Invatam de mici mestesugurile – Atelier de modelaj pentru copii

11:00 - 11:00
Saturday 15 October 2016
București

Casuta Aventurilor va propune un nou concept de joaca serioasa, dezvoltat intr-o serie de ateliere dedicate apropierii copiilor de traditia si mestesugurile romanesti. Primul atelier este dedicat modelajului : Invatam de mici mestesugurile.

Joaca este, in sine, un soi de treaba serioasa pentru copiii nostri, prin care isi dezvolta diverse aptitudini, dar si creativitatea si imaginatia.

Casuta Aventurilor va propune un nou concept de joaca serioasa, dezvoltat intr-o serie de ateliere dedicate apropierii copiilor de traditia si mestesugurile romanesti. Astfel ne-am decis ca primul atelier sa il dedicam MODELAJULUI in LUT.

Olaritul și modelatul lutului sunt printre cele mai vechi indeletniciri ale omului. Urmand ca mai apoi ceramica sa devina arta pentru bucuria sufletului. Ele sunt prezente in casele noastre prin oale, ulcioare, cani, strachini, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucarii, bijuterii si altele. Dincolo de indemanare, olaritul necesita un ochi atent la detalii, multa creativitate și nu in ultimul rand un simt artistic dezvoltat. 

Prin modelaj, cei mici pot scoate la lumina potentialul creator. Gandurile si emotiile fundamentale, ce vin din inconstient, capata expresie mai degraba in imagini decat in cuvinte. Modelajul in lut este o modalitate prin care copilul isi spune povestea despre sine, atat prin figurinele create, cat si prin cuvintele care acompaniaza activitatea de modelaj.

Prin framantarea unei bucati de lut fiecare copil isi poate creea propria poveste sau si-o poate transpune pe cea deja imaginata in scene, personaje, animale, compozitii cu obiecte modelate etc.

Pentru unii copii este poate prima ocazie cand se joaca cu manutele lor cu o bucata de lut, pana cand un vas va iesi din mainile lor. Pentru altii poate nu este prima data, de aceea este o ocazie buna pentru a se imprieteni cu aceasta arta si pentru a le stimula dorinta de a cunoaste mai multe.

Copiii vor afla despre lut / argila si despre aceasta arta a modelarii lutului, despre cum se pictează obiectele mestesugite si despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

Activitatile vor fi gestionate de Loredana Joita Rosu, de la Sa invatam mestesugurile, mamica din spatele Seriei de ateliere mestesugaresti pe care o incepem cu ocazia acestui prim eveniment. Loredana stapaneste mare parte din mestesugurile autohtone si vrea sa imparta pasiunea ei cu copiii, dar se bazeaza si pe mesteri populari autentici, care ii vor fi alaturi la o parte din activitatile viitoare.

Sambata 15 octombrie, ora 11:00, va asteptam la Atelierul de modelaj
Varsta 3- 7 ANI este doar o recomandare .

Durata – 1h
Pret 40 Ron/copil,parintii nu platesc.


Casuta Aventurilor va ofera in DAR o ora de JOACA, 30min inainte si 30` dupa atelier . Puteti veni incepand cu ora 10:30 la joaca.
Accesul in locatie se face doar cu incaltaminte de interior.
NU UITATI CA LOCURILE SUNT LIMITATE si ESTE NECESARA INSCRIEREA !!!

Locatie : @CasutaAventurilor , sos.Oltenitei nr.21C, langa LIDL Popesti Leordeni

Detalii si inscrieri
e-mail : [email protected]
mesageria FB https://www.facebook.com/CasutaAventurilor/
tel. 0742 238 564
SAU completand formularul https://goo.gl/forms/oa5hHWVDwLEjAONM2

invatam-de-mici-mestesugurile

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 15 October 2016

Program:
11:00 - 11:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Căsuţa Aventurilor

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Oltenitei 21c

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL