Grădinița Explore 100, Mogoșoaia | Abordare Reggio Emilia

București

Gradinița Explore 100 se inspiră din abordarea educațională alternativă Reggio Emilia, respectând, în acelasi timp, liniile directorii trasate de curriculum-ul național românesc.

Recunoscută drept una dintre cele mai bune abordări pentru educația preșcolarilor din lumea întreagă, Reggio Emilia creează un context de instruire în care copilul este încurajat să-și descopere potențialul, să exploreze cu neîncetată curiozitate lumea înconjurătoare, să colaboreze cu cei din jurul său, să-și comunice gândurile/ideile/teoriile și emoțiile prin cele 100 de limbaje (și alte încă sute) pe care le are la dispoziție. Cele „100 de limbaje” ale copiilor sunt limbaje simbolice, care înclud desenul, sculptura, pictura, modelajul, scrisul, dansul/mișcarea, cântatul, arta dramatica/ jocul de rol ș.a.

Deoarece copilul se naște explorator, misiunea grădiniței noastre este de a sprijini dorința celor mici de a explora și a investiga lumea înconjurătoare, păstrându-le vie curiozitatea și mirarea. Explore 100 ii invata pe copii să fie reflexivi, să-și pună întrebări, să aibă curaj și încredere în forțele proprii, să priveasca învățarea – și viața în general – ca pe o provocare și să se integreze ușor în comunitatea din care fac parte.

gradinita Explore 100 Mogosoaiagradinita Mogosoaia copil joacaGRADINITA EXPLORE 100, MOGOSOAIA

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU