3 Paşi de Făcut când Copilul Tău Are un Prieten Agresiv sau Certăreţ

Prieteniile dintre copii au urcușuri și coborâșuri. Dacă pentru lucruri minore îi lăsăm să își rezolve singuri disputele, atunci când un copil este agresiv e bine să intervenim. Vezi care sunt cei 3 paşi de făcut când copilul tău are un prieten agresiv sau certăreţ.

Relațiile dintre copii sunt diferite de cele dintre adulţi. La fel și dinamica acestora. Dar noi ca părinți știm să distingem între o relație de prietenie mai năbădăioasă și una agresivă, dăunătoare pentru unul dintre copii.

Când este momentul să intervii?

Gestionarea conflictului cu un prieten este o abilitate foarte importantă pe care copilul trebuie să o deprindă. Trebuie să ne asigurăm că nu intervenim la orice fleac. Dacă însă unul dintre copii este victima de serviciu în relație, cu siguranţă acest rol dăunează dezvoltării lui emoționale.

În timp ce incăierarile ocazionale pentru lucruri precum cine ia primul mingea sunt normale, dacă un tovarăș de joacă este ofensator de cele mai multe ori, fie prin agresiune fizică fie emoțională, atunci este momentul să intervii.

Citeste si:

Cele mai importante cauze ale agresivităţii copiilor

De ce este agresiv copilul meu? Cauze si solutii

3 pași simpli de aplicat atunci când copilul tău are un prieten agresiv

1. Spune-i copilului tău să vorbească despre sentimentele lui cu prietenul lui. Cei mai mulţi dintre școlari sunt capabili să poarte o discuție despre sentimentele lor. Capacitatea de a exprima sentimentele este o abilitate esenţială, mai ales în astfel de situaţii conflictuale. Chiar dacă prietenul lui își va cere sau nu iertare, copilul tău trebuie să spună ce are de spus.

2. Învață-l se plece, să se îndepărteze de prietenul lui mai ales dacă acesta îl rănește fizic.

3. Creează distanță între cei doi: dacă prietenul continuă să fie răutăcios sau agresiv, stabilește întâlniri cu alți copii. Mută-l pe copilul tău la alte activități iar dacă sunt colegi de grupă sau de clasă, vorbește cu educatoarea sau profesoara să-i pună în locuri diferite, să nu stea aproape.

Cum iţi ajuti copilul să işi facă prieteni noi. Ajută-l să-si aleagă prietenii sănătoase!

Chiar dacă în anii adolescenței nu vom putea interveni prea mult în relațiile de prietenie ale copilului nostru și nu-i vom putea alege noi prietenii, putem să-i învățam de mici de ce sunt importante prieteniile și care sunt valorile prieteniei.

Profita de promotiile de pe emag! 

sanatate-hrana-bebelusi-696x369

Aparate sanatate          Hrana bebelusi           Jocuri de societate

 

Iti recomandam si alte articole despre agresivitatea copiilor:

Furia si Agresivitatea Copilului NU Sunt Boli

Cum gestionam agresivitatea copiilor, by Otilia Mantelers

Efectele televizorului şi jocurilor pe calculator asupra de dezvoltării copilului.

Sursa: verywell.com

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 14 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NO COMMENTS

ADAUGĂ COMENTARIU