La Kinodiseea gasesti cele mai bune filme pentru copii, în premieră la București!

Biletele la Festivalul Kinodiseea 2015 s-au pus in vanzare! Douasprezece dintre filmele pentru publicul tanar premiate la Cannes, Berlinale sau Toronto IFF, vin pentru prima data în Romania intre 13 si 22 noiembrie.

Douăsprezece dintre filmele pentru publicul tânăr care s-au întors cu trofee și mențiuni speciale de la Cannes, Berlinale sau Toronto IFF pot fi văzute pentru prima dată în România între 13 și 22 noiembrie, în cadrul secțiunii competiționale Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Alte 17 super producții de lungmetraj și animație, în afara competiției, unele proiectate în premieră națională, vor concura pentru Premiul Publicului Kinodiseea.

Filme prezentate la Festivalul Kinodiseea 2015

Festivalul Kinodiseea va debuta pe 13 noiembrie, la Cinema Studio din Bucureşti, ora 19.00, cu premiera românească a lungmetrajului de animaţie Song of the Sea / Cântecul Mării, nominalizat la Oscar 2015 și recent la European Film Awards – EFA 2015 pentru Cel mai bun lungmetraj european de animație. Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare.

Trailer Song of the Sea:

Pe lista scurtă din Competiție și în cursa pentru Trofeul Kinodiseea se mai regăsește Curcubeul/Rainbow (r. Nagesh Kukunoor, India) câștigătorul Grand Prix of the Generation Kplus International Jury și Crystal Bear la Berlinale 2015. Din Norvegia sosește în premieră la Kinodiseea filmul Kick It! (r. Katarina Launing), distins cu Mențiune specială la Toronto IFF, câștigător Cel mai bun film la Chicago ICFF.

Trailer Rainbow:

Pentru Trofeul Kinodiseea oferit celui mai bun film de lungmetraj pentru copii va concura și T.I.M. The Incredible Machine / Tim, Robotul Incredibil (r. Rolf Van Eijk, proiecții în prezența regizorului), în competiție la Toronto International Film Festival. Tibor are un singur prieten, pe lume: robotul său de casă învechit T.I.M., alături de care pleacă să îl găsească pe legendarul creator de roboți Hector Sammler, despre care se zvonește că ar locui în Nordul îndepărtat, lângă un far antic.

Trailer T.I.M. The Incredible Machine:

Filmele din Panorama și Retrospectivă, titluri de lungmetraj în afara competiției, vor concura pentru Premiul Publicului Kinodiseea. Printre highlighturile acestei ediții se numără lungmetrajul My Skinny Sister (2015, r. Sanna Lenken, premieră națională) care a luat Ursul de Cristal pentru Cel mai bun film (Generation Kplus) la Berlinale 2015 și Premiul publicului pentru Cel mai bun film scandinav – Goteborg 2015, iar de la creatorii filmului nominalizat la Oscar ‘A Cat in Paris‘, ajunge în premieră filmul de animație Phantom Boy (cu vocile lui Audrey Tautou, Jean-Pierre Marielle).

Trailer My Skinny Sister:

În cadrul Retrospectivei publicul va revedea filme de animație de succes precum The Secret of Kells (r. Tomm Moore, cu vocea inconfundabilă a lui Brendan Gleeson), nominalizat la Oscar în 2009 pentru Cel mai bun film animat, recompensat cu Premiul Publicului la Annecy IAFF, aflat în competiție la Premiile Academiei Europene de Film și controversatul Kirikou and The Sorceress, câștigătorul Premiului pentru Cel mai bun film de animație la Annecy IAFF (1999), laureat al Premiului Cinekid Film.

Trailer Phantom Boy:

Premieră GIRLHOOD, nominalizat la Cannes, în secțiunea Teenagers in Focus

Girlhood / Bande de filles (2014), filmul care a deschis secțiunea Quinzaine des Realisateurs (Director’s Fortnight) la Festival de Cannes, câștigător al premiilor pentru cel mai bun film și cea mai bună cinematografie la Stockholm Film Festival, a fost selectat la Sundance Film Festival 2015 în cadrul secțiunii Spotlight și a fost nominalizat pentru 4 premii César.

Girlhood film adolescenti

Filmul este regizat de franțuzoaica Céline Sciamma, aclamată de critici pentru reușita sa de a umple un gol în poveștile spuse până acum despre Paris. Girlhood este o poveste despre maturizare și explorarea identității de gen, a cărei protagonistă, o adolescentă dintr-o suburbie săracă (banlieu) din Paris, fără prea multe perspective, se alătură unei găști de fete. “Încă de la începutul filmului se instalează tema generală a fetelor tinere nerăbdătoare să exploreze noi personas, dincolo de rolurile convenționale care le-au fost atribuite.” (The Hollywood Reporter). Criticii i-au găsit multe paralele cu La Haine a lui Mathieu Kassovitz, și a fost numit de către publicația Indiewire unul dintre cele mai reușite filme despre maturizare din ultimii ani.

Trailer Girlhood / Bande de Filles:

A Brilliant Young Mind (2014) este o producție britanică în regia lui Morgan Mathews, ce se bucură de o distribuție valoroasă, formată din actori britanici celebri precum tânărul Asa Butterfield (The Boy in The Striped Pajamas, Hugo), Rafe Spall și Sally Hawkins. Inspirat de povestea reală a unui geniu matematician din Yorkshire, Marea Britanie, care suferă de autism, filmul relatează lupta lui Nathan de a crea legături cu oamenii din jur, dar și lupta celor care cred în geniul lui. “A Brilliant Young Mind nu este doar despre conectarea numerelor, ci despre conectarea inimilor” – Toronto IFF.

A Brilliant Young Mind a avut premiera la Toronto International Film Festival și ajunge în premieră pe marile ecrane din București, în cadrul secțiunii Teenagers in Focus de la Kinodiseea IFF.

Trailer A Brilliant Young Mind:

Landfill Harmonic, în regia lui Brad Allgood și Graham Townsley, este un film documentar care urmărește povestea unui grup de copii din ghetourile sărace ale Paraguayului, care s-au organizat într-o orchestră (Orchestra Reciclată din Cateura, Paraguay) ce folosește gunoi reciclat pentru a meșteri instrumentele muzicale de care au nevoie. Odată ce devin un fenomen pe youtube, ei pornesc într-un turneu în întreaga lume și ajung să deschidă pentru trupa Megadeath.

Trailer Landfill Harmonic:

Festivalul Kinodiseea 2015 Ediția a 7-a aduce pe marele ecran peste 100 de premiere naționale, 29 de filme de lungmetraj și animații și 80 de scurtmetraje, în total peste 140 de proiecții. Cele 7 secțiuni ale festivalului sunt Competiția Internațională, Retrospectiva, Panorama – filme în afara competiției, Teenagers in Focus – filme dedicate adolescenților și 4 secțiuni de scurtmetraje pentru copii de la 3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 14 ani, prezidate de jurii formate atât din copii, cât și din profesioniști în domeniu.

Programul celei de-a 7-a ediții propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii și actorii din filme, masterclass-uri susținute de regizori dedicate studenților în cadrul Facultății de Film (UNATC), seminarii de media literacy – educație audiovizuală dedicate profesioniștilor din domeniu dar și publicului larg și părinților sau workshop-uri de creare soundtrack și sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din București.

Programul celei de-a 7-a ediții propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu realizatorii și actorii din filme, masterclass-uri susținute de regizori dedicate studenților din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale (UNATC), seminarii de media literacy – educație audiovizuală dedicate profesioniștilor din domeniu dar și publicului larg și părinților sau workshop-uri de creare soundtrack și sunet de film, organizate în parteneriat cu Institutul Francez din București.

Programul complet al filmelor din cadrul Festivalului Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea il puteti consulta aici: program filme Kinodiseea.

Prețul unui bilet este de 10 lei / adult și 7 lei / copil pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii și pentru toate proiecțiile din weekend. Pentru celelalte proiecții din timpul zilei și calupurile de scurtmetraje, intrarea este liberă și este necesară rezervarea locurilor pe www.kinodiseea.ro.

Anul acesta, spectatorii pot opta și pentru două tipuri de abonamente: un festival pass de o persoana de 50 lei și un family festival pass (pentru 4 persoane) de 150 lei.

Cea de-a șaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea se va desfăşura la Cinema Studio, Cinema Pro, Cinema Eforie, Cinema Union și Cinema Elvire Popesco.


 RECOMANDARE

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU