"Colonistii din Catan" este jocul-fenomen care a pus boardgame-urile pe lista distractiilor din timpul liber. Citeste un review al jocului.
Manuela, mama a doi baieti minunati, David de 7 ani si Bogdan de 2 ani, ne impartaseste din descoperirile pe care le face cu diverse jucarii sau jocuri alaturi de copiii ei.
Review Colonistii din Catan Joc Boardgame
Iubesc boardgame-urile! Sunt o modalitate minunata de a petrece timpul liber impreuna cu familia si prietenii, sunt distractive, perfecte pentru socializare, dar si pentru educarea celor mici.
„Colonistii din Catan” este jocul-fenomen care a pus boardgame-urile pe lista distractiilor din timpul liber.
Datorita lui a crescut interesul pentru astfel de jocuri intr-atat incat au aparut cafenele dedicate lor si conferinte sau evenimente si turnee de anvergura.
Colonistii din Catan este un joc de strategie pentru 3-4 jucatori (mai multi cu extensie) cu varsta mai mare de 10 ani. Exista si varianta Catan Junior care se adreseaza copiilor cu varsta mai mare de 6 ani.
Scopul jocului este de a coloniza o insula, construind drumuri, asezari si orase.
Insula este impartita in 19 teritorii care aduc 5 tipuri de resurse: lemn, caramizi, lana, cereale si fier. Fiecare regiune produce un singur tip de resurse iar jucatorii trebuie sa aiba asezari construite pe aceste regiuni pentru a beneficia de ele.
Citeste si:
9 sfaturi pentru formarea unei imagini sanatoase despre sine. Cum crestem stima de sine a copilului
Cursuri de limba engleza pentru copii
Parcuri de aventura din zona Bucurestiului. Unde mergem in weekend cu copiii?
Aceste resurse vor fi folosite pentru a construi drumuri, asezari, orase sau pentru a cumpara carti secrete care iti dau diferite beneficii in joc. Castiga cel care acumuleaza 10 puncte din asezari, orase, carti secrete, cel mai lung drum sau cea mai mare armata.
De ce recomand eu Colonistii din Catan
Nu voi intra in detalii despre regulile jocului, insa o sa va spun de ce este un joc foarte bun:
- Stimuleaza gandirea logica si strategica. Ai mai multe posibilitati de a acumula punctele, insa modul in care iti stabilesti strategia este influentat de resursele pe care le ai la dispozitie pe parcursul jocului.
- Te forteaza sa te adaptezi. Jocul este influentat de zarurile care stabilesc ce resurse se castiga si de actiunile celorlati jucatori. Strategia trebuie adaptata permanent in functie de acesti factori.
- Creste abilitatile de negociere. In joc vei ramane mereu fara cel putin o resursa de care ai nevoie si pe care un alt jucator o are. Asa ca vei fi nevoit sa negociezi pentru a obtine acea resursa. Mai mult, va trebui sa ii dai si tu lui ceva si astfel il vei ajuta sa obtina puncte. Cand negociezi, cand nu? Faci aliante sau mergi solo?
Colonistii din Catan are doua mari avantaje care au contribuit mult la succesul lui: este usor de invatat si nu este niciodata la fel. Poti sa il joci de sute de ori si nu te vei plictisi. Iar daca vrei, ii poti adauga exensii. Succesul jocului a dus la aparitia unor extensii care sa il faca si mai incitant: Orase si cavaleri, Navigatorii, Pirati & Exploratori, Negustori & Barbari.
Foloseste jocul ca sa imbunatatesti relatia cu copilul tau! Citeste Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau, de Lawrence J. Cohen.
Iar pentru fanii infocati, exista si jocul online care beneficiaza de o comunitate foarte mare care organizeaza diferite turnee si unde vei gasi mereu jucatori disponibili.
Voi ati incercat Colonistii din Catan? Ce parere aveti?
Il poti cumpara de aici.
Despre mine
Ma numesc Manuela si sunt fericita mama a doi baieti minunati. David are 7 ani si iubeste cartile, matematica, tableta, desenele, bicicleta si lego. Bogdan are 2 ani si iubeste masinile si cartile. 90% din timp il petrec impreuna cu ei. Cand am putin ragaz, imi place sa scriu despre experientele, plimbarile, jocurile, jucariile si cartile noastre pe blogul nostru www.toypedia.ro.
Iti recomandam:
Evenimente gratuite pentru copii in vacanta de vara 2016 in Bucuresti