul tău? Haideți cu noi, să descoperim impreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și invătare, la Clubul Copiilor Isteti din zona 1 Mai-Turda!

Ateliere gratuite pentru copii timp de 12 duminici in Bucuresti

Iti recomandam si: 

Scoli de vara si programe de vacanta in Bucuresti

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice destinată tuturor bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public. Mai multe informaţii găsiţi pe www.bibmet.ro şi la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.

Ateliere gratuite pentru copii timp de 12 duminici in Bucuresti

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi realizat în parteneriat cu Remorca de Cercetare şi Activare (RCA) şi Asociaţia Young Initiative (AYI).
Persoană de contact: Marilena Chiriţă, tel. 0772002418, email: [email protected].

Aici gasesti lista completa cu evenimentele gratuite pentru copii in Bucuresti, in vacanta de vara 2016.

Detalii Eveniment

Perioada:
10 Iulie - 18 Septembrie 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL