11 Idei pentru Pregătirea Începerii Şcolii. Începe Şcoala şi Copilul Tău Intră în Panică?

Începe scoala! 11 Idei pentru pregătirea începerii şcolii, pentru a-i ajuta pe copii să întâmpine începerea anului şcolar cu mai puţină strângere de inima şi cu mai multă seninatate.

„Of, incepe scoala”, auzi de la copilul tau inca din ultimele zile de august.

Inceperea scolii este stresanta si consumatoare de energie in general, atat pentru cei mici cat si pentru adulti. Daca la copii presiunea psihica e mai mare, la adulti presiunea cumparaturilor si a organizarii cere efort si bani.

Copiilor le e greu sa renunte la timpul lor de vacanta, la somnul prelungit de dimineata, la libertatea pe care o au in vacanta.

 

Incepe scoala si copilul tau intra in panica? Iata cum ne pregatim copilul pentru anul scolar 2017-2018

 

1.Vorbeste cu copilul tau despre inceperea scolii

Cel mai important lucru este sa discutati despre faptul ca incepe scoala, subliniind aspectele pozitive, incercand sa-i transmiti entuziasm: te vei revedea cu colegii tai, vei invata lucruri noi, ii vei povesti colegului tau de banca unde ai fost in vacanta, ce filme ai vazut si ce carti ai citit.

2. Pregateste impreuna cu el, din timp rechizitele, uniforma si tot necesarul

Odata ce este implicat in procesul de planificare a cumparaturilor pentru scoala si de luare a deciziei, deja simte ca are si el putere, ca are un cuvant de spus si il ajuta sa accepte mai usor ca vacanta s-a terminat. Ofera-i libertatea de a alege ghiozdanul cu personajele preferate.

Înscrie-ţi copilul din timp la un curs de limbă engleză la Centrul Flying Colours!

3. Incurajeaza-l sa ia legatura cu colegii lui

Incepe scoala si copilul tau intră în panică

Poate ca nu are multi prieteni printre colegi si poate ca nu s-a vazut cu ei in vacanta, dar faptul ca se va gandi la ei, va vorbi la telefon sau vor iesi in parc sau la un film, ii va ajuta pe amandoi sa se incurajeze unul pe celalalt. Revederea lor de la scoala va genera emotii pozitive care ii vor usura perioada in care incepe scoala.

4. Faceti haz de necaz

Ce ajuta cel mai mult sa treci in viata peste necazuri sau peste perioade mai grele decat sa faci haz de necaz? Ofera-i acest model de a aborda cu haz si autoironie dificultatile din viata si sigur ii va fi mai usor.

5. Incurajeaza-l sa faca un jurnal de vacanta

Jurnalul de vacanta il va ajuta sa inchida capitolul vacanta mare, sa revada prin cate experiente placute a trecut si sa inteleaga ca, chiar daca incepe scoala, dupa un ciclu de scoala vacanta va veni din nou. Va intelege mai bine ciclicitatea evenimentelor din viata sa.

6. Discutati despre planurile pentru urmatoarea vacanta

Incepe scoala si copilul tau intră în panică baietel baloaneAtunci cand suntem tristi pentru ca ceva frumos se termina ne ajuta gandul ca va mai exista si o a doua oara? Propuneti-va impreuna noi destinatii pentru vacanta de toamna sau iarna.

7. Planifica activitati distractive si excursii pentru weekend-urile libere

Stabiliti o agenda a familiei in care sa treceti ideile de excursii si de iesiri in familie. Incurajeaza-l sa vina cu idei si propuneri, va fi entuziasmat si acest lucru in ajuta sa aiba o stima de sine buna. Imaginea de sine buna il ajuta sa faca fata mai usor situatiilor dificile sau delicate, pentru ca stie ca va reusi orice s-ar intampla.

Citeste si:

Structura Anului Şcolar 2017-2018. Perioade de Vacanţe şi Programul Şcoala Altfel

Excursii scurte, ce vizitam in Romania?

Parcuri de aventura din Romania

8. Identifica punctele slabe si ajuta-l sa si le depaseasca

Asta e doar treaba ta. Afla care sunt materiile pe care le detesta si incearca sa gasesti alte mijloace de educatie complementare: teatru, actorie, film, carti, enciclopedii, vizite la muzeu, excursii tematice. Arata-i ca educatia se poate face si prin alte mijloace decat cele de predare in clasa. Daca reusesti sa-i faci „materiile” sau „profesorii” mai digerabili, nu va mai astepta scoala ca pe sfarsitul lumii. Daca nu se descurca la engleza, ii va fi greu sa avanseze si spre alte domenii precum informatica, biotehnologia, etc. Ajuta-l sa recupereze si inscrie-l la cursuri de engleza pentru copii la un centru specializat.

9 . Incurajeaza-l sa devina mai bun

Cumpara-i carti legate de subiectele si materiile lui preferate. Incurajeaza-l sa aprofundeze subiectul. Atunci cand va merge la scoala si va vedea ca performeaza ii vor spori increderea si stima de sine.

10. Incurajeaza-l sa aiba relatii bune la scoala

Daca isi face prieteni si daca reuseste sa aiba relatii bazate pe respect cu profesorii, scoala nu va mai fi un chin. Pentru acest lucru ai la dispozitie carti sau o multime de cursuri de dezvoltare personala, de actorie, de inteligenta emotionala care cu siguranta ca ii vor fi de folos. Scoala poate fi o destinatie de distractie :).

11. Ajuta-l sa-si inteleaga emotiile

Inainte de a incepe scoala vorbiti despre ceea ce simte atunci cand merge la scoala si despre ceea ce gandeste despre scoala. Ajuta-l sa faca legatura dintre emotii si modul in care se gandeste la scoala, in timp un astfel de exercitiu ii va permite sa vada ca poate să îşi schimbe felul în care percepe realitatea sau anumite situatii.

Iti dorim sa reusesti sa iti ajuti copilul sa inceapa scoala plin de energie si entuziasm!

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU