Ellie White alege să stocheze celule stem și ADN-ul copilului la naștere

 

Vineri, 15 mai, a avut loc conferința uneia din cele mai vechi și mai cunoscute banci de celule stem din România, Biogenis, în cadrul căreia cei prezenți au asistat la un curs de prim ajutor pentru bebeluși, copii, dar și adulți, deopotrivă. Demonstrația a fost sprijinită de specialiștii Biogenis, în măsură să înțeleagă îngrijorările mamelor care apar încă din prima clipă de viață a celor mici.

 

Ellie White: “Apreciez medicina viitorului”

Ellie White BiogenisArtistă, bloggeriță și mamă a unui băiețel de doi ani ani, căruia îi va dărui o surioară peste o săptămână, Ellie White s-a aflat la eveniment în calitate de invitat special. Vedeta este unul dintre cei mai activi artiști în mediul online, dar și social, implicându-se în soluționarea cazurilor copiilor aflați în dificultate. Aceasta a ales opțiunea de a recolta celulele stem pentru a evita orice risc apărut în timpul vieții copiilor săi: “Sarcina este o perioadă superbă în viața oricărei femei și copiii aduc, cu adevărat, un plus în existența unei familii. Întotdeauna m-am gândit la viitorul celor mici și am încercat să fac alegerile corecte. Am ales să lucrez cu banca de celule stem Biogenis pentru că aparține unui grup mare european cu multe rezultate, are un capital social de peste un milion euro, iar eu apreciez medicina viitorului și siguranța pe care specialiștii de aici o oferă. Celulele stem pot salva vieți, pot vindeca diferite boli, cum ar fi cele ale sângelui și nu numai. Orice tânăr părinte trebuie să se informeze înainte de a face acest pas, iar aici la Biogenis am avut ocazia să îmi aleg pachetul dorit de recoltare, din paleta cea mai largă existentă la acest moment. În plus, chiar aveți ocazia să vă purificați și stocați ADN-ul la naștere. Este vorba de o procedura unică în România și nouă pentru medicină,” a mărturisit Ellie White.

Alături de Ellie White, la eveniment s-au aflat și Andreea Manea, reprezentant al centrului pre și post natal Promama și dr. Dorin Pîrciog, director general Biogenis. Publicul a mai aflat că în 2014, pentru prima oară o fetiță în vârstă de trei ani, Anastasia, diagnosticată cu tetrapareză spastică a fost supusă transplantului cu celule stem mezenchimale izolate în laboratorul Biogenis. Fetița merge bine și urmează etape noi ale tratamentului.

 

Dr. Dorin Pîrciog: “O recoltare durează câteva minute și poate salva vieți”

Ellie White, Dorin Pirciog, Andreea Manea“La Biogenis, cei care aleg să facă acest pas au ocazia de a stoca celulele stem pe o perioada de 18 ani, apoi copilul devenit acum adult va putea să semneze chiar el pentru probele luate la naștere”, a declarat dr. Dorin Pîrciog, director general Biogenis.

Printre invitați s-a numarat și soprana Ianna Novac, care a venit insoțită de fiica și soțul său, Octavian Dobrotă. Artista își mai dorește încă un copil și a dorit să se informeze înainte de a face pasul decisiv. Invitații s-au bucurat de iaurturile Danone în noul ambalaj KISS și de cartea “Învață-l să facă la oliță în 7 zile” de Gina Ford, oferită de Grupul Editorial Corint.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU