Lansare PovesTIC – Aplicația mobilă de povești pentru copii

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în colaborare cu Teatrul Național Radiofonic, lansează luni, 02 aprilie, în ziua dedicată în mod tradițional celebrării cărților pentru copii și tineret, ora 18:00, la Teatrul Ion Creangă – Sala Mică, aplicația mobilă de povești pentru copii „PovesTIC”.

Prin noua aplicație, disponibilă în App Store și Google Play, vechile basme românești, care au fermecat imaginația a nenumărate generații de tineri cititori și spectatori, sunt acum chiar mai aproape de cei mici.

Aplicaţia este gratuită și include o poveste gratuită, 2 povești cu plată și alte douăsprezece povești, grupate în 3 pachete a câte 4 povești, care pot fi accesate contra cost: (1) basme cu împărați și-un sfătuitor ghiduș mai mic decât un picioruș, (2) povești de spus seara, la culcare și (3) povești cu zâne de pe un alt tărâm. Prețul unei povești este 4,99 lei, în timp ce un pachet cu 4 povești poate fi achiziționat pentru 19,99 lei.

Astfel, „PovesTIC” aduce laolaltă cincisprezece povești clasice, într-o nouă interpretare, fiecare dintre acestea fiind rezultatul interacțiunii dintre basm și fantezie, dintre noua tehnologie și cele mai exigente cerințe ale tânărului public.

De asemenea, „PovesTIC” include și o componentă de joacă, adresată celor care își doresc să devină la rândul lor personaje sau povestitori în basmul preferat. Aplicația le permite celor mici să se înregistreze citind sau interpretând un fragment de poveste, și să se înscrie în concursul lunar, cu premii constând în bilete la spectacolele Teatrului Ion Creangă și cărți oferite de editura Pandora M. Toate detaliile despre concurs sunt disponibile în aplicație.

În cadrul evenimentului, Teatrul Ion Creangă invită copiii cu vârsta peste 4 ani, dar și părinții pasionați de lumi fantastice, să i se alăture pentru o călătorie inițiatică în universul aplicației. Aceștia vor deveni, pe rând, ascultători și povestitori, ilustratori și actori, programul comprimând pe durata unei ore și jumătate o discuție moderată de actrița Alexandrina Halic – pe înțelesul celor mici – despre importanța poveștilor, un atelier de desen și ilustrație de carte, susținut de artista Alexia Udriște-Olteanu – și o surpriză, care va transforma sala de spectacole într-un spațiu inedit.

Accesul la activitățile organizate în cadrul lansării este gratuit, în baza înscrierii prealabile (și a confirmării din partea organizatorilor). Înscrierile se realizează prin e-mail, la adresa [email protected], până la data de 30 martie, specificând numele și vârsta copilului, precum și datele de contact ale adultului însoțitor.Au interpretat pentru „PovesTIC” unii dintre cei mai respectați actori ai teatrului românesc pentru copii: Alexandrina Halic, Daniel Tudorică, Mihai Verbiţchi, Voicu Hetel, Marius Nănău, Carmen Palcu-Adam, Anca Zamfirescu, Ion Gheorghe-Arcudeanu, Camelia Andriţă, Cezar Vlad Popescu, Ionuţ Antonie, Vera Linguraru, Cristian Creţu, Ion Ionuţ Ciocia, Ani Creţu, Oliviu-Cristian Bughiu, Marcela Andrei, Cornelia Pavlovici, Maria Ţăran, Marioara Sterian, Cristian Boeriu, Mirela Busuioc, Julieana Drăghici, Cristian Irimia, Claudia Revnic, Gabriel Coveşeanu, Eduard Petru Jighirgiu, Graţiela Teohari-Duban şi Ioana Ginghină.

Pentru mai multe informații, persoana de contact este Daniela Florea, Consultant PR – Teatrul Ion Creangă (Biroul Marketing, Comunicare și Management educațional), e-mail: [email protected].

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU