Ce stim despre otita externa si otita medie si ce remedii va recomandam. Otita la copii, inflamatia urechii care da dureri celor mici.
Activitatile in apa sunt printre favoritele copiilor vara. Balaceala poate aduce multa bucurie si placere celui mic, dar si neplaceri. Otita este in topul afectiunilor care-l pandesc pe cel mic, in special vara, atunci cand este la mare sau la piscina.
Otita este o inflamatie a urechii, fiind cauzata, de cele mai multe ori, de o infectie bacteriana sau fungica. Aceasta apare la nivelul urechii externe – otita inotatorului, sau la nivelul urechii medii.
Otita externa este o infectie a pielii si/sau a pavilionului auricular, determinata in general de prezenta unor germeni bacterieni, fungici sau igiena incorecta, care duce la distrugerea barierei naturale de protectie a urechii. Aceasta este favorizata de umezeala, prezenta anumitor leziuni si traumatisme locale.
- Principalii agenti implicati in aparitia otitei externe sunt: Streptococcus pyogenes, Pseudomonas aeruginosa, Vibrio alginolyticus, Candida albacantis.
Otita medie apare ca urmare a inflamarii urechii medii, localizata in spatele timpanului. Infectiile urechii medii au o incidenta mare la copii, 80% dintre copiii pana la trei ani, au cel putin un episod, in timp ce la 40% dintre acestia, sufera cel putin 6 episoade de otita medie pana la varsta de 7 ani[1]. Copiii sunt mai predispusi acestei afectiuni din cauza faptului ca trompele lui Eustachio sunt mai scurte si inguste, neavand o inclinatie care sa favorizeze drenarea lichidelor. Daca bacteriile sau virusurile patrund in acest tract, zona se inflameaza, se acumuleaza fluide care stagneaza, favorizand dezvoltarea bacteriilor. Un rol important in aparitia otitelor la copii il au infectiile respiratorii, cum sunt faringitele, care duc la congestia trompei lui Eustachio si blocheaza drenajul normal al agentilor care patrund in urechea medie.
- Principalii agenti implicati in aparitia si dezvoltarea otitei medii sunt: Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Haemophilus influenzae si Moraxella catarrhalis.
Cum recunoasteti otita la copii?
La copii, otitele se manifesta in primul rand printr-o alterare a starii generale de sanatate. Pe acest fond, se instaleaza febra, apar dureri la nivelul urechilor, acestea se inflameaza si apar supuratii. Desi bebelusii si copiii mici inca nu stiu sa-si verbalizeze durerea, in cazul otitelor medii, veti observa ca acestia tind sa traga de urechi si sa se scarpine, fiind foarte agitati atunci cand le atingeti urechea afectata. Nu neglijati simptomele si adresati-va medicului atunci cand suspectati o otita. Netratata, otita se poate croniciza si afecteaza in timp auzul copilului.
First Defense, reactioneaza prompt in otitele copiilor
Formula naturala First Defense este recomandat, alaturi de medicatia alopata, in tratamentul otitelor la copii. Produsul special creat de medicii pediatri exercita actiune antiinflamatoare si antiinfectioasa, actionand atat asupra agentilor implicati in dezvoltarea otitelor cat si a mecanismelor de aparare, crescand imunitatea organismului, prin complozitia unica: argint coloidal, extract din maslin, sunatoare, arabinogalactan (Larix occidentalis) si zinc.
Extractul din scoarta de Larix occidentalis, o specie de conifere din zona Americii de Nord, creste raspunsul imunitar al organismului in cazul infectiilor urechii cu Streptococcus pneumoniae[2], prin stimularea fagocitozei (proces prin care celulele fagocite inglobeaza particulele straine, distrugandu-le)[3], in timp ce zincul sustine imunitatea celulara si umorala a copilului. Efectul antiviral si antiinflamator este potentat de extractul din frunza de maslin[4] si sunatoare[5], ingrediente care contribuie la reducerea simptomelor specifice episoadelor infectioase ale urechii: febra, durere, mancarime.
Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie si poate fi administrat copiilor de la 6 luni, doza fiind stabilita de pediatru sau consultantul de specialitate.
Alegand Secom®, aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate.
[1] Burden of Disease Caused by Otitis Media: Systematic Review and Global Estimates, http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0036226, data ultimei accesari – 2 iulie, 2015.
[2] Proprietary arabinogalactan extract increases antibody response to the pneumonia vaccine: a randomized, double-blind, placebo-controlled, pilot study in healthy volunteers, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2939641/
[3] Alternative Medicine Review Monographs, http://www.anaturalhealingcenter.com/documents/Thorne/monos/Larch%20mono.pdf
[4] Synergistic efficacy of Olea europaea ethanolic extracts, chloramphenicol and penicillin against Staphylococcus aureus,http://www.academia.edu/6009849/Synergistic_efficacy_of_Olea_europaea_ethanolic_extracts_chloramphenicol_and_penicillin_against_Staphylococcus_aureus
[5] Anti-Inflammatory Actions of St. John’s Wort: Inhibition of Human Inducible Nitric-Oxide Synthase Expression by Down-Regulating Signal Transducer and Activator of Transcription-1α (STAT-1α) Activation, http://jpet.aspetjournals.org/content/307/1/254.full