Invențiile lui Leonardo da Vinci. Expoziție la AFI Cotroceni

AFI Cotroceni prezintă expozița  „Mașinăriile lui Leonardo da Vinci – Invențiile unui geniu al Renașterii” care este disponibilă publicului larg în perioada 20 iunie – 15 septembrie, intrarea fiind liberă pentru clienții mall-ului.

Expoziția reunește mai multe creații ale geniului Leonardo da Vinci, una dintre cele mai emblematice personalități din istoria universală, printre care putem enumera prima bicicletă, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Astfel de mașinării, în număr de 45 sunt amplasate lângă cinema, dar și pe arterele principale ale mall-ului, iar 15 dintre ele fiind interactive pentru o experiență mult mai interesantă oferită vizitatorilor. Expoziția a  făcut turul a 76 de orașe din țări de pe toate continentele și a reușit să atragă de fiecare dată zeci de mii de vizitatori.

Mașinăriile impresionante au fost aduse la viață de meșteșugarii de la Muzeului „Leonardo da Vinci” din Florența, care au realizat exponatele din lemn, fier și respectând până în cel mai mic detaliu schițele din caietul marelui geniu italian. Toată actvitatea realizată a fost supravegheată de profesorul Carlo Pedretti, fiind cunoscut ca un mare specialist pentru studierea manuscriselor lui da Vinci.

Conform Radio România Cultural, Amira Stănescu, Marketing Manager AFI Cotroceni a declarat: “Anul 2018 este Anul Patrimoniului Cultural European, motiv pentru care am dorit să marcăm simbolic acest eveniment, printr-o expoziție unică. Știm că timpul este prețios, tocmai de aceea ne-am propus ca fiecare experiență trăită în AFI Cotroceni de către clienții noștri să fie una cu adevărat unică. Așadar, ne bucurăm că am reușit să ne unim forțele cu partenerul nostru, Original Media, pentru a aduce aceste exponate în mall-ul nostru. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaște mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci și despre modul în care au fost create unele obiecte pe care astăzi le cunoaștem atât de bine”.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL