Inedit! Bazin de inot in fata Ateneului din Bucuresti

În Piaţa George Enescu din Bucureşti va fi instalat in perioada 18-26 iunie 2016 un bazin de înot de 20x10 m, cu adâncimea uniformă de 1,5 m. Ineditul eveniment este prilejuit de implinirea a 4 ani de la ultima participare într-o competiţie oficială de înot a campioanei Camelia Potec, actualul preşedintele FR de Nataţie şi Pentatlon Modern, care va organiza şi o festivitate de retragere.

Potrivit sursei citate, campioana olimpică de la Atena a precizat, cu prilejul unei conferinţe de presă, că doreşte în primul rând să aducă un omagiu celor care au crezut şi au susţinut-o de-a lungul carierei sale: „Această festivitate de retragere nu o fac pentru propria persoană, ci pentru a le mulţumi celor care mi-au fost alături, celor care timp de 22 ani din activitatea mea sportivă şi-au pus amprenta asupra calităţii mele de om, de sportiv dar şi asupra performanţelor mele. Organizez împreună cu prietenii şi partenerii mei un eveniment inedit, o festivitate de retragere inedită, un proiect de suflet pentru a atrage cât mai multă lume şi de a încuraja locuitorii acestei ţări şi din Bucureşti să facă mişcare. Să conştientizeze că într-o piscină de înot, nu trebuie doar să ştii să înoţi. Într-o piscină poţi face mai multe activităţi şi poţi face mişcare ca şi pe uscat”.

Timp de 9 zile, între 18 şi 26 iunie, în Piaţa George Enescu din Capitală aici vor fi organizate cursuri de înot pentru copii, activităţi acvatice, precum aqua fitness, aqua gym, aqua bike, aqua boxing, iar seara va fi deschisă bucureştenilor dornici să înoate de plăcere. Pentru cei care nu vor să profite de ineditul bazin de inot in fata Ateneului, în zona acestuia vor fi organizate activităţi recreative, workshopuri de pictură, desen, fotografie şi alte surprize, plus locuri de joacă pentru copii. Toate aceste activităţi sunt gratuite. Toţi cei care vor să participe la activităţile din bazin trebuie să aducă de la medic o adeverinţă medicală că este apt de efort şi un aviz epidemiologic.

”Prin retragerea mea din activitatea sportivă, sperăm să avem cât mai mulţi oameni alături, care să conştientizeze cât de importantă este mişcarea în general şi mişcarea în apă în particular. Sper ca lumea să vină, mai ales că vom avea o săptămână de caniculă”, a adăugat Camelia Potec, cvadruplă campioană europeană şi triplă medaliată mondială, care se va afla pe perioada întregului eveniment la piscina din centrul Capitalei.

Bazinul de inot din fata Ateneului va fi construit cu ajutorul unei structuri de oţel, folosindu-se soluţii tehnice utilizate la construcţia marilor competiţii europene sau mondiale.

Locatie bazin de inot in fata Ateneului 

Sursa: prosport.ro

Detalii Eveniment

Perioada:
18-26 Iunie 2016

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL