Cum obtinem vindecare si dezvoltare individuala prin Terapia IMAGO

Cum obtinem vindecare si dezvoltare individuala prin Terapia IMAGO

Pentru a ne vindeca de rănile copilăriei avem nevoie să primim iubire de la o persoană pe care inconștientul nostru a asociat-o cu părinții noștri. (Harville Hendrix PhD & Helen L. Hunt PhD)

Imago este cuvântul latin pentru „imagine”. Folosit in diverse moduri de scolile de psihologie, termenul descrie imaginea pe care inconstientul nostru o creeaza ideii de iubire de la cea mai frageda varsta.   Mai multe școli de psihologie au folosit același cuvânt în moduri diferite. Terapia Imago abordeaza atat aspectele pozitive ale acestei iubiri cat si pe cele negative, plecand de la ceea ce acumulam de la persoanele importante din viata noastra: cum simtim iubirea si cum ni se descrie de catre parinti, imaginile familiare ale iubirii, semnele lipsei de afectiune sau alte indicii la care poate nu ne-am gandit vreodata insa ne-au ghidat emotiile de cand ne-am nascut.

Aceasta „iubire familiara” s-a creat pe masura ce am crescut in sanul familiei si am inceput sa invatam cum trebuie sa ne purtam pentru a primi iubire, afectiune, siguranta sau aprobare. In acest fel ne-am creat un soi de kit emotional de supravietuire. Exemplele de astfel de kituri de supravietuire sunt nenumarate: cineva care a avut un parinte mai putin prezent fizic in copilarie ajunge ca adult sa nu se ataseze prea mult de partener intrucat ii este teama de o eventuala despartire, sau cineva care a avut un parinte excesiv de critic ajunge sa devina perfectionist si sa nu se bucure niciodata de ceea ce are.
Harville & Helen romania
La ceea ce cautam de regula in mod constient la un partener, spre exemplu frumusete, ambitie, putere, siguranta, vom adauga o lista de care suntem mai putin constienti. Cautam constient lucruri care ne lipsesc sau pe care nu le-am putut exprima, in timp ce in mod inconstient cautam o iubire familiara, in care sa ne putem regasi modelele primare.

Terapia de Cuplu Imago ofera mai multe tipuri de unelte care sa ajute in relatie:
– trece aspecte ale relatiei de cuplu din inconstient in constient
– abordeaza radacinile conflictelo, nu doar aspectele de suprafata ale acestora
– ajuta la vindecare si dezvoltare individuala
– creaza pentru cuplu o zona de siguranta emotionala
– ajuta la intelegerea nevoilor partenerului
– transforma conflictul in oportunitate, adanceste intimitatea si conexiunea cu partenerul
– face schimbari mici cu impact major in directia experimentarii sentimentelor de fericire si implinire atat pentru individ cat si pentru cuplu.

Terapia Imago a fost dezvoltata pentru cupluri si parinti in urma cu 25 de ani de catre Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt. In prezent, mai mult de o mie de terapeuti Imago din 30 de tari lucreaza pentru a schimba lumea relatie cu relatie.

Pe 23 si 24 mai pentru prima oara in Romania, Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen Hunt vor sustine doua ateliere care vor aborda atat dinamica dintre parteneri in relatia de cuplu cat si pe cea din relatia parinte-copil. Pe lângă această aprofundare a relațiilor familiale, Harville și Helen ne vor oferi multe instrumente simple, dar transformatoare, prin care partenerii cuplului vor ajunge de la conflict la conectare, și vor învâța să ceară iubirea de care au nevoie și să o ofere așa cum are nevoie celălalt. Iar părinții vor învăța să ofere copiilor ceea ce numim iubire vindecătoare atât pentru copii, cât și pentru ei înșiși.

O oportunitate minunata pentru noi, parintii sa invatam ce efecte au asupra copiilor nostri emotiile noastre din trecut ramase nerezolvate si sa aflam solutii pentru rezolvarea acestora.

 

Program ateliere pentru parinti

Sâmbătă 23 Mai 2015 (9.00-18.00) – Atelier I
IMAGO PENTRU CUPLURI : Primește iubirea pe care o dorești

  • Atelier destinat cuplurilor noi și vechi, îndrăgostite sau în criză, căsătorite sau necăsătorite, părinți și profesioniști în sănătate mintală
  • Instrumente de care cuplurile au nevoie pentru a crea o conectare profundă, pentru a simți siguranță emoțională cu partenerul de viață, pentru a înlătura negativitatea

Duminică 24 Mai 2015 (9.00-18.00) – Atelier II
IMAGO PENTRU PĂRINȚI: Dăruiește iubirea care vindecă

  • Cum să folosim relația parentală pentru a ne vindeca rănile propriei copilării și pentru a încheia ciclul rănirii moștenit de la părinții noștri
  • Cum să înlocuim tiparele inconștiente, de intruziune și neglijare, cu abilități și cunoștințe care ne ajută să devenim conectați în mod conștient cu copiii noștri

Detalii si inscrieri

Pentru inscrieri si mai multe detalii privind atelierele pentru parinti cu Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen Hunt va invitam sa vizitati si website-ul evenimentului, TERAPEUȚII INIMILOR, HARVILLE HENDRIX ȘI HELEN LAKELLY HUNT, ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU