Parada personajelor de poveste si de teatru

 

Parada personajelor de poveste si de teatru din cadrul Festivalului interactiv ” Amintiri din copilarie” are  loc pe 14 iunie, ora 11, pe Soseaua Kiseleff

 

parada personajelor de poveste

 

 

Pe locuri, fiţi gata, pornim într-o plimbare cât o sărbătoare! Parada celor mai spectaculoase personaje, organizată de Teatrul Ion Creangă în cadrul Festivalului interactiv „Amintiri din Copilărie”, începe cu zâmbete de duminică, baloane de săpun şi curcubeie. Prinţi galanţi şi uluitoare crăiese vrăjite vor coborî de pe scenă şi vor călători alături de trupe ale teatrelor şi ale companiilor independente de teatru, cluburi pentru copii, membri ai grădiniţelor şi ai organizaţiilor nonguvernamentale.

Parada va pleca de la intersecția cu Strada Docenţilor spre Piaţa Victoriei şi va fi însoţită de Patrula Călare a Municipiului Bucureşti. Oameni înalţi, pe picioroange, dragoni şi balerine graţioase se vor întâlni cu ducese şi marchizi, circari ghiduşi vor jongla cu obiecte mari şi mici şi toată lumea va împărţi voie bună. Veţi putea admira superbe maşini de epocă şi trăsura trasă de ponei – mijloacele de transport preferate de personajele de poveste, atunci când nu zboară. Muzica va fi cu totul neconvenţională: Groove Onkels (Germania) vor ţine ritmul bătând în pubele, iar Clown Band (Italia) îşi vor condimenta numărul cu farse şi jocuri. La standul de pictură pe faţă, toţi copiii se vor putea transforma în supereroi şi prinţese, pentru a intra în familia celor mai spectaculoase personaje.

La finalul paradei, publicul va putea cunoaşte grupurile participante, asistând la atelierele şi la demonstraţiile gratuite pe care acestea le vor susţine în Parcul Kiseleff. Puştii curajoşi vor putea încerca skateboard-urile şi rampele din alveola Şoselei Kiseleff, şi vor putea urmări demonstraţia de kata şi proba de kumite. Unul dintre cele mai aşteptate momente este demonstraţia Serviciului de Poliţie Canină din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti: săritura prin foc, detectarea substanțelor ilegale sau capturarea infractorului sunt floare la ureche pentru câinii polițiști. Muzica şi dansul popular românesc vor fi prezente pe Scena „Castelul cu Amintiri”, iar prietenii pasionaţi de arta spectacolului pot admira, pe aceeaşi scenă, demonstraţia de balet sau pot învăţa cum pot deveni ei înşişi acrobaţi sau actori.

Participă, alături de Teatrul Ion Creangă: Teatrul Excelsior, Opera Comică pentru Copii, Groove Onkels (Germania), Clown Band (Italia), UNATC „I. L. Caragiale”, „Fluturi și oameni”, Lumea lui Momo, Casa de Balet, Salvați Copiii România, A.C.T.O.R – Asociaţia culturală pentru Teatru şi Origami din România, Clubul Sportiv Akura, Clubul Copiilor Sector 6, Grupul folcloric pentru copii „Mlădițele ilfovene” Clinceni – Ilfov, Grădinița Bambi Step by Step, Şcoala de circ Funny Circus, „Învaţă din mers”.

PROGRAM / DUMINICĂ, 14 IUNIE

11.00 – 12.00, Șos. Kiseleff, de la Strada Docenților spre Piața Victoriei

Parada celor mai spectaculoase personaje

12.00 – 13.30, Parcul Kiseleff, Alveolă – Șos. Kiseleff

  1. Atelier de origami, muzică și dans – A.C.T.O.R
  2. Atelier de teatru – Dino Piccolino
  3. Atelier de mandale florale – Lumea lui MOMO
  4. Workshop momente artistice de teatru – Clubul Copiilor Sector 6
  5. Demonstrație lecție de balet – ​Casa de Balet
  6. Demonstrație cu skate-uri – Învață din mers – Școala de skate Eroilor Mafia
  7. Demonstrații de Kata, tehnici de bază și probe de Kumite – Club Sportiv Akura
  8. Moment folcloric (vocal și coregrafic) susținut de Grupul folcloric pentru copii „Mlădițe ilfovene” Clinceni – Ilfov și Trupa de dans Pasitos

12.00 – 14.00, Alei – „Vacanță în siguranță”, o activitate derulată de Inspectoratul General al Poliției Române

12.00 – 15.00, Spațiul de joacă – Activitate sportivă cu jonglerii: Școala de circ Funny Circus;

13.00 – 14.00, Peluza de lângă scenă – Demonstrație cu câinii polițiști ai Serviciului de Poliție Canină din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti

17.00 – 17.30, Alei – Aventurile dințișorului buclucaș – Medlife

Mai multe detalii despre paradă și despre Festivalul interactiv „Amintiri din Copilărie” sunt disponibile pe www.amintirifest.ro.

Accesul la evenimente este liber.

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU