Cursuri de dans contemporan pentru copii de 6-11 ani la CNDB

București

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de CNDB în ultimii patru ani, îi ghidează pe cei tineri către principiile de bază ale dansului contemporan.

Cursurile abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Ele încurajează participanții atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup.

Cursurile sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea.

6-8 ani

Coregrafă: Catrinel Catană

Cursuri de dans contemporan pentru copii 6-11 ani la CNDB 6-8 ani 9-11 aniLumea copiilor se interesectează cu lumea dansului: imaginație, mișcare, joacă, bucurie. Cunoscându-ne corpul, descoperindu-i elasticitatea, pornim împreună în lumea dansului. Începem în mișcare, de la imitarea celorlalți, a sunetelor pe care le auzim, a cântecelor și poveștilor care ne plac foarte mult, a elementelor și culorilor din natură. Cel mai important element este joaca; ne jucăm, ne jucăm dansând și mișcându-ne armonios. Inventăm, învățăm propriul mod de a ne bucura de mișcare, de a comunica altfel. Urmărim cu atenție ce este în jurul nostru și cultivăm reacții sincere.

Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale,  întelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării.

Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Arta Coregrafica”.  Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare.

S-a specializat în “Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.


9-11 ani

Coregrafă: Simona Paraschivu

Cursuri de dans contemporan pentru copii 6-11 ani la CNDBNe jucăm și improvizăm pentru a descoperi corpul uman și pentru a spune și crea povești. Explorăm și concepem idei într-un cadru artistic, mizând mult pe senzații.

Prin jocuri și exerciții de mișcare, copiii își exprimă liber imaginația, devenind realizări personale creative. Dansul contemporan este o formă ideală de a educa motric și spațial copilul.

Inhibiția și autocenzura nu este prezentă în perioada copilăriei, cel mai potrivit moment pentru a fi creativi, pentru a dansa, pentru a ne modela și educa trupul și sufletul prin disciplina dansului liber.

Simona Paraschivu este coregrafă, dansatoare și profesoară de balet și dans contemporan la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

Simona a absolvit Liceul de Coregrafie Floria Capsali, U.N.A.T.C., secția Coregrafie și Masterul în Coregrafie în cadrul aceleiași instituții. A participat la workshopuri de dans contemporan precum „Tehnica Butoh”, „Tehnica Martha Graham” cu Ivonne Ramos sau cel susținut de Gerardo Massimo.

A dansat în spectacolele „…And Juliet”, „Asediații liberi” și „Poveste fără nume”, regia și coregrafia Amalia Strinopoulu; „Orfeu și Euridice”, în regia lui Alexandru Darie; „Exil în pământul uitării”, coregrafia și regia Andreea Tănăsescu; spectacole de dans flamenco; „Traditional folk mexican și spaniol”, regia și coregrafia Ivonne Ramos.

A regizat și coregrafiat spectacolele „Așteptarea” și „The Living”, a semnat coregrafia pentru spectacolul „Despre bărbați și femei” în regia lui Sorin Cocis și a creat, împreună cu Doina Georgescu, coregrafia spectacolului „Reenacting Lizica Codreanu”.

Orar cursuri

6-8 ani

  • 21 martie – 11 aprilie 2017
  • 9 mai – 30 mai 2017
  • în fiecare marți
  • 17:30-18:30 (și 18:30-19:30, în cazul în care vor fi două grupe)

9-11 ani

  • 20 martie – 10 aprilie 2017
  • 8 mai – 29 mai 2017
  • În fiecare luni
  • 17:30-18:30

Varste: grupe de 6-8 ani și 9-11 ani

Pret: 

Taxa pentru un modul este de 180 lei/4 ședințe.

Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei.

În cazul fraților, unul dintre abonamente beneficiază de o reducere de 30 lei.

Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, înainte de începerea cursului.

Înscrieri și detalii la adresa [email protected] sau la telefon 0729 902 506 (Contact: Ana Papadima, Consultant artistic).

Locaţie: Centrul Național al Dansului București

Toate întâlnirile se desfășoară la Sala Stere Popescu, din B-dul Mărășești nr. 80-82, sector 4, București.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU