Copilul tau are suficienta vitamina D? Solutii pentru ameliorarea starilor carentiale

Carenta de vitamina D poate aparea in orice sezon. Produsul Vitamin D3 29,60 ml cu gust de fructe, de la Secom®, are concentratia optima pentru ameliorarea starilor carentiale de vitamina D3.

Copilul tau are suficienta vitamina D?

In sezonul rece imbracam copiii din cap pana in picioare, de aceea sunt foarte putin sau deloc expusi la razele soarelui. Prin urmare, sinteza de vitamina D, proces care are nevoie de razele ultraviolete, este de multe ori deficitara. Daca vremea rea se prelungeste mult si pe durata primaverii, atunci deficitul de vitamina D se poate acutiza cu efecte ce au urmari inclusiv in viata de adult. Iata care sunt riscurile si ce solutii exista pentru a le evita.

Picioarele si coloana se pot deforma!

Lipsa vitaminei D este periculoasa in cazul copiilor fiindca poate duce la rahitism, afectiune care consta in deformarea oaselor scheletului. Picioarele se pot curba spre interior sau spre exterior, iar colona sub forma de C sau de S. De asemenea, forma capului si a coastelor copiilor care sufera de rahitism poate fi modificata. Astfel, coastele pot fi evazate, adica iesite spre exterior, iar capul poate fi plat in partea din spate din cauza intarzierii cu care se inchide fontanela. In Romania, nou-nascutii sunt tratati preventiv cu Vitamina D sub forma de picaturi pana la varsta de un an si jumatate. Insa dupa aceasta varsta riscurile nu sunt cu mult diminuate si ar trebui sa ne preocupam in continuare ca cei mici sa aiba suficienta vitamina D in organism.

Toamna, iarna si primavara, cazurile de carenta sunt frecvente

Vitamin_D3_berry_8585Carenta de vitamina D poate aparea in orice sezon. Literatura de specialitate a raportat o crestere a acestei probleme de sanatate odata cu utilizarea tot mai larga a cremelor de protectie solara. Multi parinti ii protejeaza pe cei mici cu astfel de creme pe toata perioada anului de teama arsurilor solare si a riscului de cancer de piele pe care acestea le implica dar, ca efect secundar, cresc cazurile de rahitism. Totusi frecventa carentei de vitamina D este mai insemnata pe parcursul iernii si a anotimpurilor de tranzitie: toamna si primavara.

Vitamin D3 de la Secom®

impotriva starilor carentiale de vitamina D

 

Deformarile osoase care pot aparea pe fondul deficitului de vitamina D ne urmaresc toata viata. De aceea, este bine sa luam masuri din timp. Produsul Vitamin D3 29,60 ml cu gust de fructe, de la Secom®, are concentratia optima pentru ameliorarea starilor carentiale de vitamina D3. Produsul este 100% natural, extras din lanolină.

Vitamin D3 de la Secom® contriblogo_pediatrie_12uie la utilizarea normala a calciului si a fosforului in organism, la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange si la mentinerea sanatatii sistemelor osos si muscular. De asemenea, Vitamin D3 sustine sanatatea danturii.

Mai mult, produsul favorizeaza functionarea normala a sistemului imunitar, sustine procesul de diviziune celulara normala si reduce riscul de carenta de vitamina D3. Forma de prezentare este lichida, pentru absorbtie optima, iar produsul poate fi amestecat cu bautura preferata a copilui pentru a facilita administrarea. Vitamin D3 de la Secom® este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU