Petrecerea Pijamalelor. Poveste de Claudia Groza Lazăr

La Povestea de Duminică Seara #92 de astăzi citim povestea Petrecerea Pijamalelor de Claudia Groza Lazăr. O poveste simplă și veselă pentru cei mai mici dintre cititorii pregătiți să intre în lumea viselor dar cu gândul la petrecerea animăluțelor imprimate pe pijamalele preferate :-).

ζ ♠ ζ

PETRECEREA PIJAMALELOR

de Claudia Groza Lazăr

Momentele de joacă, antrenate cu râsete și muzică au fost înlocuite pe neasteptate de un căscat, două trei. Somnul greu punea stăpânire pe genele micuților gemeni. Mânuțele pufoase frecau ochișorii, parcă cerând îndurare timpului pentru încă zece minute de joacă.

Mama grijulie le-a ales pijamalele cu multă dragoste și cu povestea pregătită. Băița aștepta trupurile micuțe și dornice de bălăceală.

– Unu, doi, trei șiiii…. Gata! În prosopul magic cu tine micuțo, rosti tatăl.
– Pijamaua cu iepurași colorați te așteaptă!, murmură mamă, ștergându-și regina buburuzelor, apoi îmbrăcând-o cu veselie, numărând fiecare capsă și cântând un cântecel despre capsele cu măsele și obraji catifelați.

– Unu, doi, trei și Horia câștigă 10 lei pentru covrigei!, exclamă tatăl, împăturindu-l pe băiețelul voinicel în prosopul moale și pufos.

– Ce avem aici? Un căpitan pentru pitici isteți și glumeți. Pijamaua cu ursuleții Mor- Mor plini de dor te așteaptă. Prietenii tăi ursuleți dau o petrecere cu ceai și pufuleți, zise mama, îmbrățișându-și odorul.

Privind pe geam, micuții au observat cum Luna strălucea și Făuritorul de Stele baloane din săpun făcea.

Bându-și lăpticul cuminți și liniștiți, auzeau ursuleții și iepurașii de pe pijamale hârjonindu-se:

– Noi aducem visele cele mai frumoase, cu comete și jucării luminoase!, spuneau iepurașii colorați.

– Dar noi venim cu petreceri, ceaiuri, biscuiți și prieteni iscusiți, care știu multe jocuri, au adăugat ursuleții pufoși și haioși.

O broscuță țestoasă, micuță și cam grasă, pe dată interveni:

– Nu are rost să vă certați! Toți sunteți minunați, pe pijamale desenați, pe copiii să-i bucurați, vise plăcute și minunate să le dați!

Ursuleții și iepurașii pe pijamale imprimați, s-au îmbrățișat și pe loc o petrecere au organizat, la care au invitat, pe cine vă vine a crede? Pe toate jucăriile somnoroase, care rămăseseră scoase din cutia lor cu secrete, vise și dor amețitor pentru o copilărie îndepărtată, în alte țări, prin alte zări.

Și-am încălecat pe-o farfurioară
Și v-am povestit o istorioară,
Cu pijamale și vise,
Din cărți descrise.

Sfârșit


Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara o nouă poveste oferită de Claudia Groza Lazăr. Te invităm să îi vizitezi blogul pentru a citi poveşti sau a comanda cărţi şi poveşti personalizate!

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU