Dermatita atopica se manifesta, de cele mai multe ori, in copilarie. Daca unul dintre parinti are teren atopic, sau sufera, la randul lui, de dermatita atopica, astm sau rinita alergica (cele mai comune boli atopice), probabilitatea ca si cel mic sa aiba dermatita este de 30%. Daca ambii parinti sunt atopici, atunci probabilitatea creste la 70%!
♣
Cauzele care determina dermatita atopica la copii sunt, inca, putin cunoscute. Dar studiile au inceput sa faca tot mai multe legaturi intre stilul de viata, alimentatie, obiceiuri de igiena si declansarea sau agravarea dermatitei atopice. De exemplu, s-a demonstrat ca deficienta de vitamina D3 in timpul sarcinii poate fi un factor declansator al dermatitei atopice a nou-nascutului.
O data cu diagnosticul de dermatita atopica, vin si primele temeri ale mamei: O sa-i treaca? O sa-i afecteze viata? O sa se agraveze?
Sa o luam cu inceputul. Dermatita atopica nu trece. Ea poate fi doar controlata, dar va avea perioade de remisie si perioade in care se manifesta prin puseuri. Printr-un tratament corect, simptomele pot fi ameliorate sau inlaturate. Neglijata, dermatita se agraveaza, iar puseurile pot deveni extrem de suparatoare: roseata, vezicule, inflamatii, scuame, senzatie de mancarime. Copiii incep sa aiba tulburari severe de somn, stari de agitatie, iar tendinta de a se scarpina foarte des poate duce la formarea de leziuni ce se pot suprainfecta cu stafilococul auriu.
Tine dermatita atopica sub control, in primul rand, printr-o ingrijire zilnica a pielii cu produse dermatologice recomandate de specialisti. Dermatita atopica nu se trateaza cu mituri. E nevoie atat de o curatare blanda, fara sapunuri cosmetice si geluri cu degresanti puternici si detergenti agresivi, cat si de o ingrijire durabila, cu ajutorul unor crème special formulate pentru a reface echilibrul cutanat al pielii foarte uscate sau afectate de dermatita atopica. Gama de produse dermatologice ATODERM este formulata cu ingrediente active hidratante, de cea mai înaltă calitate și puritate, ce scad reactivitatea pielii si ii cresc capacitatea de auto-reparare si auto-reglare.
Iata cele trei reguli simple, dar pretioase, pentru ingrijirea copilului cu pielea foarte uscata, atopica, sau diagnosticat cu dermatita atopica:
- Mentine o temperatura confortabila in camera lui, nu ii supraincalzi pielea cu hainute foarte groase si foloseste un umidificator.
- Baita trebuie sa fie cat mai scurta, cu apa calda, nu fierbinte (apa fierbinte accelereaza deshidratarea pielii). Curăță delicat pielea celui mic cu un produs blând de igienă, precum Atoderm Ulei de duș sau cu formula de curățare non-detergent, ABCDerm Gel Spumant.
- Aplica pe pielea copilului crema hidratantă ATODERM Preventive, produs dermatologic recomandat de către medicii pediatri și neonatologi pentru prevenirea atopiei la nou născuți, bebeluși și copii. Nu uita sa aplici crema la cel mult 3 minute dupa dus, pe pielea inca umeda, pentru ca principiile active ale formulei sa fie absorbite de piele si sa ofere protectie maxima.
Gasesti toate informatiile de care ai nevoie despre ingrijirea pielii uscate, foarte uscate sau atopice pe website-ul www.pieleuscata.com.