Genius Kids – Cursuri pentru copii

Genius Kids organizeaza cursuri de dezvoltare personala pentru copiii intre 3.5 si 13 ani.

Echipa Genius Kids este formata din psihologi clinicieni, traineri de optimizare si dezvoltare personal? individuala si de grup, specializati in terapii creativ-expresive, dansterapie, dramaterapie, meloterapie, cu. experienta in evaluarea psihologica si psihodiagnosticarea copiilor, cu  experienta  in organizarea si sustinerea de activitati psihoterapeutice in cadrul grupurilor de optimizare comportamentala si dezvoltare emotionala  pentru copii.

Metode si tehnici folosite: artterapie (desen-pictura-colaj),dramaterapie (jocuri de rol),terapie prin joc,tehnici de mima si pantomima,tehnici de brainstorming si de concentrare a atentiei,tehnici expresiv creative,tehnici de autoexplorare si autoanaliza,povesti terapeutice,meloterapie(instrumente muzicale),tehnici empatice,tehnici de comunicare si negociere,jocuri de exprimare senzorial-emotionala,exercitii motrice,tehnici de cooperare si de lucru in echipa,exercitii de discriminare si explorare analitica si perceptiva,tehnici corporale(de miscare si dans)

Toate cursurile urmaresc:

1.Dezvoltarea increderii de sine,

2.Dezvoltarea abilitatilor de relationare sociala,

3.Dezvoltarea inteligentei emotionale,

4.Dezvoltarea spontaneitatii ,eliberarea imaginatiei si descoperirea potentialului creativ,

5.Dezvoltarea capacitatilor cognitive, 6.Dezvoltarea relatiilor cu familia

Structura programului de cursuri

Grupa 3.6-5 ani – Devenim autonomi si comunicativi

Se doreste si se asteapta de la un copil de 3-5 ani ca acesta  sa capete niste deprinderi independente. De exemplu, sa se imbrace singur dimineata sau sa-si gaseasca singur jocuri care sa-i tina mintea activa. Totusi, sunt copii carora le este greu sa se desprinda de cuibul parintesc. Sentimentul de apartenenta la grupul suportiv de dezvoltare personala, ii creste capacitatea de a relationa independent si ii ofera posibilitatea de a isi explora capacitatile si de a isi cunoaste sinele propriu.

Grupa 6-8 ani – Devenim creativi si sociabili

La aceasta varsta, copilul incepe sa isi dezvolte motivatia interioara, lasand in urma motivatia pentru recompense. Copilul are interes pentru joc, pentru ceea ce il inconjoara , pentru invatare si interese artistice. Sedintele noastre interactive si artterapeutice, sunt construite astfel incat sa fie in corcordanta cu motivatia si interesele copilului, avand scopul de a dezvolta adaptarea sa creativa in plan sociomoral si interpersonal.

Grupa 9-11 ani – Devenim spontani si adaptati

Interactiunea cu persoanele de aceeasi varsta reprezinta un factor semnificativ pentru dezvoltarea sa psihica. Perceperea reciproca, cooperarea, dialogul, diferentierea de celalalt, compararea cu altul, competitia, sunt mecanisme de modelare si perfectionare discrete si continue ale personalitatii si ale tuturor structurilor psiho-comportamentale. Prin intermediul intalnirilor de grup, relatia copilului cu egalii adanceste sociabilitatea, dezvolta copilului noi aptitudini cum ar fi dobandirea de abilitati de comunicare, dezvoltarea capacitatii de autoafirmare, de colaborare si nu in ultimul rand, ii confera acestuia sentimentul apartenentei la un grup cald, prietenos si plin de buna-dispozitie in care sa se simta acceptat, valorizat si confirmat.

Grupa 11-13 ani – Devenim echilibrati si asertivi

La aceasta varsta copiii incep sa inteleaga mai bine locul lor printre ceilalti si noile atitudini si cerinte care vin din partea celor care nu il mai trateaza ca pe un copil, ci ca pe un adult in devenire. In procesul de orientare catre propria fiinta, acesta are tendinta de a se compara cu ceilalti, de a isi incerca mereu capacitatile, de a cauta in permaneta raspunsuri.Este perioada cand poate aparea lipsa increderii in fortele proprii, corelata cu nesiguranta si cu teama de a  gresi, fapt ce il impiedica pe copil sa adopte si sa experimenteze noi atitudini si comportamente necesare pentru cresterea si dezvoltarea personala a oricarui individ in parte.
Posibilitatea de a adopta si experimenta noi atitudini, conduite si comportamente in cadrul grupului, fara teama de a gresi, faciliteaza  descoperirea unor resurse personale conducand la cresterea  increderii in sine a copilului, la dezvoltarea capacitatii decizionale, la dobandirea de abilitati necesare pentru a face fata in mod constructiv situatiilor dificile.

Orarul cursurilor pe grupe de varsta il gasiti aici.

Numar de participanti: minim 5 – maxim 10 copii/grup
Frecventa: 1 sau 2 sedinte /saptamana
Durata unei sedinte: 1ora pentru copiii pana in 6 ani si 2 ore pentru copiii intre 6 si 13 ani

Costuri: 

Cursurile se vor plati lunar 140 RON / luna ( se pot efectua si 2 sesiuni pe saptamana).

Un modul dureaza 6 luni iar la fiecare 2 luni are loc o intalnire individuala de 60 minute cu parintii in care veti discuta cu psihologul trainer despre parcursul si evolutia copilului la sedintele de grup desfasurate pana in acel moment. La inceputul fiecarui modul are loc un interviu cu parintii si o evaluare initiala a copilului. La sfarsitul unui modul , va avea loc reevaluarea copilului , concluziile finale fiind comunicate parintilor in cadrul unei sedinte individuale.

Costurile includ toate materialele folosite pentru activitatile de grup pentru creatiile copiilor.

Contact:

Bulevardul Nerva Traian, nr. 11, bl. M68, sc. 1, etaj 3, ap 9, Sector3, Bucuresti

Tel: 0746.055.338, 0744.GENIUS (0744.436.487)

[email protected]

http://www.geniuskids.ro

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU