Jocuri de Petrecere pentru Copii. Jocuri pentru Aniversări şi Întâlniri de Copii

Cele mai amuzante și antrenante jocuri de petrecere pentru copii. Jocuri potrivite pentru petrecerile de zile de naștere, petreceri tematice sau chiar pentru Noaptea de Revelion.

Copiilor le plac foarte mult jocurile de petreceri, pentru că îi antrenează, îi amuză și îi ajută pe mulți dintre ei să socializeze mai ușor.

Lista de jocuri de petrecere pentru copii conţine jocuri de perspicacitate, jocuri de mişcare şi jocuri de amuzament.

Jocuri de perspicacitate

Jocuri de petrecere pentru copii

Ghiceşte personajul  + 5 ani 

Pe rând, fiecărui copil i se lipește de frunte o hârtie pe care este scris numele unui personaj de desene animate sau film, în funcție de preferințele copiilor. Acesta trebuie să ghicească personajul punând diverse întrebări prietenilor la care aceștia însă pot să răspundă doar cu DA sau NU. Variantă: se pot pune pe frunte și cărți de joc cu imagini de animale, păsări, etc.

Cuvinte ascunse  + 7-8 ani 

Un copil scrie un cuvânt sau mai multe pe o coală A4, apoi îndoaie foaia că să nu se vadă ce a scris și o da copilului următor care va scrie în continuare alte cuvinte.

Se poate juca după o temă anume, ex: jocuri de calculator, desene animate sau alte teme. După ce termină toți copiii de scris se desface foaia și un copil va citi ce a rezultat. Dacă sunt puțini copii foaia poate trece de 2 ori pe la fiecare participant. Uneori ies lucruri fără sens, dar uneori dacă există intenția de a face ceva coerent, jocul poate deveni foarte amuzant.

Mesaje de La Mulți Ani și Urări Deosebite pentru Aniversări și Zile de Nume

Jocuri de mişcare

Jocuri de petrecere pentru copii

 + 4 ani 

Intrecere in sac

Se fac două echipe de copii. Câte un copil din fiecare echipă va sări având picioarele în sac până va ajunge la un punct de sosire și înapoi, pentru a preda ștafeta altui copil din echipa sa. Echipa care termină prima iese câștigatoare.

jocuri de petrecere pentru copii intrecere in sac

Echilibristica

Descoperă cine este cel mai bun echiibrist!

Pe rând, fiecare copil trebuie să meargă pe o distanță de 10-15 m cu o carte pe cap și un pahar plin cu apă în mână stângă. Nu are voie să se ajute de mâna dreaptă. În funcție de vârstele copiilor jocul se complică, dificultatea lui crește: trebuie să ducă ceva și în mâna dreaptă sau să împingă o minge cu piciorul. Câștigă cine parcurge distanța fără să scape ceva și fără să verse apa. Sau dacă spațiul permite, pot face toți copiii în același timp și cine ajunge primul fără să scape ceva pe jos, este câștigătorul.

Gaseşte-ţi locul!

Copiii se așează în cerc pe scaune, în așa fel încât să nu mai rămână scaune libere. Un copil rămâne în centru (deci nu are loc) și încearcă să-și găsească un scaun liber. Pentru acest lucru va invita pe cei care sunt așezați să facă schimb de locuri, dar nu pe toți odată.

Exemplu: Copilul din cerc va spune: toți cei care au ochii căprui se ridică și fac schimb de locuri. În timp ce copiii cu ochii căprui așezați pe scaune se vor ridica pentru a face schimb de locuri, copilul fără loc va alerga repede să ocupe un loc, cel mai apropiat de el. Astfel unul dintre copiii cu ochii căprui care s-a ridicat de pe scaun își va pierde locul și va rămâne în picioare. El va găsi altă similitudine între copiii prezenți, de exemplu: toți care au pantofi negri / blugi / sau cine are cercei / cine are ceva la gât, etc.

Este amuzant să se rotească participanții la joc, dintre cei care au loc să rămână fără loc. Se joacă până la saturație. Nu este un joc cu miză, dar este foarte amuzant, necesită perspicacitate să îți găsești un scaun liber!

O alta variantă este Dansează şi ocupă un scaun!

Se pun în cerc scaunele și trebuie să fie un loc mai puțin față de numărul de copii. De data aceasta se pune muzică și toți copiii dansează pe lângă scaunele așezate în cerc. Când muzica se oprește fiecare copil trebuie să ocupe un scaun. Copilul rămas în picioare va ieși din joc și se va scoate un scaun, pentru ca jocul să continue cu copiii rămăși. Jocul se termină când rămân 2 copii și un scaun.

Întrecere cu roaba  + 5 ani 

Este potrivit pentru copii peste 5 ani, ca să poată susține roaba.

jocuri de petrecere pentru copiiCopiii se împart în 2 echipe egale ca vârstă și număr. Se stabilește o linie de start și una de sosire și se face întrecere între cele 2 echipe: câte 2 copii de la fiecare echipă fac roaba și aleargă de la linia de pornire până la linia de sosire. Echipa care termină mai repede câștigă. Sau dacă sunt puțini copii, se poate cronometra cursa pentru a determina câștigătorul.

Sfoara  + 5 ani 

Acest joc se pretează mai mult afară, dar se poate juca și înăuntru dacă este spațiu suficient. Se fac 2 echipe cu număr egal de copii, se trasează o linie care desparte cele 2 echipe. Fiecare echipă va sta la un capăt al sforii și când se dă startul fiecare echipă trage de sfoară pentru a aduce echipă adversă pe teritoriul său. Câștigă echipa care îi aduce pe ceilalți copii în teritoriul său.

Vânătoarea de comori   + 6 ani 

Jocul poate fi organizat afară, în curte, în pădure sau în interior. ”Comorile” pot fi mici obiecte, jucării sau decorațiuni pe care le primesc copiii (pe echipe) care reuşesc să le descopere. Comorile sunt ascunse în diferite locuri, iar copiii le caută cu ajutorul unor hărți care indică locul comorii. Se întroduc în joc și diverse simboluri pentru indicii pentru a fi jocul mai palpitant. De exemplu: la primul indiciu de pe hartă vor găsi un bilețel pe care va scrie o ghicitoare: după ce ghicesc ce este, copiii vor putea găsi locul celui de-al 2-lea bilețel care-i va ghida către bilețelul nr. 3 și tot așa până ajung la comoară.

Copiii sunt împărțiți în 2 sau mai multe echipe, iese câștigatoare echipa care găsește prima comoara. Premiul poate fi o jucărie ascunsă sau orice vi se pare interesant.

Jocuri de amuzament

Jocuri de petrecere pentru copii

 + 4 ani 

Telefonul fără fir

Se joacă în minim 4 copii, care se așează unul lângă altul iar primul copil îi spune un cuvânt la ureche celui de-al doilea. Acesta șoptește cuvântul următorului copil de lângă el așa cum l-a înțeles și tot așa până la ultimul copil. Regula este că niciun copil nu va spune cuvântul de 2 ori. La final, ultimul copil spune ce a înțeles iar primul copil spune cuvântul inițial. Pe rând, fiecare copil va fi primul pentru a iniția jocul și a spune el cuvântul care va fi transmis la un copil la altul.

Distracția constă în faptul că ceilalți copii nu reușesc să înțeleagă cuvântul, transmit mai departe ce înțeleg iar rezultatul final poate fi foarte diferit şi amuzant faţă de start.

Mişcări in oglinda

Jocul este preferat de copiii mai micuţi, de 4-7 ani. Un copil stă în fața celorlalți și face tot felul de mișcări amuzante sau se strâmbă în diverse feluri iar ceilalți trebuie să îl imite. Jocul nu are miză, însă distracția e garantată prin strâmbături 🙂 .

Mai ştii alte jocuri de petrecere pentru copii?

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU