Pofta de povesti – Carte pentru copii despre fructe, legume si natura

Carte pentru copii. Povesti amuzante si educative despre fructe, legume si natura. Pofta de povesti – carte si CD

Poftă de poveşti” este prima carte românească adresată copiilor, publicată iniţial în limba engleză, câştigătoarea mai multor premii internaţionale. Cartea include CD, vine însoţită de un eBook gratuit şi este recomandată de specialişti în nutriţie şi psihologi.

 

carte copii pofta de povesti

Autorii săi (Luminiţa Alexandru – text şi concept; Anda Cofaru – ilustraţii; Cristi Ionescu – muzică originală, povestitor) au creat o carte amuzantă şi în acelaşi timp foarte educativă, stimulând interesul copiilor pentru fructe, legume şi natură. “Poftă de poveşti” este o carte care face poftă de mâncare (sănătoasă) şi poftă de învăţare. Apreciată de critica literară din SUA drept “perfectă pentru citire cu voce tare” şi “o modalitate genială de a-i încuraja pe copii să-şi mănânce legumele”, cartea are cea mai generoasă ofertă de pe piaţa cărţilor de copii autohtone.

1.       Oferă carte dar şi CD, iar CD-ul conţine, pe lângă dramatizare şi cântece originale.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

2.       Ilustraţiile, considerate de critica literară din SUA drept “superbe şi inedite”, conţin jocuri de atenţie. Copiii vor descoperi multe legume deghizate (copacii sunt de fapt broccoli, norii sunt conopidă, casele sunt ciuperci).

3.       Cititorii pot descărca gratuit o mapă digitală. “Poftă de poveşti” este prima carte autohtonă pentru copii care oferă o mapă digitală. Aceasta conţine jocuri şi activităţi corelate cu poveştile şi chiar un mini-dicţionar care explică vocabularul, pe înţelesul copiilor.

4.       Stimulează atenţia, gândirea logică şi imaginaţia, antrenează memoria şi dezvoltă simţul estetic.

Conţine rime, provocări de dicţie, jocuri de atenţie, cântece şi scurte poeme la final care sintetizează într-un mod amuzant mesajul poveştilor.

 

pofta de povesti carte copii

 

Multipremiată şi recomandată de specialişti

 

Poftă de poveşti” a fost desemnată “Cea mai bună carte ilustrată pentru copii între 4 şi 8 ani” de către Beverly Hills International Book Awards, a câştigat distincţia Gold pentru merite excepţionale din partea Mom’s Choice Awards, a obţinut 5 stele Readers’ Favorite  şi a fost clasată în topul cărţilor inspiraţionale pentru copii de către BHBA – SUA. Cartea este subiectul unei lucrări ştiintifice („The Romanian „Green Kid” Initiative – A successful project for learning proper nutrition at an early age”) şi a fost prezentată oficial specialiştilor în alimentaţie şi etnofarmacologie în cadrul Congresului  European Neefood (mai 2015). Recomandată de specialişti în nutriţie şi educaţie, “Poftă de poveşti” este o sursă excelentă de divertisment având în acelaşi timp o valoare educativă demonstrată. 

„Ce poveşti delicioase şi sănătoase pentru trup şi suflet am descoperit în paginile acestei cărţi! Sunt poveşti care fac legumele şi fructele apetisante şi atrăgătoare, dar mai ales conving princhideii să le mănânce cu poftă! Ca nutriţionist şi mamă, recomand din suflet această carte.” Maria Varga, nutriţionist-dietetician

Pentru a pătrunde în mintea copiilor (şi apoi în guriţele lor, legumele şi fructele trebuie să treacă prin lumea poveştilor, isteţe şi pline de caracter. O carte pe care o recomand cu convingere, ca psiholog și ca mamă a doi copii.” Sabina Dumitrescu, psiholog-psihoterapeut

 

Despre autorul textelor

Luminiţa Alexandru este învăţătoare, profesor de pedagogie, food artist şi grădinar organic. A fondat şi susţine proiectul Copilul Verde – un proiect educaţional cu eficienţă demonstrată, care îi învaţă pe copiii preşcolari un stil de viaţă sănătos  (curs oficial de educaţie holistică, ateliere pentru părinţi, website, evenimente, o colecţie de cărţi şi CD-uri). Detalii: www.copilulverde.ro.

 

Detalii despre carte: http://bit.ly/DetaliiSiComenziPoftaDePovesti

 

Cartea a apărut la editura Tandem Media şi este disponibilă în toate lanţurile de librării fizice, online, în magazine bio şi pentru copii, începând cu 12 iunie. Până atunci, cei mai nerăbdatori cititori o pot comanda de pe www.copilulverde.ro, de unde pot primi o ediţie de colecţie, cu autograf şi sigiliu metalizat, auriu.

Pentru a fi cât mai accesibilă, câţiva sponsori generoşi şi-au unit forţele şi au subvenţionat preţul (care este doar 39 ron): Rapunzel, Terra Natura, ferma Verde Bun, Grădiniţa Montessano, Mika Photo, comunitatea ImiPlaceMontessori. Le mulţumim.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU