Curs de Initiere in pictura pentru parinti

Fundatia Calea Victoriei va invita la Cursul de Initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.

initiere in picturaIncepand de vineri 30 Mai, de la ora 19.00 va propunem un curs in care vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen si acordand o atentie sporita observatiei, intelegerii volumelor si a proportiilor. Totul se va imbina cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.

Vom vedea cum pictura, probabil cel mai cunoscut domeniu din aria artelor vizuale, ramane o arta vie si mai mult, continua sa se metamorfozeze, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.

Curs 1 si 2 – Pictura. Importanta sa de-a lungul istoriei.

Prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momente de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Cursantii vor invata ce inseamna pictura in ulei si pictura cu acrilice, care sunt diferentele intre tehnici si care e mai potrivita pentru fiecare.

Tema: exercitii si studii de desen si pictura, pornind de la intelegerea formei si redarea volumului unor obiecte simple, sporind treptat complexitatea. Accentul va fi pus pe armonia si expresivitatea compozitiei.

Curs 3 – Despre figura umana. Proportii, masuratori.

Crochiuri – ce inseamna crochiurile, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului ? Reprezentarea figurii umane va fi urmarita in expresivitatea sa si in conformitate cu sensibilitatea individuala a cursantilor.

Tema: Crochiuri dupa model, folosind tehnici diferite; exercitii de linie, de pensulatie etc.

Curs 4 – Autoportretul in istoria artei.

Dupa ce cursantii si-au insusit tehnicile de realizare a unei picturi si s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, facem un pas ceva mai complex. Modul de a invata tehnica portretului consta in observarea celui mai la indemana subiect: propriul chip.

Tema: Autoportret. Constructia chipului corect proportional, observarea particularitatilor, incercarea de redare cat mai apropiata de imaginea reala.

Curs 5 – Finalizarea propriei compozitii picturale.

In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte. Astfel, dupa aplecarea fiecareia sau fiecaruia pentru abstractionism, realism, expresionism etc., cursantii vor fi incurajati sa combine liber stilurile pentru crearea unei nou tip de imagine, unic si personal. Ca inspiratie, vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana.

Tema: Crearea unei compozitii individuale cu tema la alegere, ce reprezinta propriul mod de reprezentare a lumii.

Detalii:

Lector: Teodora Varzaru

Data incepere: 30 Mai 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa:saptamanal, vineri

Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 270 ron (inclusiv materiale de lucru)

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Inscriere la [email protected]

Detalii la www.victoriei.ro


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU