Articole interesante pentru parinti aparute in presa online din Romania in ultimele zile. Titluri: Inflamatia din corp, cauza cancerului, diabetului si bolii Alzheimer. Cum poate fi combatura inflamatia in mod natural / Masa calda inlocuieste "cornul si laptele"? / Cinci tipuri de apă comercializate în magazine din București prezinta abateri de la limitele microbiologice.
Inflamatia din corp, cauza cancerului, diabetului si bolii Alzheimer. Cum poate fi combatura inflamatia in mod natural
De cele mai multe ori, inflamaţia ne salvează prevenindu-ne de existenţa bacteriilor sau a virusurilor. În momentul în care aceşti microbi pătrund în organism, inflamaţia realizează un atac defensiv atât asupra invadatorilor, cât şi asupra ţesutului care a fost infectat. Apoi, la fel de repede, procesul de încheie şi vindecarea este iniţiată.
Cu toate acestea, din când în când, întreaga producţie febrilă nu se încheie atât de simplu. Uneori, problema ţine de o predispoziţie genetică, iar alte ori, procesul este menţinut de presiunea arterială mare sau de efectele fumatului. În astfel de situaţii, inflamaţia nu mai este tranzitorie, ea devenind cronică iar corpul începe să se atace singur determinând apariţia unor efecte secundare care pot sta la baza multor boli.
Din momentul în care s-a constatat acest fenomen, inflamaţia a devenit unul dintre cele mai importante subiecte de cercetare. Astfel s-a constatat că inflamaţia cronică poate destabiliza depozitele de colesterol din arterele coronare ducând la apariţia atacurilor de cord şi chiar a celor cerebrale. Mai mult, ea poate distruge celulele nervoase din creierele pacienţilor care suferă de Alzheimer. Unele studii sugerează că inflamaţia poate favoriza înmulţirea celulelor normale şi transformarea lor în unele canceroase. Cu alte cuvinte, inflamaţia cronică poate fi un motor care alimentează dezvoltarea unora dintre cele mai temute boli.
Cum reduci inflamația?
Alimentele bogate în zahăr și grăsimi saturare pot stimula inflamația. ”Acestea cauzează hiperactivitatea sistemului imunitar, ducând la dureri articulare, oboseală și deteriorarea vaselor de sânge”, spune Scott Zashin, professor la Universitatea Texas Southwestern Medical Center din Dallas.
- Ceapa și usturoiul
- Uleiul de măsline
- Curcuma sau tumericul
- Legumele verzi
- Nucile
Ce mai poti face pentru a reduce riscul de inflamatie din corp:
- Fă mișcare regulat.
- Reechilibrează-ți sistemul imunitar cu probiotice.
- Concentrează-te asupra sănătății intestinale.
Citeste tot articolul aici.
Citeste alte articole interesante pentru parinti:
SANATATE: Pro Vaccin vs. Anti Vaccin
ACTIVITATI: 10 cantecele pentru copii de gradinita
EVENIMENTE: Toate evenimentele pentru copii de saptamana asta
Masa calda inlocuieste „cornul si laptele”?
Ministrul Educatiei Adrian Curaj a declarat ca elevii din invatamantul preuniversitar ar putea primi o masa calda gratuita in timpul programului scolar, in loc de corn si lapte.
In urma intoxicatiilor alimentare aparute la zeci de copii din mai multe judete ale tarii, in urma consumului de produse primit gratuit prin intermediul programului „Cornul si laptele”, ministrul Educatiei isi arata ingrijorarea fata de acest program si intentioneaza sa il inlocuiasca cu o masa calda.
„Ma ingrijoreaza, am vazut din ce in ce mai multe cazuri. Parerea mea este ca mesajul pe care l-am trimis in urma cu o luna – doua ca ne preocupa o masa calda pentru copii, asociat cu ‘Scoala dupa Scoala’, este adevarat, este puternic, incercam sa cautam resurse pentru ca ne trebuie resurse consistente ca sa trecem de la ce avem acum – ‘Cornul si laptele’ – la o masa calda”.
„Atunci cand vom reusi sa gasim resurse, sper eu ca o parte buna din ele sa fie asigurate din fonduri structurale, vom anunta. Copiii pot primi pachetele pregatite, sa fie transportate de o firma care duce asa ceva cu toate testarile potrivite, cu tot ce trebuie, si ne gandim pana la urma si la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor nostri. (…)
Ma preocupa real faptul ca sunt din ce in ce mai multe cazuri (n.r. de toxiinfectii alimentare). Nu tin de MENCS, dar ne preocupa ca sunt elevii nostri. (…) Trebuie sa ne uitam atent de unde gasim resurse ca sa facem o schimbare nu imediata, dar o schimbare reala si predictibila a programului inspre masa calda”, a spus demnitarul, intr-o conferinta de presa.
El a precizat ca discuta in acest sens cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Ministerului Agriculturii.
„Discutam cu colegii de la MS si de la Ministerul Agriculturii despre ce se intampla in legatura cu produsele si analizele facute”, a subliniat ministrul Educatiei.
Sursa: agerpres.ro
Cinci tipuri de apă comercializate în magazine din București prezinta abateri de la limitele microbiologice
Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele rețele comerciale din București, potrivit unui comunicat al Autorităţii.
În perioada 4-9 martie s-au prelevat eșantioane din sortimente de apă de masă și de izvor din rețeaua comercială a unor lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri din București.
În urma controalelor, dintre cele 17 eșantioane prelevate și analizate din punct de vedere microbiologic în cadrul Laboratorului SC Manor Laboratory Center SRL București, 5 au fost neconforme, în urma analizelor de laborator.
Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny – apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro – apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor – apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.
Conform sursei citate, în urma abaterilor constatate, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso și Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 de litri…
Sursa: digi24.ro