70 Filme de Comedie Clasice Vechi de Hollywood la Început de Secol 20

VIDEO. 6 Playlisturi cu 70 de filme gratuite online cu cei mai mari actori de comedie de la începutul secolului 20: Charlie Chaplin, Buster Keaton, Stan şi Bran, Fraţii Marx, Harold Lloyd şi Bob Hope.

Cinematografia de la Hollywood a avut o contribuţie enormă în dezvoltarea industriei filmului. Începutul de secol 20 a însemnat atât epoca filmului mut cât şi cea a cinematografiei clasice americane. Era perioada marilor cinematografe urbane, cu peste 1000 de locuri şi orchestre care acompaniau imaginile în direct, într-un decor deosebit (italian, spaniol sau chiar baroc). Ele erau deţinute chiar de studiourile de producţie cinematografică şi găzduiau de regulă premiere ale filmelor importante.

🎥

CHARLIE CHAPLIN
20 Filme Mute de Comedie cu Charlie Chaplin

Charlie Chaplin s-a născut la Londra în 1889. Rămas în America după cel de-al doilea tur pe care îl făcea acolo, Chaplin a lansat în scurt timp Vagabondul, personajul fără adăpost cu maniere rafinate, haine și distincția unui gentleman, şi care aborda în filme problemele oamenilor simpli și ale imigranților. Publicul l-a văzut pentru prima dată pe Vagabond când Chaplin avea 24 de ani, în cel de-al doilea film al carierei sale, lansat pe data de 7 februarie 1914: „Kid Auto Races at Venice”.

Playlist cu cele mai importante 20 de filme de comedie mute cu Charlie Chaplin

Vezi şi: 5 Filme de Tarkovski Disponibile Gratuit Online

BUSTER KEATON
15 Filme Mute de Comedie cu Buster Keaton

Buster Keaton este cunoscut mai ales pentru filmele sale mute. Înfăţişarea sa care reuşea să nu transmită emoţii şi mai ales faptul că nu râdea niciodată, l-au făcut în scurt timp să fie supranumit „omul cu chip de piatră”. Criticul Roger Ebert a scris despre perioada extraordinară a lui Keaton din 1920 până în 1929 când a lucrat fără întrerupere la o serie de filme care îl fac „cel mai mare actor-regizor din istoria filmelor”. Cariera sa a intrat în declin ulterior, datorită pierderii independenței artistice, când a semnat cu Metro-Goldwyn-Mayer.

Vezi mai jos un playlist cu 15 cele mai amuzante filme mute cu Buster Keaton.

RECOMANDARE: 88 Animaţii Scurte Premiate cu Oscar. Lista Completă 1931-2020

STAN ŞI BRAN
15 Filme de Comedie cu „Laurel and Hardy”

Cunoscuţi în România ca „Stan şi Bran”, cuplul era format din actorii Stanley Laurel (Stan) și Oliver Hardy („Ollie”). Ei au jucat în perioada cinematografiei clasice americane, din 1930 în 1950. Specializaţi în interpretarea unor roluri de comedie bufă, cuplul a apărut în nu mai puţin de 107 filme, din care 32 de filme mute scurte, 40 de filme scurte de sunet și 23 de lungmetraje.

Vezi mai jos un playlist cu 15 dintre cele mai reuşite filme cu Stan şi Bran.

Citeşte şi: Cele mai Bune Topuri 100 de Filme pentru Copii şi Filme de Familie

FRAŢII MARX
3 Filme de Comedie cu Marx Brothers

Frații Marx au format un grup de comedie american[ de mare succes pe Broadway și în filme de Hollywood din 1905 şi până în 1949. Cinci dintre cele treisprezece filme de lungmetraj ale fraților Marx au fost selectate de American Film Institute ca printre cele mai importante 100 de filme de comedie. Două dintre acestea, Duck Soup (1933) și O noapte la operă (1935) aflându-se în top 15. Atât criticii cât şi fanii consideră că Fraţii Marx au fost printre cei mai mari și mai influenți comedianți ai secolului XX. Nucleul grupului a fost reprezentat de Chico, Harpo și Groucho, care după destrămarea grupului au dezvoltat cariere individuale.

Vezi mai jos un playlist cu 3 filme de comedie cu Fraţii Marx.

Top 10 Filme Online Romanesti pentru Copii din Timpul Comunismului

HAROLD LLOYD
15 Filme de Comedie cu Harold Lloyd

Harold Clayton Lloyd a fost un actor, comediant și scenarist american care a realizat aproape 200 de filme de comedie, atât mute, cât și vorbite între 1914 și 1947. Lloyd este considerat alături de Charlie Chaplin și Buster Keaton drept unul dintre cei mai influenți comedieni de film din epoca filmului mut. El a fost mult mai prolific decât Chaplin – a lansat 12 filme de lungmetraj în anii 1920, în timp ce Chaplin realizase doar patru. A câștigat chiar şi mai mulți bani – 15,7 milioane dolari faţă de 10,5 milioane dolari ai lui Chaplin.

Vezi mai jos un playlist cu cele mai importante 15 filme de comedie cu Harold Lloyd.

15 Filme pentru Copii de Văzut în Familie de Sărbători

BOB HOPE
2 Filme de Comedie cu Bob Hope

Leslie Townes „Bob” Hope a fost un comedian american de vodevil – actor, cântăreț, dansator și autor. Cu o carieră de aproape 80 de ani, Hope a apărut în peste 70 de filme scurte și de lungmetraj. 54 dintre acestea l-au avut pe Hope în prim plan. Ca actor este cunoscut pentru pelicule precum „My Favorite Brunette” sau cunoscuta serie de filme „Road”, în care a apărut alături de vedete ca Bing Crosby sau Dorothy Lamour.

Vezi mai jos 2 filme de comedie cu Bob Hope.

Îţi recomandăm: Planeta Noastră. Excepţionalul Serial Netflix „Our Planet” Gratuit Online

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU