Azi e o zi minunată. Poveste cu tâlc de Alin C. Bălășoiu | Povestea de Duminică Seara #122

La Povestea de Duminică Seara #122 de astăzi citim împreună Azi e o zi minunată, o poveste cu tâlc despre atitudine pozitivă, mulţumire şi apreciere, scrisă de Alin C. Bălășoiu şi oferită de prietenii noştri de la povesticutalc.ro.

ζ ♠ ζ

AZI E O ZI MINUNATĂ

Poveste cu tâlc, de Alin C. Bălăşoiu

Deschizând ușa, de parcă un uragan l-a adus, nepoțelul năvăli în casa bunicului:

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

– Bunicule! Bunicule! Am ajuns! Unde ești?

– Aici dragul meu! îi răspunse bunicul cu brațele largi deschise și cu ochii sclipind de bucurie. Vino să te strângă moșul în brațe!

– Ai văzut ce zi frumoasă este? Și câtă veselie e în jur? Azi e o zi minunată! îi spuse bunicul în timp ce mângâia părul ciufulit al lui Vali.

– Bunicule, pot să te întreb ceva? îi spuse Vali.

– Desigur, orice îi răspunse cu drag bunicul.

– De ce de fiecare dată îmi spui că Azi e o zi minunată?

– Păi dragul moșului, pentru că așa și este. AZI e o zi MINUNATĂ!

– Și cum vine asta bunicule? Fiecare zi e minunată? Păi dacă azi plouă și mâine plouă și mai tare? Și dacă ieri a fost frig? Toate zilele sunt minunate?

– Da dragul meu. Fiecare zi în care te văd sau mă pot gândi la tine e minunată, fiecare zi în care aud păsărelele ciripind e minunată, fiecare zi în care cineva îmi deschide ușa și mă întreabă de vorbă e minunată, fiecare zi în care …

– Stai! Păi în toate zilele tu faci câte ceva din ce ai zis acuma.

VIDEO. Planeta Noastră. Excepţionalul Serial Netflix „Our Planet” Gratuit Online

– Păi da, zise bunicul. De aceea în fiecare zi pot spune AZI E O ZI MINUNATĂ! Pe lângă asta, Vali, să știi un mare secret. Viața este așa cum o simțim noi că este. Viața este așa cum o planificăm în fiecare zi de dimineață când ne trezim! Dacă primul lucru la care te gândești când te trezești este că îți lipsește jucăria roșie, că tu nu o să primești niciodată bicicleta care o vrei, că nu .. nu .. nu … ei bine, așa se și întâmplă. Pentru că tu așa simți. Și pentru că ce simți îți crează ziua.
Și atunci, de ce să nu te trezești și să zici în gura mare ‘AZI E O ZI MINUNATĂ!’ Și de ce să nu spui fiecărui om pe care îl întâlnești secretul că azi e o zi minunată? Spune-i și îți vei face și ție și lui ziua minunată.

Vali luă aminte la lecția spusă de bunicul. Și, cum știa că bunicul este un om înțelept și că tot ce îl învățase până acum a fost cum a zis bunicul, se hotărâ ca de mâine să își creeze singur ziua. Să nu aștepte că alții să o facă pentru el.

Ajuns acasă, și-a atârnat pe perete în fața patului, un smiley galben mare ca un soare, pe care a scris mare de tot AZI E O ZI MINUNATĂ!, astfel încât primul lucru pe care îl vede când deschide ochii să fie acesta.

S-ar putea să îți placă: Petrecerea Pijamalelor. Poveste de Claudia Groza Lazăr

Zilele au trecut și Vali a văzut că bunicul a avut dreptate. De când vedea dimineața că începe o zi minunată, de când a început să spună părinților și prietenilor că e o zi minunată, Vali se simțea în permanenţă minunat! Bunicul a avut (din nou) dreptate!

Și a mai observat ceva, cu cât spunea mai multor oameni, nu numai că le aducea un zâmbet pe buze lor dar parcă fiecare zâmbet îi umplea și mai mult paharul fericirii lui. Și el se simțea tot mai MINUNAT!

Vali e mare acum. Smiley-ul de la capul patului e același, doar că îl vede și soția lui dimineață. În plus și băiețelul lui are un smiley aidoma, în camera lui.

Și toată viață lui e minunată!

Acum a înțeles de ce. Bunicul a avut atâta dreptate. Dacă viață o privești că pe zilele care le trăiești, dacă toate aceste zile sunt MINUNATE, atunci și viață este MINUNATĂ!

Cum e ziua ta azi? Sunt sigur că MINUNATĂ!

Ai mai spus cuiva secretul azi? Dacă nu, ziua nu e trecută! Încearcă și tu experimentul și vei vedea dacă bunicul a avut dreptate.

AZI E O ZI MINUNATĂ!


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara oferită de prietenii noştri de la povesticutalc.ro. Te invităm să îi vizitezi pentru a vă bucura în familie de poveşti, poezii, ghicitori şi alte resurse pentru copii.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU