Încep înscrierile la NARATIV – festival de lectura pentru copii

Asociația Curtea Veche ii asteapta pe copiii cu varste intre 3-14 ani la o noua editie NARATIV festival de lectura pentru copii, care va avea loc in doua weekend-uri: 24-25 septembrie și 1-2 octombrie 2016.

Asociația Curtea Veche promite distracție dublă pentru copii, părinți și profesori la cea de a doua ediție a festivalului de lectură NARATIV.

Pe 24-25 septembrie și pe 1-2 octombrie 2016, la Școala Centrală din București (Strada Icoanei, nr. 3-5), copiii vor descoperi că cititul poate fi cea mai frumoasă aventură.

Toate cele peste 100 de activități din cadrul NARATIV sunt complet gratuite.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și realizat cu sprijinul Kaufland România.

Evenimentul este destinat în principal copiilor cu vârste între 3 și 14 ani care, alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului, vor păși pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Țara Minunilor și vor ajunge în centrul Pământului.

NARATIV festival de lectura pentru copii cuprinde ateliere interactive, conferințe și spectacole special pregătite de către specialiști în educația nonformală și psihologia copilului.

Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzică, vor face teatru și chiar vor inventa propriile povești, în timp ce părinții și profesorii pot participa la conferințe și workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăși cu experții în educație și parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv și acasă și la școală.

Participarea la Narativ Festival de lectura pentru copii se face în baza înscrierii pe site-ul www.narativ.ro, unde puteți găsi detalii despre calendarul complet al activităților și locurile disponibile pentru fiecare atelier.

Inițiativa Asociației Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură și de înțelegere a textelor în rândul elevilor din România. Evenimentul are și o componentă caritabilă, sumele donate către Asociație susținând realizarea de donații de carte și cluburi de lectură în mediile defavorizate.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing prin programul național alternativ de lectură “Cărțile copilăriei”, program ce își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România. Mai multe informații despre Asociația Curtea Veche și programul național de lectură “Cărțile copilăriei” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Powered by Kaufland

Parteneri: Curtea Veche Publishing, Tinmar Energy, Școala Centrală BucureștiInspectoratul Școlar al Municipiului București, United Media RomâniaPrintcenter.ro, Scorseze Ambulanță, Herlitz România, Sameday Courier, ArtCrowd, British Council

Eveniment hidratat de La Fântâna

Parteneri media: Agerpres, Avantaje, BlitzTV, Elevate, GoKid, Hyperliteratura.ro, Kooperativa2.0, nONGuvernamental.org, Psychologies, Radio România Actualități, Radio România Cultural, știriONG.ro, SuntPărinte.ro, Totuldespremame.ro, UrbanKid.ro.

Susținut de: Minimax și Itsy Bitsy

Partener monitorizare presă: Klarmedia

 

Detalii Eveniment

Perioada:
16-23 September 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL