Cum să alegi un ghiozdan bun pentru fetița ta în clasele 0-4

Noul an școlar începe în curând iar fetița ta visează la un nou ghiozdan de școală! Dacă te-ai asigurat că are pregătite toate rechizitele școlare necesare, nu uita că este important să alegi și un ghiozdan pentru fete confortabil, încăpător și sigur pentru mica școlăriță.

Dacă fetița ta nu are dulăpior la școală atunci ghiozdanul va fi în fiecare zi greu cu toate rechizitele necesare. Este cu atât mai important ca acesta să fie potrivit nevoilor: de umeri sau tip troler, simplu sau cu multe compartimente și accesorii.

Fetelor le place să își transforme ghiozdanele în adevărate opere de artă care reflectă pasiunile și visurile lor. Unele dintre ele aleg ghiozdane cu design-uri îndrăznețe, inspirate de personaje adorate sau de călătorii fantastice, capturând esența aventurii și a creativității. În același timp, există și fete care preferă modele mai delicate și rafinate, cu detalii elegante și nuanțe subtile, potrivite pentru un stil personal sofisticat.

Fiecare ghiozdan devine o poveste în sine, exprimând individualitatea și fantezia fiecărei fetițe. De la modele strălucitoare și pline de culoare până la cele cu motive florale sau inspirate din povești de basm, opțiunile sunt nelimitate. Prin alegerea unui ghiozdan care să le fie pe plac, fetele nu doar că își vor păstra rechizitele în ordine, dar vor arăta o grijă suplimentară ghiozdanului.

Structura Anului Școlar 2023-2024. Vacanţele Noului An Şcolar

Cum să alegi un ghiozdan de fete potrivit?

Iată câteva caracteristici ce contează în alegerea unui ghiozdan potrivit pentru fetița ta, fie că începe școala în clasa pregătitoare, fie că este în clasele 1-4:

MĂRIMEA ghiozdanului

Ghiozdanul trebuie să fie potrivit pentru înălțimea fetei tale. Acesta nu trebuie să fie prea mare, deoarece va fi greu de transportat, dar nici prea mic, pentru a te asigura că zi de zi în acesta vor încăpea toate rechizitele în mod organizat și echilibrat.

RECOMANDĂRI. Vezi câteva sugestii de ghiozdane pentru fete în clasa 0 și ghiozdane pentru fete în clasele 1-4.

3 ghiozdane scoala feteCOMPARTIMENTAREA ghiozdanului

Ghiozdanul de școală trebuie să fie bine compartimentat, pentru a putea organiza eficient rechizitele potrivite clasei pe care copilul o urmează. Un compartiment principal încăpător este esențial pentru cărți și caiete, dar sunt utile și compartimentele mici unde intră celelalte rechizite, sau cele laterale pentru sticla de apă și alte obiecte mici.

RECOMANDĂRI: Am selectat câteva modele de ghiozdane pentru fete, dotate cu compartiment exterior pentru sticlă, buzunare speciale pentru rechizite, penar și alte instrumente de scris, pachet de mâncare și chiar și pentru telefon mobil și laptop.

MATERIALUL ghiozdanului

Ghiozdanul trebuie să fie realizat dintr-un material durabil și rezistent la uzură. De asemenea, chiar și în cazul fetelor este important ca imprimeul sau culoarea acestuia să mascheze pe cât posibil murdăria, câteodată cei mici le aruncă pe unde apucă atunci când se pun la joacă după școală. Poate fi util să fie și impermeabil, pentru a proteja rechizitele de apă.

Pe interior cele mai multe ghiozdane sunt căptușite și au baza din material rezistent, intărit și de multe ori buretat, pentru absorbirea șocurilor.

RECOMANDĂRI. Dacă nu știai, cele mai costisitoare – de altfel și cele mai rezistente – sunt ghiozdanele troler din plastic! În afară de acestea, gama de materiale utilizate pentru ghiozdane este foarte diversă, de la poliester si PVC până la nylon, piele sintetică, poliuretan și chiar neopren. Cele mai vândute aici.

ghiozdane pentru fete materialeBRETELELE ghiozdanului

Bretelele ghiozdanului trebuie să fie reglabile și căptușite pentru a fi confortabile, egonomice pentru a se potrivi perfect pe umerii fetiței tale. Pentru a asigura confort și sănătate, ghiozdanul ar trebui să fie purtat echilibrat pe ambii umeri, folosind bretele moi și ajustabile. Acestea distribuie uniform greutatea pe umeri, fără a lăsa urme dureroase. De asemenea este util ca ghiozdanul să aibă și un mâner pentru a putea fi purtat și în mână la nevoie, nu doar pe spate.

RECOMANDĂRI: vezi câteva modele de ghiozdane versatile potrivite pentru fete, dotate cu bretele ajustabile, detașabile și reversibile. Sau poate preferi dintre acestea să achiziționezi un ghiozdan de fete de tip troler.

6 Board Games antrenante de jucat in 15 minute in cel puțin 2 jucători de minim 8 ani

SISTEMUL DE PRINDERE DE SPATE al ghiozdanului

Sistemul de spate al ghiozdanului trebuie să fie de asemenea ergonomic, pentru a oferi un sprijin bun coloanei vertebrale. Potrivit experților, greutatea optimă a unui ghiozdan purtat în spate nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului. Pentru un copil de 40 de kilograme, acest lucru ar însemna o limită de 4 kg pentru greutatea ghiozdanului. În cazul ghiozdanului de tip troler, limita crește la 20% din greutatea copilului.

ghiozdane pentru fete decathlonDecathlon oferă câteva modele de rucsacuri școlare ergonomice de calitate Lamonza cu modele amuzante. Au spate buretat pentru confortul coloanei, compartiment principal generos, cu fermoar, ce se completează cu două buzunare mari și organizator. Buzunarele laterale sunt din plasă rezistentă, cu bretele ajustabile buretate, mâner superior căptușit și bandă reflectorizantă frontală pentru siguranță. Un rucsac practic și stylish pentru copii!

O protecție specială pentru zona lombară este recomandată. Nu doar greutatea contează în prevenirea problemelor musculoscheletale, ci și forma ghiozdanului în raport cu corpul copilului. Unele modele au bretele de siguranță ce se fixează în zona pieptului și taliei, pentru o distribuție uniformă a greutății. Studii arată că ghiozdanele „clasice” pot cauza disconfort de 65% în umeri, în timp ce cele cu prindere pe talie reduc acest disconfort la 30% în zona spatelui.

RECOMANDĂRI: vezi alte câteva modele de ghiozdane cu sisteme ergonomice ce oferă sprijin bun coloanei copilului, unele dintre ele având curea de piept reglabilă pe înălțime, ce oferă flexibilitate și confort la purtare pentru o distribuție uniformă a greutății ghiozdanului.

ACCESORII ale ghiozdanului

Accesoriile dau sarea și piperul fiecărui ghiozdan, oferă facilități deloc de neglijat în funcție de situație. Cele mai multe au fermoare cu găuri în care pot fi introduse lăcățele. Altele au eticheta pentru nume, inel pentru chei, centură de siguranță, brelocuri, pompoane sau chiar elemente reflectorizante sau lumini LED.

RECOMANDĂRI: vezi câteva modele de ghiozdane dintre cele mai echipate cu accesorii utile sau chiar ghiozdane echipate cu rechizite!

ghiozdan scoala fete

DESIGNUL ghiozdanului

Cele mai cautate modele de ghiozdane pentru fete mai micuțe sunt cele cu personaje. Acestea sunt disponibile într-o mare varietate de modele, cu personajele preferate ale fetițelor.

RECOMANDĂRI: vezi câteva modele de ghiozdane pentru fete cu personaje din Frozen, Barbie, LEGO, Minions si altele.

Alegerea unui ghiozdan de școală bun pentru fetița ta este importantă pentru confortul și siguranța ei. Asigură-te că ghiozdanul este potrivit fizicul ei, că este bine compartimentat, are bretelele reglabile și sistemul de spate ergonomic pentru a nu creea probleme pe termen lung.

333+ Proverbe cu Semnificații Scurte și Ușor de Înțeles. Listă în Ordine Alfabetică

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU