Ce Trebuie Să Ştii Despre Igiena Intimă a Femeii pe Timp de Vară

Afla cele mai importante reguli de Igiena Intima a Femeii ca sa eviti neplacerile pe timpul verii.

Pe perioada verii igiena intima a femeii necesita o atentie sporita. In primul rand pentru ca temperaturile crescute favorizeaza dezvoltarea microbilor. Atunci cand mergem sa ne racorim, trebuie sa stim ca apa din piscine si stranduri reprezinta un mediu propice pentru aparitia iritatiilor, alergiilor si infectiilor.

De asemenea clorul din apa piscinelor poate provoca dezechilibre ale florei vaginale cu aparitia unor inflamatii si micoze la aceste nivel.

Infectiile genitale reprezinta o afectiune deosebit de frecventa vara. Ele se manifesta prin vulvovaginite, cervicite, agentul cauzator fiind o ciuperca (candidoza vaginala), un protozoar (trichomoniaza vaginala), infectii bacteriene (chlamydia), virale (herpes genital – atentie, virusul raspunzator de herpesul genital se poate lua nu numai prin contact sexual, dar si prin lenjerie de pat sau prosoape contaminate).

Infectiile micotice (candidozele) sunt cele mai frecvente infectii genitale suferite de femei in sezonul cald; boala este favorizata de transpiratie sau de umezeala intretinuta de costumul de baie.

O alta infectie genitala destul de raspandita este trichomonioza; parazitul Trichomonas vaginalis se transmite usor de la o persoana la alta in special prin apa calda a piscinelor, dar si utilizarea in comun a prosoapelor.

O alta infectie pe care o putem contacta nu numai pe cale sexuala, ci si prin utilizarea unei toalete publice sau inotul in apa incorect dezinfectata este infectia cu Chlamydia trachomatis.

Simptomatologia este variata si poate fi reprezentata de leucoree, senzatie de arsura vaginala, prurit, dureri la urinat, dureri in timpul actului sexual, etc.

Citeste si:

Cum sa fim mai putin stresati pentru copiii nostri

Parcuri acvatice Bucuresti. Parcuri acvatice de distractii pentru copii si adulti din Militari, Otopeni, Crangasi, Mogosoaia.

Cum Gestionam Sentimentele de Invidie si Gelozie. Lectii De Viata si Invataturi pentru Copil

Igiena Intima a Femeii
theasianparent.com

Respecta aceste reguli de igiena intima a femeii, ca sa eviti neplacerile pe timpul verii: 

  • Efectuarea unui dus (cu apa sau sapun) inainte de fiecare intrare in piscina si la iesirea din ea
  • Folosirea obligatorie a unui prosop propriu atunci cand inchiriem un sezlong
  • Evitarea statului in apa de la marginea piscinei

Este foarte importanta mentinerea unui ph vaginal adecvat, adica acid, care este un mod de protectie naturala importanta, intrucat majoritatea micro-organismelor patogene nu se dezvolta intr-un mediu acid. In consecinta, spalarea frecventa cu sapunuri obisnuite sau geluri de dus nu este recomandata, deoarece aceste sapunuri sunt alcaline si perturba aciditatea mediului vaginal si favorizeaza dezvoltarea microrganismleor si deci a infectiile vaginale.

Nici dusurile foarte frecvente nu sunt recomandate (cu atat mai putin spalaturile vaginale) deoarece produc dezechilibre la nivelul pH-ului zonei intime si favorizeaza infectii virale, bacteriene, micotice.

Folositi lenjerie intima din bumbac organic, evitati tampoanele interne.

In cazul in care suspectam o iritatie sau infectie la nivel genital, nu amanati si mergeti la un consult ginecologic.

In paralel, va recomand o vizita si la un medic apifitoterapeut care va poate recomanda o terapie cu produse naturale, care previn aparitia acestor inflamatii si infectii genitale sau se pot asocia tratamentului alopat pentru atenuarea simptomatologiei  si prevenirea complicatiilor.

gel-igiena-intimaSe pot utiliza geluri sau spume pentru igiena intima a femeii, care contin extracte
naturale
de aloe, galbenele, musetel, sunatoare, ulei esental de arbore ceai, de lavanda, de portocal, propolis, prebiotice; aceste nu trebuie sa contina parfum, conservanti, hormoni, substante iritante.

Iti recomandam: Biolu Gel Pentru Igiena Intima Bio 300 ml OBIO

Utile sunt si ovulele cu extracte de galbenele, tuia, propolis, muguri plop, uleiuri esentiale, propolis, miere, polen, aloe vera, acid hialuronic, argilă, catina, tataneasa, salvie; ele au actiune antiinflamatorie, antiinfectioasa, calmanta, cicatrizanta, de echilibrare hormonală si a  PH-ul vaginal.

Igiena Intima a Femeii
stylecraze.com

In cazul unor infectii genitale, puteti utiliza alternativa naturala a antibioticelor clasice, respectiv extracte naturale din uleiuri esentiale (menta, cimbru, tee-tree, etc) cu rol antibiotic si antiseptic deosebit de puternic; aceleasi efecte antibiotice si antivirale il are si propolisul, administrat intern sau sub forma de ovule si supozitoare.

Concomitent se pot utiliza si plante cu rol antiseptic, antiinflamator, antibiotic, sub forma de infuzie sau spalaturi si bai locale: cretisoara, traista-ciobanului, coada-soricelului, urzica, galbenele, sunatoare, musetel, salvie.


Multumim Doamnei Doctor Ruxandra Constantina pentru aceste sfaturi pretioase despre cum evitam depresia postnatala.

Dr Ruxandra Constantina este medic specialist medicina familie si apifitoterapie.

Alte articole semnate de Dr. Ruxandra Constantina:

Femeia dupa nastere. Cum poate fi evitata depresia postnatala?

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU