Evolutia copilului – geniu sau mediocru?

 

Reușim să oferim copiilor noștri cea mai bună educație?

HappyFamilyEducația unui copil este constituită dintr-un mediu de hrănire format din viața de familie, ceea ce învață la școală, influențele societății și a altor grupuri de prieteni și cunoștințe. Fiecare își aduce contribuția mai mult sau mai puțin și, fiecare, este important în ecuație.

Problema apare când ne focusăm pe un singur segment crezând că este suficient. De aceea nici școala, nici familia, nici societatea, nici prietenii și cunoștințele nu pot avea un rol decisiv în educația copilului. Este bine ca noi, părinții, să-l sprijinim și să-l inspirăm să-și aleagă singur destinul.
     Problema educației în zilele noastre constă în ideea că noi trebuie să-i învățăm pe copii, când, de fapt, este exact invers.
Potențialul unui copil între 3 și 4 ani este foarte mare, dinamica la fel, astfel că orice copil poate să devină un geniu cu îndrumarea si pregătirea necesare; orice copil cu potențial de geniu, fără pregătirea necesară poate ajunge mediocru.


     Cel mai important în educarea si creșterea unui copil este antrenarea efortului fizic și mental care se poate face cel mai bine prin practicarea unui sport, de 2- 3 ori pe săptămână, și studierea unui instrument muzical.
În completare, dacă un copil învață o limbă străina începând cu vârsta de 3- 5 ani, șansele lui să se dezvolte într- un adult responsabil și capabil sunt foarte mari.

Capacitatea de atenție și concentrare, relația cu informatia, precum și tehnicile de procesare a informației (citire rapidă) cu cât sunt dezvoltate mai devreme (minim 5 ani și jumătate), cu atât mai multe și mai rapide le sunt reușitele. Cu toții ne-am născut cu dorința de a reuși în viață, motiv pentru care, dacă putem sprijini copilul în acest sens, putem fi liniștiți că suntem pe drumul cel bun, atât copil, cât și părinți.
     Dacă mediul de hrănire nu le oferă posibilitatea de a reuși, copiii se refugiază în lumea virtuală sau mentală, dezvoltând un autism indus, din care vor fi foarte greu de recuperat.
     Pentru un demers benefic este recomandată evaluarea copiilor din 6 în 6 luni din perspectiva relației cu informația, cu viața, cu școala, a modului cum văd propria lor viață, dacă au descoperit drumul lor.


     Orice decizie luată din iubire, chiar dacă nu este întotdeauna plăcută, este benefică pentru copil tău!

Alexandru Bordea, fondator „Asociația Infospeed”


 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU