Cum Stimulăm Dezvoltarea Copilului Mic de 0-4 ani

Dezvoltarea copilului mic, în relație cu mediul, reprezintă subiectul de interes al multor cercetări din zilele noastre. Fiind conștienți de multitudinea de oportunități pe care ni le oferă această vârstă fragedă (0-4 ani), crearea un mediu bogat în stimulare reprezintă doar un exercițiu de alegere.

Este esențial să știm CUM stimulăm dezvoltarea copilului mic și care sunt beneficiile acestui proces pe termen lung.

Cu toții ne dorim copii perseverenți, încrezători în forțele propii, care să se exprime cu ușurință, să aibă curiozitatea de a descoperi și răbdarea de a înțelege. Dar cum reușim să punem toate aceste piese laolaltă și să construim, astfel, caracterul copilului nostru?

Expunerea timpurie la o limbă străină, într-un mod constant, sprijină dezvoltarea inteligenței verbale a copilului, conduce la o mai mare flexibilitate mentală și, nu în ultimul rând, contribuie la dezvoltarea capacității de rezolvare de probleme. Cum putem face toate aceste lucruri dacă nu folosind limbajul la care copiii sunt cei mai receptivi: muzica și mișcarea.

Cum Stimulăm Dezvoltarea Copilului Mic de 0-4 aniLegătura cu propriul corp la vârste fragede este încă una autentică. Copilul răspunde realității exterioare folosind mimica, mișcări ale mâinilor și ale picioarelor, mai mult sau mai puțin coordonate. Datorită melodicității și a ritmului variat, muzica este cea care oferă o structură mișcării, dar nu doar în exterior, ci și la nivelul gândirii și al emoțiilor. Datorită pattern-urilor întâlnite în muzică, gândirea logico-matematică își face loc în dezvoltarea copilului mic. Apare, astfel, o sensibilitate pentru muzică și pentru diversitatea sunetelor. Însă, până la 4 ani, vârsta aproximativă de intrare în colectivitate, copilul nu este încă foarte bine diferențiat de familia sa, ceea ce implică o contribuție împreună la crearea unui mediu muzical și ludic, propice învățării unei limbi străine.

Nu vă propunem doar un curs adresat copilului (0-4 ani), ci vrem să vă însoțim în acest proces delicat și important de educare a copilului dumneavoastră, punând la comun cunoașterea și experiența noastră.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Putem începe prin a va împărtăși mai multe despre cum se dezvoltă creierul în contact cu limba engleză și muzica, vineri seară, pe 28 octombrie la sediul English Kids Academy, zona Tineretului, în cadrul unui atelier dedicat părinților. Pentru detalii și înscriere, va invităm să ne scrieți la [email protected] sau să ne sunați la 0723 900 204 / 0728 808 610.

Vă așteptăm cu drag!

Sursa: English Kids Academy

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU