De ce să studieze IT încă din primii ani de școală? [P]

Pentru copilul tău e mult mai ușor să asimileze noi cunoștințe când cursurile IT sunt organizate sub forma unui joc. Ce poate fi mai interesant decât să învețe lucruri noi, împreună cu prietenii lui sau cu alți copii de-o seamă cu el? De ce să studieze IT încă din primii ani de școală?

Studierea domeniului IT de la vârste fragede are o mulțime de avantaje, fiind un mod util de petrecere a timpului liber și o cale de a dobândi timpuriu calități necesare indiferent de direcția în care copilul tău se va specializa în viitor.

Ce profesie își dorește copilul tău?

De la vârsta de 8 ani, copilul începe deja să conștientizeze interesele, pasiunile și activitățile pe care le realizează cu plăcere. Ținând cont de acestea, cu timpul, va fi tot mai ușor de stabilit planul pentru educația pe care o va urma și alegerea activităților care să-i dezvolte personalitatea.

Rezultatele unui studiu realizat în rândul copiilor cu privire la alegerea viitoarei profesii arată următoarele:

grafic_si-au-ales-profesia.pngAlegerea timpurie a profesiei influenţează dezvoltarea copilului și succesul său ulterior?

Sigur că da, mai ales în cazul în care ai evaluat corect interesele, abilitățile și talentul copilului, dar și mediul social şi cerinţele pieţii.

Pe de altă parte, dezvoltarea în domeniul IT nu obligă copilul să urmeze o carieră în această direcție. Este un mod prin care acumulează abilități ce pot contribui în viitor la stabilitatea și independența sa financiară ca adult, la descoperirea de noi perspective pentru dezvoltarea profesională.

În Junior Computer Academy, copilul va acumula cunoștințe de bază din diferite specializări IT, își va dezvolta creativitatea și gândirea analitică. De-a lungul programului de studiu, în funcție de înclinațiile și interesele sale, copilul tău va fi în măsură să aleagă dintre web-design, programare sau administrare de sistem un domeniul pe care știe că-l va studia cu pasiune.

Care sunt cei mai căutați specialiști? Top 5 profesii

Studiile de piaţă evidenţiază faptul că specialiștii din domeniul IT sunt cei mai solicitați profesioniști pe piața muncii. Specializările IT se plasează în fruntea clasamentului, depăşind cu 31% domeniul afacerilor. Educația în IT începută încă din clasele primare va asigura un nivel ridicat de competențe în momentul absolvirii liceului și pregătirea necesară pentru a lucra în domeniu încă din timpul facultății.

grafic_cei-mai-cautati-profesionisti.png

Cum va evolua piața IT în anii următori?

E normal să îți pui această întrebare, gândindu-te că s-ar putea ca piața să fie suprasaturată până copilul tău să devină adult. Previziunile pe termen lung arată că nu va exista un deficit de locuri de muncă deoarece piața IT va continuă să crească, vor apărea noi domenii și arii în care va fi nevoie de cunoștințele și aptitudinile unui specialist IT.

Curiozitatea, capacitatea de a fi autodidact și dorința de a înțelege concepte complexe sunt câteva dintre calitățile necesare celui care dorește să învețe IT. Pregătirea pentru acest domeniu nu este un proces la îndemâna oricui, deoarece necesită studiu îndelungat. Prin urmare, cu cât copilul tău începe mai devreme să se formeze în această direcție, cu atât va progresa mai rapid și va fi mai avansat

Ce alte avantaje există în studierea IT-ului încă din primii ani de școală?

  • Când copilul învață IT, computerul și gadget-urile sunt pentru el mai multe decât o jucărie și devin o cale de a-și pune în aplicare ideile creative.
  • Modul de gândire dezvoltat prin studierea IT-ului îl vor ajuta să înțeleagă mai ușor alte materii, să înțeleagă rolul școlii pentru viitorul său și va stimula dorința de a învăța.
  • Copiii acumulează cunoștințe jucându-se și interacționând unii cu alții, iar astfel învață să genereze și să dezvolte idei în echipă.
  • Studiind diferite arii ale IT-ului, copilul va avea o imagine mai clară despre meseriile pe care le poate avea ca adult și îl vor motiva să învețe pentru a-și urma visul.

Care sunt avantajele programului de studii Junior Computer Academy?

Programul de studii pentru copii Junior Computer Academy aduce o abordare inovatoare a procesului de învățare. Metodologia de predare are la bază 10 ani de experiență didactică dobândită de profesioniștii din Europa:

  • Copiii studiază în grupuri mici, cu colegi de aceeaşi vârstă;
  • Fiecare dispune de spațiu privat – un spațiu de lucru separat și propriul calculator;
  • Formare versatilă prin joacă – copiii fac fotografii într-un studio profesional, creează jocuri și site-uri, realizează grafică pe calculator;
  • Părinții pot vedea rezultatele și progresul copilului în rapoartele periodice;
  • La absolvirea cursurilor de calculator, copilul primește o diplomă de absolvire a programului Junior Computer Academy.

Junior Computer Academy STEP IT – este o şansă pentru un viitor de succes și un mod de a dobândi încă de la vârste fragede calități necesare unei meserii interesante, care oferă o mulțime de perspective pentru dezvoltarea profesională. Ai grijă de viitorul copilului astăzi!

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU