O Aventură Colorată. Poveste Terapeutică despre Răbdarea de a Termina ce Începem

La Povestea de Duminică Seara #125 de astăzi citim povestea terapeutică O Aventură Colorată, de Pedro Pablo Sacristan.

La final, cât povestea este încă proaspătă în minte, te invităm ca împreună cu copilul tău să discutaţi despre poveste şi despre ce putem învăţa din ea, dacă el se regăseşte în experienţa Alesiei şi care consideră că sunt beneficiile atenţiei la detalii şi finalizării cu răbdare a acţiunilor sau activităţilor pe care le începem.

ζ ♠ ζ

O AVENTURĂ COLORATĂ

poveste terapeutică de Pedro Pablo Sacristan

Când Alesia era foarte mică, ea a găsit cea mai frumoasă floare din pădure. În loc să o smulgă, a mângâiat-o şi i-a cântat o vreme. Atunci animalele magice ale pădurii au ales-o să fie protectorul lor, deşi ea nu ştia asta încă. De atunci, au avut grijă de Alesia şi au învăţat-o multe lucruri, fără ca ea să observe măcar. Dar nu au putut să o înveţe ceva: Alesia rar reuşea să finalizeze ce începea. şi asta era foarte important pentru un protector.

“Trebuie să călătorească în hârtie şi să înveţe acolo.”

„Dar este foarte periculos”

„Nu există altă cale. Creşte. ”

Aşa că, în timp ce dormea, i-au suflat uşor peste degete.

Citeşte şi: Robotul Virusat. Poveste Terapeutică de Pedro Pablo Sacristan

A doua zi dimineaţă, Alesia a făcut un desen frumos despre casa şi familia ei. Când a terminat, a lăsat creionul să cadă pe hârtie. Cu toate acestea, în loc să aterizeze, creionul s-a scufundat în pagină ca şi cum ar fi fost aruncat într-un bazin. Când a reapărut, făcea parte din desen. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu masa şi cu orice alt obiect care atingea hârtia. Pagina creştea şi creştea. În timp ce zbura în jurul casei a luat mobilierul şi tablourile. Alesia a încercat să o oprească, dar tocmai atingând-o ea a devenit chiar şi ea parte din desen.

Când a trecut peste spaimă şi s-a văzut în lumea desenului, a decis să înţeleagă mai bine ce s-a întâmplat. Dar la primul pas făcut a simţit o durere puternică la picior şi a căzut.

„Ce cădere, Alesia”, a spus Nasco, câinele de lângă ea, sau ce ce semăna cu un câine, pentru că avea 5 picioare şi era acoperit cu pete albe care nu fuseseră colorate. „Nu ţi-ai dat seama că îţi lipseşte un picior? “

Era adevărat. În timp ce se grăbea să termine, Alesia uitase să-şi deseneze unul dintre picioare. Acum era nevoită să ţopăie.

„Grrrrrnnnn, adnthv,… nanana” a încercat să răspundă. Îşi desenase o gură atât de răsucită încât nu se înţelegea nimic din ce spunea.

Vezi şi: 7 Documentare de Excepţie cu Animale de Văzut în Familie

Alesia s-a uitat mai atentă la desenului trupului ei. Îi lipsea un cot, mai multe degete şi nasul. Avea chiar şi o coafură oribilă… dar asta nu i se părea atât de grav. Era mai îngrijorată de părinţii ei. Nu era sigură că le-ar fi desenat ochi şi guri. A alergat prin casă în căutarea lor. Dar îi desenase afară şi când a vrut să iasă şi-a dat seama că nici măcar nu desnase uşa casei!

Încă se gândea cum să iasă când, prin găurile necolorate din perete, a văzut fiinţe ciudate ce începeau să înconjoare casa. După o scurtă tăcere, s-au năpustit peste casă, încercând să intre. În cele din urmă, una dintre ele a reuşit să intre profitând de o gaură mare, necolorată. „Ar fi trebuit să colorez pereţii mai bine”, se gândi Alesia în timp ce recunoaştea intrusul. Era un monstru negru plin de petele pe care le-a desenat într-o zi când era într-o dispoziţie proastă. Mai mulţi monştrii l-au urmat prin aceeaşi gaură şi Alesia a avut timp doar să fugă, sărind după Nasco.

– Urmează-mă, spuse câinele, Piko ne poate ajuta.

Alesia se uită la el, surprinsă. Piko era doar o mică pasăre.

„Crezi că este mică, nu-i aşa? Cred că ai uitat cum ai desenat-o … “

Când au intrat în sufragerie au văzut o pasăre gigantică prinsă într-o cuşcă minusculă. Alesia a eliberat-o repede, iar Piko a ridicat fata şi câinele în aer chiar înainte ca monştrii să ajungă la ei.

Îţi recomandăm: Şcoli de Vară Interesante la Bucureşti şi Online în 2020

– Prin fereastră, Piko! A comandat câinele. „Vom fi mai în siguranţă în afara casei”.

Piko a scăpat pe geam şi a zburat în jur casei căutând restul familiei. Văzând creionul aproape de casă, Alesia i-a arătat pasării unde să o pună jos. Odată ajunsă pe pământ, fata a luat creionul şi a alergat spre casă. A ajuns acolo la timp pentru a colora petele care lipseau în perete şi a astfel a reuşit să prindă monştrii înăuntru.

“Bravo!”, au strigat Nasco şi Piko.

Apoi, Alesia, înţelegând cât de tare s-a grăbit să termine desenul, a luat creionul, hotărâtă să-l termine, corectând erorile. Dar braţul ei fără cot nu reuşea, creionul cădea pe pământ desenând doar un mic punct negru.

“Oh, nu!” spuse Nasco.

“Ce este în neregulă cu punctul?” întrebă Piko.

“Ei bine … nu este un punct … este o gaură neagră!”

Gaura neagră a început să crească şi să crească, absorbind totul cu o asemenea forţă încât nimic nu putea scăpa de forţa şi întunericul ei.

În acel moment însă Alesia a apărut din nou la masa ei de lucru, cu desenul pe masă şi creionul în mână. Credea că totul fusese un vis, dar privind cu atenţie a văzut că peretele casei era acum complet colorat … şi a respirat uşurată.

Citeşte şi: Un Arici şi Un Balon. Poveste Terapeutică despre Colaborare

„A fost foarte periculos”, au spus creaturile magice din ascunzătoarea lor.

„Da, dar Alesia a învăţat că nu poate lăsa lucrurile pe jumătate făcute, chiar dacă acestea nu par importante. Iar aceasta a transformat-o într-un bun protector. ”

Şi era adevărat, pentru că de atunci Alesia a terminat lucrurile la fel de atent cum le începuse, în special toate desenele ei. Ei bine, nu chiar toate, pentru că Alesia s-a asigurat să nu mai deseneze niciodată picioarele monştrilor ei, pentru orice eventualitate…

Sfârşit

Sursa: https://freestoriesforkids.com/children/stories-and-tales/adventure-full-paint


În fiecare duminică după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Vezi Evenimentele pentru Copii de Săptămâna Asta!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU