Toate lingurile și lingurițele sus!
Petrecerea timpului pregătind diverse preparate împreună cu părinții îi ajută pe copii să dezvolte o conexiune pozitivă cu alimentele, în special cu cele care de obicei nu sunt preferatele lor, cum ar fi legumele. Ajutând în bucătărie, ei vor putea învăța noțiuni de bază ale gastronomiei pe care le vor folosi de-a lungul vieții și vor lua contact cu noi arome și texturi.
Ajutorul dat la gătit îl va ajuta pe cel mic să-și dezvolte abilitățile motorii, coordonarea, atenția și chiar conceptele matematice elementare.
Pentru părinți, această activitate înseamnă timp de calitate petrecut împreună cu cei mici, posibilitatea de a-i învăța lucruri noi, de a-i urmări cum reacționează în anumite situații, de a sta de vorbă și de a-și consolida relația cu aceștia.
Șapte beneficii ale gătitului împreună cu copiii
1. Obiceiuri sănătoase: luând contact cu gătitul de mici, vor învăța de la o vârstă fragedă obiceiuri sănătoase pe care le vor păstra și le vor aplica și în viața de adult. În plus, vor învăța să folosească și să aprecieze ingredientele naturale precum cerealele, fructele și legumele și vor cunoaște importanța consumului de produse de calitate. Ați putea folosi în rețetele voastre și cerealele și piureurile pentru copii, cum ar fi cele bio de la Hero Baby sau budincuțele și iaurturile cu fructe Humana.
2. Îmbunătățirea comunicării copil-părinte: gătitul împreună cu copiii reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timp cu micuții voștri. Clipele petrecute în bucătărie vor ajuta la stabilirea unor legături de comunicare mai puternice în familie și vor consolida relațiile.
3. Extinderea vocabularului: gătitul îi va ajuta pe cei mici să-și extindă vocabularul, încorporând termeni din bucătărie precum: felie, a toca, a presăra, a cerne etc. Apropo de a presăra: ați descoperit amestecurile de condimente bio pentru copii Sienna & friends?
4. Evitarea accidentelor viitoare: deși sarcini precum tăierea sau manipularea obiectelor fierbinți sunt lucruri pe care le fac adulții, introducerea copiilor în lumea gătitului de la o vârstă fragedă îi va ajuta să fie conștienți de riscurile care există într-o bucătărie și vor învăța să folosească corect ustensilele pentru a evita viitoare accidente.
5. Extinderea cunoștințelor de geografie, istorie și matematică: adevărul este că atunci când gătim, abordăm și gastronomia diferitelor culturi și mâncărurile tradiționale ale acestora, ceea ce reprezintă un bun prilej pentru ca cel mic să ia contact cu noi gusturi, preparate și rețete. În funcție de vârsta copilului, îi putem da informații despre anumite ţări şi culturi, informații ce vor fi primite cu foarte mare interes și vor fi asimilate rapid deoarece, în context, i se vor părea foarte interesante. De asemenea, se pot consolida noțiuni ca mic-mare (lingură-linguriță), consistență (moale, lichid), noțiuni simple de matematică (1 cană și jumătate de făină, 6 linguri de ulei, împărțiți compoziția în 2 părți egale) etc.
6. Poze minunate: un copil ce poartă un șorțuleț de bucătărie și este plin de făină sau cacao pe toată fățuca este adorabil. Ca mamă, vei vrea să-i faci o mulțime de poze pentru a păstra aceste momente ca amintiri peste timp sau pentru a le împărți cu familia sau prietenii pe Instagram.
7. Gătim și ronțăim: gătitul fără ronțăit este ca nunta fără sarmale. Oferă-i micului tău bucătar feliuțe din legumele sau fructele proaspete cu care se gătește în acel moment sau niște snackuri bio Organix sănătoase, potrivite vârstei lui. Biscuiții cu ghimbir sub formă de omuleți simpatici reprezintă gustarea perfectă în perioada sărbătorilor de iarnă.
Pregătirea mesei pentru o ocazie specială poate reprezenta un prilej excelent pentru a-i introduce pe cei mici în lumea gătitului. Și ce ocazie specială mai potrivită decât Crăciunul există? Așa că, pentru acest Crăciun, toate lingurile și lingurițele sus în bucătărie!
https://comenzi.bebetei.ro/cauti/organix
https://comenzi.bebetei.ro/cauti/hero%20baby
https://comenzi.bebetei.ro/cauti/sienna%20condimente
https://comenzi.bebetei.ro/cauti/humana